Strikk selv - Løse ermer

Strikk selv - Løse ermer


LØSE ERMER

Et par ermer kan gi din kortermede kjole et lengre liv. Det er superenkelt å lage selv og det er uendelige variasjonsmuligheter. Her er en fin grunnoppskrift:

Ermene er glattstrikket rundt med 4 pinner. Ermet legges opp og felles av med pinne nr. 8 for at endekantene ikke skal stramme. Garnet jeg har brukt er tilsvarende norske Pickles sin Tweedy.

Ermenes mål: Håndledd - ca 18 cm. Overerme ca 28 cm- Hel lengde - 50 cm

(Husk strikk strekker og former seg til kroppen når du får den på).

 

Strikkefasthet:

Pinne nr. 5,5 - 10 cm = 18 m, 10 cm = 23 r

 

Legg opp 30 m på pinne nr. 8, bytt til pinne nr. 5,5. *Strikk rett 10 cm, legg ut 1 m i starten og slutten på neste rad* Gjenta fra *til* til arbeidet måler 50 cm. Fell av med pinne nr 8.


FERDIG!!!I tillegg til ermene, så har modellen på bildene på seg Flerken winter dress  i hhv terra, khaki og oker. Modellen er 165 cm høy, er en størrelse 36 og har på seg kjole i størrelse 36.

Kjolen er laget i et litt kraftig og fast jersey materiale som har mye stretch i seg. Kjolen skal sitte helt inntil i overdelen og har et klokkeformet skjørt som er ledig over hoftene. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------