Sommer 2022

Sommer 2022

Høsten 2021 var jeg på terrengsykkeltur langt inni skogen i telemark. det var veldig gøy, men også veldig skummelt. Så jeg måtte gå en tur på bena og samle meg litt mellom rundene. Lanskapet var nydelig og småkupert, det lå trolsk dis på vannene og høstfargene hadde startet festen sin.

Mens jeg tuslet rundt der og samlet meg så tittet jeg ned på svaene og mosen på dem. Det var sånne fine farger, lys sjø mot de dypeste og saftigste brune med falmede variasjoner som forente dem. Og ved siden av, røsslyng som strakk seg mot meg med den mest rosa prangende farge. Det fasinerer meg alltid hvor dristig naturen er i sine fargebilder. Men for at den lille rosa lyngen ikke skal bli for kraftig, så har den mye lys og blå himmel og dyp og mørk skog rundt som holder den i sjakk.

Derfor har kolleksjonen mye blått som himmelen, grått som en overskyet dag og kald blågrønn som er ås på ås med fjern skog. Jeg tok nærbilde av mosen og lyngen og printet det opp på stoff. Mosen ble printet på en tykk og fast jersey. Jeg designet plaggene med tydelige fasonger og sorte kanter så den skulle ikke bukke under for mosens "kraft". Lyngen ble printet på en lettere jersey og plaggene fikk mer volum i seg slik at plaggene fikk mer bevegelse og liv i bruk. Som lyngens karakter. Lekende og med mye energi :)
Vis mer