Mette Møller's website

Valentinsdagen 2021

Valentines Day, morsdag, fastelavn. Alt skjer på en og samme dag! Det er jo ellers lite som skjer i hverdagen for de fleste, det er mange som fortsatt sitter i hjemmekontor, eller ikke finner anledningene til å pynte seg, så hvorfor ikke gjøre noe ordentlig ut av det. Kjenner du en trang til å ta på finstasen? Personlig, stemmer jeg ja for å pynte seg selv om man bare skal en tur på butikken hvis man virkelig føler for det. Jeg vil tro jeg ikke er den eneste på denne kloden som har kjent på den trangen. 

I forbindelse med Valentinsdagen, kjærlighetens dag, ville jeg gjøre et (mini) prosjekt. Jeg vil oppfordre alle til å feire denne dagen med en nærkontakt eller en gjeng på 5 personer - enten om det er en venn/venninne, kjæreste, søster/bror, en mamma/pappa, barn. For noen går nedstengingen utover mye, blant annet den mentale helsen. Det er bare sunt å tilbringe tiden sin med de man er glad i, og at man skaper moroa selv, er faktisk helt sant! Så kle deg pent og finn på noe gøy! 

Jeg foreslår ulike, romantiske antrekk, og forslag til hva man kan finne på for å få en hyggelig kjærlighetens dag. 


ROMANTISK ANTREKK TIL EN ROMANTISK MIDDAGThe worker shirt - Erosion: 775,- (Før: 1550,-)
The worker skirt - Erosion: 775,- (Før: 1550,-)
Misty belt - Erosion: 500,- 

Dette antrekket kan brukes til flere anledninger, men grunnen til at jeg valgte å ha det med i bunka, er først og fremst fordi at jeg forbinder rysjer og sløyfer med femininitet. De elementene skaper også et romantisk preg over plaggene.

Å gå i dette antrekket ga meg en følelse å være en sterk kvinne, jeg er sofistikert og tøff. Mønsteret på skjørt, belte og skjorte, er et manipulert nærbilde av en av stålskulpturene i Richard Serras skulptursamling kalt "The Matter of Time" fra Guggenheimmuseet i Bilbao. Les bloggen til Mette om inspirasjonen bak plaggene som hadde en oppblomstring under hennes tur til Bilbao! DATE AKTIVITET:

Lag den gode middagen du fortjener! 

Eller...
Digg frokost, lunsj, dessert? 

Jeg holder med til middag nå. En smakfull biffrett, reinsdyrfilet, kremet pasta, hjemmelaget sushi, hvitvinsdampede blåskjell. Her har du noen forslag, og mer er det selvsagt å velge mellom. Hva er favorittretten til den du inviterer på middag?

Det er en fin overraskelse å komme til ferdig servert middag. Men en anbefaling fra meg, er å lage retten sammen. Det skaper en fin atmosfære i rommet når man klarer å fordele oppgavene på kjøkkenet, samarbeider, og har en interessant samtale i prosessen. Etterpå, nytes det.ROSA & RØDTFlerken winter skirt - Rosa: 1300,-

Spiff wrap jacket - Rød: 1015,- (Før: 1450,-)

La oss først og fremst snakke om fargene. De er jo faktisk symboler for kjærlighet, hjerter, og valentinsdagen. Dermed kan det kun slå riktig an å bruke disse fargene. Uansett, det er ikke bare fargene som skaper et nydelig antrekk.

Her har du skjørtet som kommer i en a-fasong. Det er flatterende for de fleste kroppsformer, det er søtt og feminint. Overdelen har lange bånd som du kan knytte som du ønsker.
DATE AKTIVITET:

Det kan ta tid å bake, men prosessen kan være hyggelig også. På søndag er det Fastelavn, og da passer det fint å lage noen gode fastelavnsboller. Men man kan selvsagt bruke dagen på å bake andre godiser - eplekake, kanelsnurrer, gulrot kake. Eller utfordre deg selv og lag noe du ikke pleier ellers, som for eksempel hjemmelaga konfekt, karamellpudding, eller panna cotta. 

Hold deg fast, for jeg har et nytt forslag. Spa dag!

Dediker dagen til å pleie deg selv, gjør det sammen med andre. Sitt med ansiktsmaskene på, masser hverandre, eller sitt med fotbad. Deilig!LA KREATIVITETEN FLYTEThe worker skirt - Misty: 775,- (Før: 1550,-)
Shiny top - Shiny Grape Leaf: 490,- (Før: 700,-)
Softer than soft small jacket - creme: 1085,- (Før: 1550,-)

Denne kombinasjonen av plagg gir en klassisk look. Det som også er herlig med antrekket, er miksen av de forskjellige kvalitetene.

