Vinterkolleksjonen 2017 - Strek på strek


På bildet over har Hanna på seg Classic S dress i wald mix. Wald betyr jo skog på tysk, og skogen er grønn, og grønt er fint.


Som dere kanskje vet så har jeg en STOR kjærlighet for striper. Sikkert fordi de er ryddige og organiserte. Det er også lettere å ha kontroll på samspillet mellom fargene om de legges i striper. 

Stripene er også gode venner å ha når det kommer til beskrivelse av form. Jeg liker å legge livlinjen høyt, for da gir man inntrykk av at alt under livet er er lengre enn det over. For en kort person med god rumpe og stutte ben, så er det godt å kunne føle seg strukket, eller at man har litt lengde.På bildet over har Hanna på seg kjolen Classic S dress i fargen nut mix. Det er vanskelig å beskrive denne fargen og på mange skjermer kan den fremstå som gul mot oker. I virkeligheten er den som en lys nøtt, og kan minne litt om fargen til pålegget "Nøtte". Søt og god.


Jeg liker måten stripene gir energi til plagget. Kjolen ment til en hverdag som er aktiv, og til et hode og en kropp som er i bruk. Stripene signaliserer et standpunkt og en retning og gir kjolen en fast og sterk personlighet. På bildet over har Hanna på seg Classic S dress i sort mix, min personlige favoritt som snart er å finne i mitt eget skap.

Det er nemlig slik at jeg selv ikke får forsyne meg fritt av mine egne kolleksjoner. Som regel får jeg prøver. Fabrikkene strikker eller syr etter mine mønstre og anvisninger. Gjerne må det et par prøver til før jeg er fornøyd og endelig produksjon settes igang. Det er disse prøvene, med sine feil og mangler og i et begrenset utvalg farger, som jeg bruker. Og bare innimellom får jeg forsyne meg av "The real deal".

Akkurat denne synes jeg er så fin at jeg bare MÅ ha den! Jeg føler meg akkurat slik som jeg beskrev over når jeg har den på. Sterk og effektiv, i en hverdag med mål og mening. Det er ganske utrolig og overfladisk at et plagg kan få en til å føle slik, men det er jo akkurat slike småting som kan få hverdagspilen til å peke oppover. For meg er det denne kjolen, for deg kan det være noe annet.

I tillegg er den veldig fin under den lange, sorte strikkejakken Classic L jacket. Når jeg trekker opp ermene på jakken, så kommer de blå ermene på kjolen fram. I jakkeåpningen synes bare de kittfargede stripene. Det er så fint altså. Tar jeg av jakken, så overrasker stripene på ermene og kjolen forteller en liten histore helt på egen hånd.På bildet over har Hanna på seg Just for fun dress i mel navy.

Siden striper strammer opp og gir retning, så var det morsomt å kombinere både striper og mønstere i denne kjolen. For noen kan striper bli for stramt og sterkt og alt det der, jeg forstår det. Denne kjolen har litt av begge deler i seg, mykt og organisk sammen med linjært og arkitektonisk. Den er også tykkere og fastere enn de andre siden mønsteret krever to tråder og ikke bare en. Et godt alternativ for frossenpinnene. Her kommer også stripen på ermet bedre fram enn på produktbildene. Hanna er 172 cm høy og har på seg kjoler i størrelse 38. Hun er ikke retusjert eller strukket i noen retning som ikke er i takt med virkeligheten.

Foto: Mette Møller

Produktfoto: Blueline Studio/ Svein Erik Tøråsen