Vårkolleksjonen 2017 - Mønster til begjær og besvær


Etter påske springer våren bokstavelig talt ut mot oss. Livet kommer herlig på. På samme måte vil kolleksjonens nye, mønstrete plagg kunne oppleves som spirer blant kolleksjonens monokronitet. Allerede ervervede antrekk kan tilføres nytt liv og skifte personlighet.


(På bildet over har Shilpu på seg 90 46 Oriental tee i beige print til 890,- og 90 53 Oriental skirt i black til 1050,-. Maria har på seg 90 49 Oriental Sun dress i beige print til 1690,-)


Mønsteret har jeg laget selv og som så ofte kreeres det utifra planer som ikke går som planlagt. Denne gangen var det et blondemateriale som skulle bli til sommerens nydelige selskapskjoler og topper og alt mulig, som ikke kom. Leverandøren av dette materialet "forsvant" liksom bare ut av bildet midt i prosessen. Ingen svar kom fra hverken agent eller fabrikk. Sånt er rart, men ikke uvanlig. Nettopp derfor har jeg stort sett alltid en plan B klar som iverksettes med en gang jeg føler noe muffens er på gang. Vi har jo ikke all verdens med tid. Men, midt i plan B så kom det en ny plan A seilende forbi. Min agent hadde en ny kontakt hvor jeg kunne lage mitt eget mønster i mange farger og jeg måtte ikke bestille masse meter av hver farge. Hurra!

For å holde meg til min opprinnelige ide med kolleksjonen, så scannet jeg blondematerialet jeg ikke fikk, forstørret dette og la forskjellige farger i bakgrunnen. Hele 4 fine varianter fikk jeg til innenfor mine rammer. Det er vanlig å måtte bestille 300 meter pr fargekombinasjon, mens jeg her ikke behøvde å bestille mer enn 80 m pr farge. Det føles som en liten seier hver gang man får ideer og inspirasjon til å passe inn i virkelighetes strenge rammer. 


(På bildet over har Maria på seg 90 49 Oriental Sun dress i beige print til 1690,-. På bildet i midten har Maria på seg 90 51 Oriental kimono i beige print til 1650,-, 90 53 Oriental skirt i beige til 1050,- og under kimonoen, 30 47 Magnolia sweater i black til 1100,- Det er denne genseren sine ermer du ser som en sort kant ved håndleddene.)


Det nye mønsteret harmonerte godt med resten av kolleksjonen og gjorde den roligere, mer sommerlig og uanstrengt. Samtidig støtter de strenge og skarpe linjene i de ensfargede plaggene opp mønsteret så antrekkene ikke mister form eller visuelle holdepunkter. Jeg liker at elementene i kolleksjonen min kan ha så forskjellige uttrykk uten å miste enkelheten sin. De ensfargede plaggene i kombinasjon er hardere, men får sin femininitet og mykhet fra materialene. Som på bildet under hvor sjatteringene i det sjøgrønne løftes opp av det røde, allikevel avstemt av materialet.


(På bildet over har Shilpu på seg 50 43 Fluid singlet i red og 30 48 Magnolia bolero i red til 980,-)


Dristigere kombinasjoner av farger gir femininiteten i formene en helt annen energi som på bildene under. Her er jerseyen i toppen og den flytende og litt tunge viskosen i skjørtet med på å holde fast på mykheten.(På bildet over har Shilpu på seg 50 43 Fluid singlet i red til 480,- og 90 53 Oriental skirt i black til 1050,-)


Eller behold bare tanken på mønster og spirer og nytt liv inni hodet ditt, og føl deg bare komfortabel i din hverdag. Kolleksjonen kan være så mye, og aller best når den kan legge seg fint rundt akkurat ditt behov. Bruk en ensfarget Oriental kimono med Oriental tee inni og ledige Birdy bukser til som på bildet under. På bildet i midten har buksene mer karakter igjen, med sin høye, smale midje og vide, vide ben. 