Aldri vær redd for å blande teksturer i et antrekk. Du får skjørtet som er i bomull, og er gots godkjent, sammen med en blank og delikat overdel i viskose. Prikken over i-en er selvsagt jakken i ull. Det er behagelig og pent!


DATE AKTIVITET:

I det siste har "paint'n sip" blitt populært og er en fin måte å være sosial på. Dersom du ikke vet hva det er, går det enkelt og greit ut på at man sitter med hvert sitt lille maleri og et glass vin eller noe annet godt å drikke. Bli enige om å male samme motiv, hvem var flinkest? Hva får vinneren? 
Eller bruk kreativiteten fatt.

Bytt ut malesakene med tegnesaker, like gøy det! En ting jeg testet ut i desember, var å kjøpe hobby-leire fra Søstrene grene (som sikkert går an å få kjøpt på Panduro, eller lignende butikker), det anbefales! 

Tilbringer du dagen med ei venninne eller noe andre som er glad i å strikke, så kjør på! Hvorfor ikke!PRINT A-LINE DRESSPrint A-line Dress - Sea: 640,- (Før: 1600,-)
Spiff bolero - Black: 1250,-

Dette må være den mest behagelige kvaliteten! Kjolen ligger seg mykt over kroppen, du føler deg fin og klar for å erobre.. spillet? Du kan sitte og spille spill i timevis når kjolen føles bedre enn kosedressen.

Men vi tar et skritt tilbake. For denne kjolen har et spennende print som faktisk er en grafikk av en liten furukvist fra Høvringen som er laget av Eli Møller! 

Over kjolen kan du ha en kort bolero. Akkurat den på bildet er en ettersittende bolero som er strikket i myk merinoull. 


DATE AKTIVITET:

Som jeg så vidt var inne på - Spille spill! Det kan være brettspill, kortspill, eller andre type spill. Det finnes jo så mye å velge mellom der ute, men jeg kan synes at yatzy kan være like så gøy som fall guys spillet på play station.

Det finnes spill som kan ta timevis, som for eksempel spillet The quest of El Dorado. Eller man kan gå for noe enkelt som å pusle et puslespill, da har man også mulighet til å prate om andre ting enn det man sitter og holder på med. Jeg fikk en anbefaling av Mette - spillet FuelBox! Dette ser i hvertfall jeg frem til å teste ut. Du får tak i FuelBox for par, eller du kan velge en FuelBox som er for venner. Det ser ut til at det også er å få tak i en digital versjon. Hva enn du ender opp med, så er dette en gøy måte å tilbringe tiden på sammen dersom man er glad i å spille spill. 

Eller sett på en film! For de av dere som foretrekker en god film fremfor å spille, kan jeg bare si at filmen med tittelen De urørlige er en fantastisk film! SJARMER DE RUNDT DEGDenim dress: 1850,- 
Softer than soft plisse sweat: 1190,- (Før: 1700,- Kun et par igjen nå)

Med denne denim kjolen kan du sjarmere din valentin! Den har rå klipte kanter og rysjedetaljer, hvilket gjør kjolen veldig grasiøs. I tillegg har den lommer på sidene så praktisk er den også. Bruk den med en skjorte under, en genser (som vist på bildet), eller en jakke over.

Denim kjolen inneholder 98% økologisk bomull og i likhet med alle våre denimprodukter, så er den GOTS (Global Organic Textile Standard) merket. Sjekk ut flere av våre denimprodukter inne på nettsiden. Der vil du finne andre type denimkjoler, som denim wrap dress som er fra årets vårkolleksjon.

Klikk på linken dersom du vil vite mer om GOTS: https://www.global-standard.org/ 
DATE AKTIVITET:

Dra på piknik. Noen tenker dette helst bare skal gjøres på våren eller sommeren, i hvert fall når været er varmere enn det er i februar måned. Men det går fint an å få til nå også, det handler bare om å kle seg godt.

