Mette Møller

Mette Møller (f. 1970) har sin bakgrunn fra Moteskolen Esmod hvor hun ble uteksaminert med spesialisering i strikk. Før dette hadde hun, i tillegg til å ha laget klær det meste av sitt liv, også gått flere søm- og tegneskoler på videregående nivå. Etter endt utdanning og litt frem og tilbake startet hun sitt eget merke ”Klær Uten Like”, som etterhvert utviklet seg til merket “Mette Møller”. 

Klærne til Mette Møller er enkle og rene, og hun søker stadig den perfekte passformen og den ultimate fordelingen av fornuft og følelser i sitt design. Klesbildet er stadig i bevegelse om man er opptatt av mote eller ikke. Man liker forskjellige ting til forskjellig tid. Noe legger man bak seg for alltid, annet tar man med seg år etter år. 

 

«Jeg ønsker å lage det plagget du hele tiden vil ha med deg. Et godt designet plagg skal passe fint, brukes mye og vare lenge. Å applauderes her og nå for en dristig fasong, eller et plagg plassert på en gjev kjendis har mindre verdi for meg. Å se et plagg overleve tid derimot, det gjør meg veldig glad.» 

- Mette Møller