(På bildene til venstre og høyre har Shilpu på seg 90 51 Oriental Kimono i black til 1350,-, 90 46 Oriental Tee i white til 690,- og 90 43 Birdy trousers i army til 1350,-. På bildet i midten har hun på seg 50 43 Fluid singlet i red til 480,-, 30 48 Magnolia bolero i red til 980,- og 90 54 Oriental Trousers til 1350,-Så lykkelig slutt på blonden som ikke kom da eller? Å neida ;) Delen som kommer nå er ganske nerdete, men hele denne prosessen som jeg brukte masse tid og energi på forrige høst, og er veldig beskrivende for hvordan en av designerens glamorøse arbeidsoppgaver kan være:

For,-  det var bare om jeg valgte et av leverandørens egne mønstre at jeg ikke behøvde å bestille mer enn 80 m pr farge. Skulle jeg lage mitt eget var det 300 m pr farge. Dette er så mye materiale at jeg hadde hatt kjoler til dere i årevis, og ikke bare en sesong om jeg hadde valgt dette alternativet. Denne misforståelsen kom for en dag så sent i prosessen at plan B ikke lenger var et reelt alternativ. Uten dette materialet ville kolleksjonen bla. bli veldig "fattig". Så jeg prøver meg,- jeg lager mønsteret mitt slik at det er 2 m med hver fargekombinasjon etter hverandre. Det er 1 "farge" og 300 m, eller? Nei, det gikk ikke, men jeg kunne ha to farger på denne måten innenfor 300 m.  Ok, det kunne gå, 2 m med den ene fargen, 2 m med den andre osv i 300 m... Men, nei, 2 m var for mye, en farge kunne ikke ha en lengde på mer enn 80 cm.... (Og her går ikke kommunikasjonen fort, jeg snakker via min agent i Danmark som snakker med sitt printerfirma i Nederland som igjen snakker med sin printerfabrikk i Italia. Dette er jo rene hviskeleken i praksis. Prøver man å hoppe fram i køen for å få fortgang eller mer direkte informasjon, så blir man pent satt tilbake på plassen sin. Frustrerende uker passerer.) På tidspunktet misforståelsen blir oppdaget hadde jeg laget alle plaggene ferdige, og mange av mønsterdelene strakk seg godt over 80 cm. Derfor måtte jeg designe om alle plaggene, legge inn nye delinger og ekstra sømmer. Jeg måtte fremdeles klare å utnytte materialet på beste måte og ta i betraktning at hver nye søm og deling jeg la inn ville koste ekstra. Så tungen rett i munnen.

Men så gikk det i boks, og boksen var innenfor rammene av mengde og budsjett. Testprint lages og godkjennes. Det hadde vært så mye gnukk om dette at da jeg åpnet pakken med testprintet hadde jeg ingen formening om det var fint eller ikke. Det var liksom det det var, i rett kvalitet, i rett farge og i tide. Produksjonsmotoren og løsningsorientereren hadde skvosjet inspiratoren så langt til siden at den ikke var til å finne igjen. For hvorfor kaller jeg serien Oriental? Det har med mer enn kimono og gjøre eller? I skrivende stund, vanskelig å si ;)

Oriental serien var klar til produksjon, og fine kimonoer og kjoler skulle være klare til levering i mars....Så ble de influensasyke på konfeksjonsfabrikken, så og si alle sammen. Full produksjonsstopp i 14 dager og så kom påsken, men nå endelig!!!

Jeg gir dere : Oriental!

Enjoy!


(På bildet over har Shilpu på seg 90 50 Oriental Kimono dress i sea print til 1850,- med 90 49 Oriental sun dress i black til 1550,- under).


Shilpu er 170 cm høy, Maria er 160 cm høy. Begge jentene har på seg klær i størrelse 36. Ingen av jentene er retusjerte eller strukket i noen retning som ikke er i takt med virkeligheten.

Foto: Mette Møller

Styling: Linda/ Pudder

Hår og sminke: Sara/ Pudder