Pakk med noe varmt å drikke, lag en god pai, ta med bakevarer eller ta med mat du kan grille på bålet. Det spørs jo hvor du velger å ta en piknik, om det er på verandaen, hagen, i parken eller midt på Karl Johan. Neida, ikke gjør sistnevnte. ;) Men uansett, husk å følge med på skogbrannvarsler og rådene fra ditt lokale brannvesen på forhånd. FLERKEN KJÆRLIGHETFlerken top - Rød: 1015,- (Før: 1450,-)
June trousers - Bordeaux: 1400,-

Energisk, sporty, feminin og behagelig. Omslagstoppen er en klassisk modell, men akkurat denne har en livlig fargekombinasjon. Stripene på siden, som for øvrig matcher buksen, gir et sporty uttrykk. Dersom de tre første adjektivene er en perfekt beskrivelse av deg, så er Flerken top din sjelevenn. 

June trousers er en deilig og luftig bukse. Den synes jeg er utrolig praktisk da man enkelt kan føle seg pynta i den om man velger en pen overdel og for eksempel noen smykker til, eller man kan gå med den til hverdags med en enkel overdel og sneakers. 

DATE AKTIVITET:

Bare for å oppklare ting, Valentines Day er ikke bare en dag for forelska par. Selv om man er singel kan man fortsatt gripe dagen og finne på nye hyggelig! Så, med det sagt, har du likevel ikke mulighet til å møte din venninne eller venn, eller har du venner som bor langt unna? Da kan du invitere til en Zoom-date, det har jo vært en livredder dette Corona-året og er kjempehyggelig! Prat om alt og ingenting, men vil du ta det et nivå høyere har jeg forslag til ting du kan gjøre på denne Zoom-daten:

- Lag en quiz på kahoot om alle som deltar i zoomen, hvem kjenner alle aller best?
- Lag en adjektiv-historie
- 20 questions, kom på kreative spørsmål å stille hverandre om fortid/fremtid/personlige meninger om ulike temaer, del historier. Eller bruk den digitale versjonen av FuelBox.
- Heads up! Last ned spill- appen og sett i gang gametVEIENS ENDE


Det var det! Et antrekk og en aktivitet hver dag frem til den store dagen. Om jeg kunne, så hadde jeg gitt en langlang liste med flere forslag. Karaoke kveld og drinks, og har du ikke karaoke så bare søk opp teksten på youtube og sett den på fullskjerm. Finn motiverende yoga videoer på youtube og prøv dette sammen. Det er jo også mye man kan gjøre utendørs! Gå en tur, stå tå på ski eller skøyter for eksempel.

Jeg håper dette var inspirerende å lese. Som dere ser, er det mange fine elementer i Mette Møller plaggene som kan gjøre et antrekk søtt og romantisk. For eksempel assosierer jeg spesielt rysjer, sløyfer og en A-fasong med det romantiske. Kjolene er fantastiskfine, og passer selvfølgelig til en hyggelig anledning. Jeg håper også at dere vil ta med dere videre, og gjennomføre noen av de foreslåtte corona-vennlige aktivitetene.

Ha en fantastisk morsdag (for dere som er mamma), valentinsdag, og fastelavn alle sammen!

1 kjole 5 dager - Tunika i strikk

Jeg har alltid likt å sette sammen antrekk i ulike kombinasjoner og å være kreativ med det jeg har i kleskapet. For å få skyte litt over med selv, får jeg ofte høre av venninner «Helen, du kler alt. Jeg kunne aldri gått i det selv, men du får det til å se bra ut», dette handler i bunn og grunn om å bruke plaggene med selvtillit og å være stolt av kreativiteten bak antrekket du selv har satt sammen. At du føler deg vell i det du går i er superviktig. Så hvorfor ikke variere måten å bruke akkurat den favorittkjolen du har i klesskapet som du føler deg så vell i? Du oppnår da en enda mer bærekraftig garderobe, i tillegg til å utfordre kreativiteten litt!

1 kjole 5 dager er et prosjekt vi har hatt tidligere, hvor Mette viste hvordan hun brukte sesongens omslagskjole på ulike måter. Jeg har valgt å vise fram kjolen som heter Softer than soft tunic, som er en smal ullkjole med ribbestrikkede ermer og har en liten kant på skuldrene. Det er altså en kjole med fine detaljer men som likevel er ganske minimalistisk - som også er grunnene til at jeg kjøpte kjolen. Samtidig var en annen grunn til å kjøpe denne at den er behagelig, men at jeg likevel kan være fin og se pynta ut. Min tanke bak valget om å bruke den til prosjektet, var at siden den er minimalistisk, så er det også enkelt å legge til andre elementer i antrekkene.

