Ellen

Ellen


Ellen er sømansvarlig hos oss, og er den som legger opp og syr inn plaggene våre så de skal passe deg perfekt. To modeller i årets kolleksjon er oppkalt etter henne fordi hun var den som tippet meg i riktig retning da jeg stod og designspekulerte som verst, og troen på egne evner var dalende.

Som jeg har avslørt tidligere, så bruker jeg min egen kropp i designprosessen. Jeg må føle at et plagg er riktig, og klarer ikke å formidle dette på en tegning som noen andre skal tolke, eller bare bruke en byste. Men min kropp og hva den liker å  ha på er ikke fasiten for alle. Hva jeg var ute etter i Ellen kjolen var noe som var like fint ledig som med belte. Jeg kler ikke ting som er helt ledige, men så er det like mange som ikke kler at det skal være så himla snurpa i livet heller. 

Kjole-Ellen hadde sin nåværende form-ish, men jeg var usikker. I teorien skulle dette være bra. Den brede kragen viser skuldre og strammer opp linjene. Ermene dekker overarmer, men er nette med den lille vippen ved albuen. Kjolen er formet så den sitter inntil bysten, men slipper fint nedover resten av kroppen. Men er den litt døll?

Jeg setter den på det ekte mennesket Ellen: Vi er like høye omtrent, men hun har mer former enn meg, ikke minst en flott byste. Og hun var SÅÅÅÅÅÅ fin! Kragen og halsen gjorde jobben sin, ermene like så, bysten fikk plass og kjolen la seg lett og ledig over mage og hofter, men inntil svaien i ryggen. Hurra! Ellen er finest når hun ikke bruker beltet som følger med kjolen. Noen ganger ekan et belte være nyttig for å lage en form, andre ganger lager det for mye form. Her må hver enkelt finne ut hva de liker best på seg selv.

Ellen har her på seg Ellen dress i printet lyng i størrelse 38. Ikke alltid at en frodigere kropp må ha en stor størrelse. 
Kjolen i lyng -printet er en utrykksfull sak, men i kombinasjon med en tykk ullgenser så kommer den seg litt ned på jorda og blir mer hverdagslig og avslappet. Her har Ellen på seg Supersoft turtle sweat i størrelse M. Den er luftig og lun og kan være en fin venn i den norske sommerkvelden.Og mens vi var i gang med å ta bilder, så hvorfor kunne vi ikke prøve en Summer ruffle dress? Den har jeg laget slik at mange bredder kan passe inn. Livvidden er romslig, men med beltene, så knyter du den akkurat så stramt som kroppen din har lyst og form til. Størrelse 38 passet helt fint til Ellen, hun hadde god plass til hele seg. Siden hun ikke er så høy, rundt 163 cm, så var det viktig at kjolen ikke ble for lang.

Summer ruffle dress  har en annen personlighet enn Ellen dress. Det er flere detaljer og mer stoff, men selv om den er høylytt, så er den utrolig sjarmerende og behagelig og lett å være fin i.Siden jeg ble så begeistret da jeg fant ut at Ellen dress ble så bra, så klippet jeg den kort og Ellen topp ble med til. Den er veldig fin til Jersey skirt som har klokkeform og en bred linning i livet som sitter godt på magen. 

Her har Ellen på seg skjørt i størrelse 40 og topp i størrelse 42. Hvorfor kjole i 38 og topp i 42? Rett og slett fordi den var mer behagelig og hadde mer plass. 

Jeg skjønner det kan være forvirrende at en og samme person kan passe 3 forskjellige størrelser. Handler du på nett og ikke får mulighet til å prøve alle størrelser, så er det viktig å passe på disse tingene:

1 - Les alltid målskjemaet. Sammenlikne dine mål med våre og noter deg på hvilken måte du kan avvike.

2 - Les beskrivelsen av plagget. Det kan være nyttig informasjon om hvordan plagget er tenkt å være eller brukes. 

3 - Er plagget elastisk eller ikke? Strikk og jersey en gir menge ekstra cm til vidden på et plagg siden det strekker seg. Derfor kan feks. Ellen bruke både 38, 40 og 42.

4 - Hvor lang er du og hvor langt er plagget? Målskjemaet vårt viser også indikert høyde for hver størrelse. Plaggene blir ca 2 cm lengre mellom hver størrelse. Er du lav og bred, så kan alltids bukser og skjørt legges opp, men kanskje kommer livet for langt ned? Er du lang og tynn, kan likeledes plagg bli for korte i livet og snuppete. 

5 - Hvordan liker du å bære klærne dine? Kjenn deg selv, vær ærlig og kreativ.Dette settet er også fint med den tykke Supersoft Turtle sweat til. Her har Ellen på seg sin i L. 

Ellen var skeptisk og noe nervøs for å gjøre dette og det skjønner jeg godt. Det er sårbart å sette seg selv på "trykk" på denne måten. Men det gikk vel bra? Jeg er hvertfall fornøyd. Det som er mest tilfredstillende med å lage og selge klær er når jeg ser at kunder,- i alle størrelser og aldre, komme ut av prøverommet og tør å se og synes de er skikkelig fine. Om de handler eller ikke, så er det en seier for meg :) Og jeg synes Ellen var skikkelig fin!