Min hverdag: Nå på vinteren tar jeg enten buss eller trikk til og fra jobb, jeg går dermed et veldig lite stykke til og fra kollektivt så å gå med hæler eller sneakers spiller ingen stor rolle i denne sammenhengen. Jeg er likevel mye aktiv og oppreist store deler av dagen med å hjelpe dere som kommer innom for eksempel. Dermed trives jeg best i boots eller sneakers. Da det har vært ekstremt kaldt denne uken, har jeg bare gått med parkasen min hver dag og viser derfor ikke antrekkene med denne på – kun med annet tilbehør. Noe annet jeg ønsker å understreke, er at jeg begynte å jobbe for Mette i høst og har derfor ikke rukket å fylle klesskapet med masse Mette Møller klær enda. For å variere antrekkene har jeg derfor tatt i bruk klær og tilbehør jeg allerede har hjemme, og håper dette kan inspirere dere til å bruke og kombinere det dere allerede har i klesskapet.

DAG 1: 


Denne dagen følte jeg for et litt fransk uttrykk, jeg tok fram alpeluen min, denne har jo vært så trendy i det siste! Jeg tok så fram et skjerf og et belte. Skjerfet la jeg om skuldrene og lot lengdene henge ned foran før jeg justerte til med et belte på – plutselig hadde jeg en slags cardigan, om man kan kalle det så.

Mens jeg tok på meg det her, kom jeg på at et fint alternativ hadde vært å bruke en poncho istedenfor skjerfet. Eventuelt å bare bruke et belte uten noe skjerf, poncho eller cardigan. Noe så enkelt som et belte vil også gi kjolen et nytt liv. Softer than soft tunic er selvsagt fra Mette Møller, som nå ligger ute til slags og koster - 1190,- (Før: 1700,-)

Underkjolen er også fra Mette Møller, og jeg opplever at mange av dere kunder gir den mye skryt. Jeg må innrømme at jeg har lite erfaring med underkjoler fra før av, men jeg får ofte høre av kunder at den er perfekt tung, deilig og glatt. Det er jeg helt enig med.
Underkjolen heter Anna slip dress som koster - 800,-

Ullstrømpebukse fra Wolford - 399,-

Luen og skjerfet fikk jeg i julegave, men ser på etiketten at det er fra Masai.

Mine høye ankel boots er av merket Aldo som jeg kjøpte på Zalando - 1295,-

Beltet kjøpte jeg for noen år siden på gina tricot.

Vesken er fra Ralph Lauren som også er kjøpt noen år tilbake via Zalando.  Den første videoen over viser antrekket i bevegelse. Hvis du ser på videoen til høyre så viser jeg deg hvordan du kan forvandle skjerfet ditt til en "cardigan". Det er lettere å vise enn å forklare, men som nevnt tidligere, så la jeg skjerfet over skuldrene og dro litt i kantene etter jeg tok på beltet i midjen. 


DAG 2:


Det ble en mer laid-back look denne dagen. Jeg hadde lyst å gå med mine nye sneakers. Er det noe jeg er glad i så er det helt hvite sneakers! I min garderobe er dette et must, men har du sneakers i andre farger, fungerer de også helt perfekt til.

Jeg er veldig glad i ermene på kjolen. Jeg synes ribbestrikken gjør noe med hele den, og synes derfor det er fint om ermene vises. Før jeg kjøpte kjolen hadde jeg allerede planlagt et antrekk i hodet mitt - Å bruke kjolen sammen med en strikka vest, som har vært så trendy i høst, og som fortsetter å dukke opp i butikkene. En slik vest er motivasjonen til å lære meg å strikke, men jeg har blitt fortalt at jeg må starte med noe enklere først, og da er det ikke like gøy lenger. Uansett, siden jeg ikke har fått strikket en enda eller i det hele tatt anskaffet meg en, valgte jeg å kombinere kjolen med en t-skjorte isteden. Det blir et helt annet uttrykk, men jeg likte det uansett.Kjolen er en Softer than soft tunic til prisen - 1190,-  (Før: 1700,-)

Underkjolen heter Anna slip dress som koster - 800,-

Ullstrømpebukse fra Wolford - 399,-

Skoene er fra ASICS, kjøpt via my good old friend Zalando - 899,-

T-skjorten er kjøpt for et par år siden fra Gina Tricot. 

Vesken er den samme. 


Antrekket i dag føles veldig behagelig og enkelt, det tror jeg synes gjennom hele meg i videoen over til venstre.

Dere tenker helt sikkert "hvorfor har hun på seg en helt annen farge på kjolen, og en vest istedenfor t-skjorte på bildet over til høyre?". Det er bare et bilde som inspirasjon til dere, for å vise bedre hva jeg så for meg da jeg kjøpe kjolen. Vesten er fra Mette Møller, den heter Spiff V-topp som også finnes i andre farger. For at den skal bli litt baggy har jeg gått 1-2 størrelser opp enn det jeg vanligvis bruker. Nå får dere i hvert fall en liten smakebit av hva som var visjonen min. 

DAG 3:


Tunic kjolen og en bukse er en fin match det. Nå har jeg ikke testet med andre bukser, men prøv deg fram! Dette antrekket skjedde ved en rein tilfeldighet, og var kombinert mest fordi at det var så kaldt ute. Jeg ville gå med kjolen på jobb, men orket ikke å ikke ha på bukse når jeg skulle til jobb på morgenen. Men så fikk jeg en kommentar av Mette, og får man det av en designer, da øker selvsagt selvtilliten to hakk. Jeg tok en ekstra titt i speilet og tenkte "hm, det var jo ikke så verst!". Så her har du mitt litt tilfeldige antrekk, som jeg føler meg så rå i. Skinnbukse, boots og tunic kjolen. Etter den dagen har jeg også brukt buksen mye mer. Så da har ikke bare kjolen fått flere bruksmåter men også buksen.På bildet over til venstre ser du mine chunckychuncky boots, og splitten i bunnen av buksebeinene på nært hold. Den splitten er en fin detalj som jeg ville vise fram. 

Kjolen er den samme, Softer than soft tunic - 1190,- (Før: 1700,-)

Underkjole Anna slip dress - 800,-

Buksen er kjøpt for et par år tilbake, men det er for tiden ikke vanskelig å få tak i en skinnbukse. Du kan helt sikkert finne det på (du gjettet det) for eksempel Zalando, eller brukt på tise, finn eller facebook.

Mine boots er fra DinSko - 699,-


Først nå innser jeg hvor mye svart jeg har i garderoben min! Godt jeg kjøpte kjolen i blå, og i det hele tatt at den ikke fantes i svart. haha! 

Jeg kom til å tenke på hvor kult det kunne sett ut om buksen var i en type dyp burgunder-farge. Eventuelt i brunt. Dette skal testes! Og jeg sier igjen, prøv deg bare frem. Det må absolutt ikke være en skinnbukse, men det er kanskje fint at den sitter litt etter akkurat rundt hoftepartiet. Jeg har på en underkjole til antrekket sånn at kanten på buksa, knapper og lommer ikke skal bli for markert. 

DAG 4:


Nest siste dag ville jeg vise at kjolen helt fint fungerer som en topp så lenge man har et skjørt som er litt lenger enn selve kjolen. Jeg så for meg at de fleste har et halvlangt skjørt hjemme, om ikke et omslagsskjørt.

Skjørtet jeg har på her har jeg fått av mamma som dessverre har blitt lite brukt. Men dette antrekket likte jeg godt og kunne tenke meg å bruke det utover våren. Jeg ser for meg å bruke dette eksakte antrekket, bare med sneakers istedenfor boots.


Stilen her vil jeg si er en mix mellom feminin og edgy. Det glatte skjørtet gjør det litt pent og feminint, mens de kraftige skoene føler jeg gir antrekket en litt casual look. Jeg liker den komboen, om jeg da tenker tilbake på tidligere år og hva jeg har pleid å gå med, så er denne mixen veldig meg. 

Softer than soft tunic - 1190,- (Før: 1700)

Underkjolen er fortsatt på, Anna slip dress - 800,- 

Ullstrømpebukse fra Wolford - 399,-

Skjørtet var en gave fra mamma.

Boots fra DinSko - 699,-

Vesken er den samme, fra Zalando. OG så en liten catwalk av antrekk nr. 4. Har du et skjørt med litt farger eller print på så tror jeg det også kan bli veldig fint, det må jo ikke være ensfarget!

På videoen til høyre viser jeg hvordan jeg byttet ut reimen på vesken. Vesken kom egentlig med en svart lang reim som jeg etter hvert gikk lei av. Som dere kanskje har skjønt, i hvert fall dere som fortsatt henger med på dette blogginnlegget (takk!), så liker jeg å følge noen trender. I 2020 var det trendy med korte reimer på veskene, og da bestemte jeg meg for å foreta et lite DIY prosjekt. Jeg byttet ut reimen med et gull kjedebelte som jeg fant til en rimelig pris på Gina Tricot. Nå kan jeg enkelt bytte på som jeg vil avhengig av hva jeg føler for, lang eller kort reim, kort eller lang reim!  

DAG 5:


Det er dag 5 og det er et siste antrekk jeg må vise fram. Det er tunic kjolen sammen med supersoft turtle sweater, mitt mest brukte antrekk. Her kan antrekket fungere slik at kjolen blir et skjørt, men jeg pleier å dra opp ermene på genseren sånn at ermene på kjolen synes. Da kan det bli litt lettere å se at det faktisk er en kjole jeg har på meg samtidig som at jeg egentlig synes det ser litt stilig ut. I mine øyne gjør det antrekket mer spennende på en måte, og det er ganske gøy at det faktisk ikke skal så mye til for å gjøre det mer unikt. 


Softer than soft tunic - 1190,- (Før: 1700,-)

Underkjole, Anna slip dress - 800,-

Genseren kjøpte jeg i høst, og den har jeg praktisktalt bodd i. Supersoft genseren er ikke bare myk og god, men den er VARM! Det er absolutt noe jeg har savnet i min garderobe, og den brukes til bukser, skjørt og kjoler - absolutt alt. Mette Møller - Supersoft turtle sweater - 1900,-

Ullstrømpebukse fra Wolford - 399,-

ASICS joggesko fra Zalando - 899,-

Samme veske som tidligere brukt, Ralph Lauren fra Zalando. 


Her var jeg like komfortabel som dag 2 da jeg hadde på t-skjorten. Dette antrekket føles behagelig og er kjempe enkelt å kombinere. Av og til er det enkle best.

Jeg har gått med dette antrekket mye, og da pleier jeg å variere mellom boots og sneakers. Jeg går for tiden mest i boots, men denne dagen følte jeg for å droppe de tunge skoene. 

Over til høyre har jeg på en turtleneck topp under kjolen og underkjolen. Om jeg hadde fått vist dere en dag til med kjolen, så hadde det nok vært dette. Det er en minimal detalj, men jeg synes det ble ganske fint. Du får bare en kontrastfarget hals og det ser ut som at kjolen var ment å se sånn ut. Å blande blått med en sånn mørk pudderrosa farge synes jeg ikke ble så verst. Jeg har på et hårstrikk i identisk farge, fordi jeg liker godt når fargene går igjen i andre elementer av antrekket. Så for eksempel kunne det vært pudderrosa sneakers, eller en veske. Da føler jeg hele antrekket ser mye mer gjennomført ut! 


Min konklusjon er at antrekkene som var mest laid-back var favorittene (dag 2 og dag 5), og at jeg har VELDIG mye svart i klesskapet mitt! Noe annet jeg merka var at kreativiteten bare ble større mens jeg holdt på. Jeg kom på flere og flere mulige antrekk med tunic kjolen for hver dag som gikk. Kjempe gøy! 

Jeg vil si dette prosjektet er kjempe lurt å teste ut når tanken slår deg inn at "jeg har jo ingenting å gå med!", for vi har alle vært der! Men tro meg, du har absolutt nok å gå med. Det er i hvert fall den tanken jeg sitter med om meg selv og min egen garderobe etter denne uken. 

Dette var min versjon av 1 kjole - 5 dager! Hva blir din? :)1 kjole 5 dager - Omslagskjole i strikk

Å ha en bærekraftig garderobe, betyr at du du bruker klærne du har mye. Noen ganger kan det føles vanskelig. For egen del synes jeg det er morsomt å finne variasjoner, men så er det en del av jobben min ;) Men, idetørken er lett å kjenne igjen fra andre deler av hverdagen,- som dette med middag. Hver dag, ny rett, hva skal man finne på?

Da trenger man litt inspirasjon :) 1 kjole 5 dager er et morsomt prosjekt som viser nettopp hvordan man med litt ekstra kreativitet kan føles litt ny hver dag.

Denne uken valgte jeg kolleksjonens litt vanskelige omslagskjole/jakke. Til å være kjole vil man synes omslaget er for smalt og man tenker -Hæ, denne er altfor liten!? Brukes den som jakke vil man synes omslaget er for mye, og båndene for lange. Men det er nettopp disse elementene som gjør den så fleksibel og det skal jeg vise her. 

Premissene for uken var å bruke samme kjole hele uken, hele dagen. Jeg viser den med yttertøy, sko og vesker det er naturlig for meg å bruke, og som jeg hadde fra før. Skal det inspirere dere, så måtte det være på ekte.

Min hverdag er slik: Jeg går til og fra jobb som er ca 2 - 2,5 km avhengig av vei jeg velger. Arbeidsdagen er på kontoret, i atelierdelen eller som butikkdame i butikken. Uansett er jeg i mye bevegelse. Før eller etter jobb går jeg på trening. Jeg sykler ikke og kjører ikke bil. Denne uken var det ikke regn og temperaturen var sånn 7 - 12 grader.

Mye av tilbehøret er Mette Møller klær, som jo er god reklame for meg ;) Men naturlig nok. så har jeg mye av mine egne klær. Du kan ha andre varianter i ditt skap som sikkert like fint kan brukes.

Ok, nok prat! Kjør kjole!


DAG 1


Bildene over til venstre:

Denne dagen brukte jeg kjolen knytt igjen med grå strikkebukser og hvite joggesko til. Under hadde jeg en underkjole slik at kjolen ikke skulle henge seg opp i buksen.


Bildene over til høyre:

Ytterjakken er et bruktkupp jeg gjorde i London i fjor. Den er i tett ull, uforet med nydelig håndsydde detaljer. Den er fra Joseph og koster egentlig en trilliard, men jeg fill den for 1800,- Liknende jakker kan du få hos bla Filippa KBildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Softer than Soft trousers er i 100% extra fine wool og koster 1400,- ( Disse jeg har på her er fra i fjor i en lys grå farge. En mørk grå farge er tilgjengelig i år).

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Anhenget er fra serien Bubbles fra Kaja Gjedebo

Sneakersene er fra Steve MaddenPlagg på et bilde forteller ikke hele sannheten, derfor får dere en liten film i tillegg. 

Noen små tips (se på filmen med nærbilde) :

For at en omslagskjole skal sitte pent er det viktig å brette, trekke og knyte den riktig. 

1 - Trekk begge lagene godt over hverandre slik at utringingen lukker seg.

2 - Prøv å legg båndene så flatt som mulig og ikke snurr dem rundt. Da ser det klumpete ut.

3 - For at båndene skal holde seg i samme høyde, knyt dem rundt der hvor båndet starter, så holder det seg oppe :) 


Min konklusjon: En meget behagelig dag :)


DAG 2


Bildene over til venstre:

Om gårsdagen var behagelig og myk, så var dagens antrekk litt skarpere i kanten. Jeg brukte kjolen som en jakke og hadde en ermløs strikkekjole under. Sorte strømper og kraftige boots gjorde det hele litt barskere.

Bildene over til høyre:

Josephjakken bruker jeg for alt den er verdt før det blir for kaldt. Den passer like fint over kjoler som bukser. Jeg skulle på trening etter jobb, så min Freitag-sekk var med. Det er et merke som lager vesker av gamle lastebilkapell. Ethvert produkt er unikt.Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Classic T-dress er strikket i 100% merinoull og koster 1120,- (før: 1600,-) 

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Støvlene er norsk design fra Helene Westbye

Sekken er fra FreitagNy film :) Til venstre ser dere hvordan kjolen ser ut i bruk når den er åpen, og hvordan T-dress ser ut. Dette er en perfekt kombinasjon om temperaturene i din dag svinger være seg om de kommer innenifra eller utenifra.  


Noen små tips (se på filmen med nærbilde) :

De lange båndene du trenger for å knyte kjolen skikkelig på kan komme i veien om du bruker kjolen som en jakke. På filmen viser jeg hvordan jeg løser problemet. 

Min konklusjon: En meget behagelig dag dette også :) Feminin fordi det er kjolete, avslappet og behagelig fordi jeg har gode sko og jakken henger løst.DAG 3Bildet over til venstre:

Denne dagen har jeg valgt en litt mer energisk og fargerik variant. Kjolen bruker jeg som jakke, knytt sammen i dag i motsetning til gårsdagens åpne variant. Buksene er i litt tykk og fast jersey, singleten er i jersey og kjolen er i strikk. Elegant og avslappet, fargerikt uten at jeg går bort fra min klassiske stil.

Bildet over til høyre:

Fremdeles Joseph-jakken, i dag med slagene brettet utover. Det var trening igjen etter jobb, men siden jeg ikke trenger å ha så mye utstyr med meg, så har jeg valgt et enkelt nylonnett. Det er egentlig en logo på denne, men jeg bruker nettet på vrangen så den ikke forstyrrer ;)Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Flerken trousers er i 68% viskose, 27% nylon og 5% elastane og koster 1350,-

Classic jersey singlet i 94% viskose og 6% elastane ti 490,-

Sneakersene er fra Puma og sokkene fra Lindex


Selv om sokkene ikke synes for folk flest ila av en dag, så fryder jeg meg stort hvordan jeg henter opp den gule fargen fra skoene. Bare å vite om det gir barnlig en glede :)
Ny film :) Til venstre ser dere hvordan kjolen ser ut brukt som jakke, men lukket. Til høyre viser jeg hvordan jeg knyter jakken så jeg kan bruke den slik.

Min konklusjon: Jeg er ikke så glad i å bruke farger, mye fordi jeg blir for synlig. Men, i kombinasjon med den sporty og energiske stilen, så går det fint. Ikke minst er antrekket veldig behagelig på alle måter.
DAG 4Bildene over til venstre:

Kosegenser! Det er enda ikke for sent å bruke en tykk genser som ytterplagg, og man kan forlenge perioden ved å legge til et godt og lunende skjerf. Når det blir litt kaldere liker jeg også å slenge på et par leggvarmere. Jeg er ikke så glad i kombinasjonen joggesko og strømper fordi jeg synes nederste del av leggen min er litt kraftig. Leggvarmerene gjør denne delen av benet finere synes jeg. Vi har alle vårt, ikke sant?

Bildet over til høyre:

Om det er for varmt med tykk genser inne, men litt kaldt uten, så liker jeg å bruke skjerfet på denne måten. Det er luner godt og holder seg på plass.
Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Supersoft turtle sweater er i 100% extra fine wool og koster 1900,-

Det stripete PS-skjerfet er håndstrikket i Norsk Pelsull fra Hillesvåg og koster 665,- (før 950,-)

Leggvarmerene er fra svenske Tolfesbo (disse lager ikke lenger klær, men har en fin bok om å ta livet med ro)

Sneakersene er fra Puma og vesken fra den britiske designeren Ally Capellino.


Tips for å holde hvite sko hvite: Vask dem i maskin innimellom, og spray dem med impregnering etterpå.
Her er varianter av dagens antrekk. Skal kjolen fungere på denne måten uten bukser under, så MÅ du bruke underkjole. Omslagene glir opp når man går og sitter, men med en underkjole som er ren i utrykket og fast i materialet, så gjør det ikke noe synes jeg.

I dag valgte jeg å legge båndet to ganger rundt kroppen og knyte bak. Da ble det renere å ha skjerfet bak beltene foran.

Min konklusjon: Jeg følte meg veldig avslappet og det kan være godt å gjemme seg bort i en stor genser noen ganger. Allikevel følte jeg meg feminin og fin.
DAG 5Bildet over til venstre:

Casual Friday? Ikke akkurat ;) Denne fredagen skulle jeg ut på middag etter jobb, så jeg hadde pen kåpe (min egen Bilbao Coat fra vinter 2018),  pene sko og clutch. 


Bildene over til høyre:

I dag fikk kjolen være alene. Jeg har lys underkjole, pene strømper og pene sko. Beltet har fått en tekkelig sløyfe på seg, midt foran eller litt på siden i flukt med splitten. Noen ganger kan en sløyfe bli for søt, andre ganger er det som den strekker femininiteten til det ytterste.


Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

 Clutchen/vesken fra den britiske designeren Ally Capellino.

Pumpsene er fra Repetto
(Det er fransk merke som i utgangspunktet lager sko for dansere. Dette gjør skoene deres gode å gå i selv om de har en god hel).Dagens variant var nok den mest tekkelige og pene. Kanskje er det slik man oppfatter kjolen når man treffer på den på nett eller i butikk?

Min konklusjon: Jeg følte med veldig meg feminin og fin, men kanskje litt utsatt i dette antrekket? Jeg føler det kommer med et sett forventninger til meg som person. Den perfekte vertinne eller konversasjonspartner. Klikk klakk lyden av høye heler, hva forteller den? Her kommer noe autoritært, kvinnelig, myndig, alt på stell?


Jeg prøver å finne ut hvilken dag som var min favoritt, og da vil jeg si alle unntatt dag 5 ;) og i de 4 første dagene finner jeg kjernen i mitt design, feminin og avslappet med en stiltett kontur.


Håper dette var til inspirasjon!!! Uansett hva du gjør, så bruk klærne dine ofte og ta godt vare på dem :)