Vårkolleksjonen 2021 - Den som venter på noe godt :)


Når kommer det ny kolleksjon? Hva er det som kommer? Hvilke farger? Hva er nytt? Hva har inspirert designeren nå? Ny sesong er alltid spennende. Det er en magisk verden av farger og former som skal fanges og presenteres til oss her nede i en kald og grå hverdag. 

Og det har vært inspirasjon og magi, små lykkestunder hvor man har truffet en estetisk gullåre. -For en kombinasjon! For en form! Ble ikke DEN kul?!

Så kom virkeligheten. Covid 19. Alt salg stopper, vi går tom for penger, alle blir permitterte, jeg jobber som en helt for å holde hjulet i gang. Sjefen trenger å lage ny kolleksjon, - det er lenge til. Overleve først.

Så går det bra! Vi åpner opp og ansatte kommer tilbake. Men vi skal jo flytte butikken. Pusse opp ny, flytte over gammel. Sjefen har planen klar og vet alt. Ny kolleksjon? Jeg har funnet nytt garn og nye farger. Spennnende!

Men nå er det åpning snart! Forberede åpning. Ta bilder, henge opp klær. Alt er klart på nett. Åpne, champagne og - ÅÅÅåå så fint det har blitt! Passe på Covid nå. En ansatt,- en pilar slutter - må finne ny. Lese søknader. Intervjue,- du får jobben, du vil ikke ha den. Nytt søk i bunken, 300 stykker. Nye intervjuer. Masse kunder og masse salg! Hurra! To får jobben, en er topp og en må gå. Lager strikkekolleksjon.

Ny nedstenging. Alle kundene på hjemmekontor. Den nye ansatte sitter i karantene. Vakuum....

Strikkekolleksjonen blir sendt og garn bestilt. Jerseykolleksjonen er sendt og stoff bestilt. Fargene er valgt utfra et mønstrete bomullstoff. Økologisk! Det ser ut som 70 tallet og det er november. Jeg må lage blomstrete bomullskjoler, og skjorter, og bukser. Og den nye ansatte er på plass, blir tatt vare på og må lære alt. Og ingen må bli syke.

Men pengene kommer ikke inn. Jeg må finne på noe veldig lurt. Klassikere på salg får hjulet til å spinne fort, fort, fort! Hurra, her må alle kluter til! Pakke, pakke, pakke. Lage kjoler? Må bare pakker ferdig først. Noen andre kan pakke vel? Andre pakker de også!! Bra, da er vi trygge igjen.

Det er desember. Jeg lager kjoler og bukser i full fart! 

Og så er det jul. Statussjekk på jerseykolleksjonen - den er i rute. Statussjekk på strikkekolleksjonen - Hvilken garnordre? !!!!!!!!!!!!!!!!!

Det hadde skjedd en misforståelse på garnfabrikken. Ordre 1 hadde blitt sendt, ordre 2 hadde ikke blitt registrert. Garnfabrikken kaster seg rundt for å få det sendt. Men ordren min er for liten. Jeg har to valg: Bestille altfor mye garn eller bytte kvalitet og gå på kompromiss med fargene? Jeg bytter kvalitet. Strikkefabrikken starter på nye prøver.

Jeg bestiller skjortestoffer og blomsterstoff hvor alt skal være på lager. Nei - blomstene de er borte. Grunnlaget for alle fargevalg er borte. Både i-en og prikken over er borte.....

Så får to essensielle arbeidere på strikkefabrikken covid-19 og alt stopper i minst 14 dager. Det er januar og alt er altfor sent. Og vi får ny lockdown.

Når kommer det ny kollekjson da? Hvilke farger? Det er så spennende, hva har du blitt inspirert av? Når får vi se bilder? Å nei, dett blir jo bare tull!

Vi får bare starte med starten :)

Bildene over og under viser jeg to nye modeller i Supersoft-serien jeg startet på i høst. De er lekne og varme og slike plagg man har med i på lur hvor nå man skal i sommer. I tillegg er de gode å ha utover våren til jeans. Senere i sesongen er det morsomt å leke med kontrasten i den tykke og lette ulla mot lett sommerbomll eller jersey. I tillegg til creme og oransje som vist her, så kommer plaggene også i mørk blå, slik som jeansen.

Dette blir bra!
Og dette også:

Det har vært veldig gøy å lage plagg i denim de siste sesongene. Spesielt siden jeg har funnet en myk og elastisk kvalitet som er økologisk og GOTS sertifisert. Den blør litt i vask og bruk først, men så går det bra etter hvert. 

Sweeper trousers var en "hit" i høst, så jeg har laget en variant i denim. Den sitter litt nedpå og har vide ben. 

I tillegg kommer to nye kjoler. En feminin omslagsvariant og en tøffere skjortekjole. Skjortekjolen jeg har på  meg på bildet over er litt i trangeste laget. Utfordringen med å designe i dette materialet er at det krymper i vask, og det skjer litt forskjellig fra modell til modell. Denne første prøven ble smalere og lengre enn hva jeg hadde tenkt, så litt mer plass til kroppen skal den bli når de kommer i butikk. 

Levering av skjortekjolen og Sweeper trousers blir i slutten av februar. Omslagskjolen er her allerede!

En god start!På bildene over er Denim Pocket dress til venstre, Sweeper trousers i midten og Denim wrap dress til høyre. Modellen er 165 cm høy, er en størrelse 36 og har på seg størrelse 34-36. (Siden det er prøver og justeringer har blitt gjort så er det ikke 100% riktig enda).Nå er vi inne på trygg grunn:

Plagg i jersey er like sikkert i en Mette Møller kolleksjon som ull på høsten. Denne gangen holder jeg på noen klassikere, som Classic wrap dress på bildet over. Men, så kommer det 3 nye også :)

Det er den smale Evas dress som har lange ermer, så er det Synnes dress som er en enklere og mindre høytidelig omslagskjole. Så har jeg store forhåpninger til Summer ruffle dress. Den er ledig og feminin. Den har en forførende utringing og et lekent skjørt hvor den nederste rysjen er med på å svinge skjørtet litt ekstra. Sommerkroppen kommer med et godt sett komplekser hvor det kan være vanskelig å møte alle, men denne kjolen har fine ermer som jeg vil tro alle kan føle seg komfortable i. 

På bildet nederst til venstre har jeg på meg Synnes wrap dress. 

All jersey blir levert innen mars er omme.Så kommer det noe nytt:

Mest sannsynlig blir det en god del hverdager framover. Hjemmekontor og hjemmebesøk og fest for 5. Så litt hverdagsfine klær er fint. Jeg har funnet en fin og lett bomull som er økologisk. Knappene jeg bruker er laget av resirkulert papir! Sydd med bomullstråd, så forsvinner hele plagget etter noen år i jorda og skader ingen i det hele tatt. 

En stor skjorte er passer bra til denim serien. Fin under omslagskjolen og kul til buksene. Samtidig er det veldig søtt med en liten sommerbluse til en lett sommerbukse. Og hva med en halvlang skjortekjole? Det er kult med sneakers til og bra for de som ikke synes det er gøy med for bare ben på sommeren. 

Skjortene kommer forhåpentlig sammen med de nye denim buksene. Resten i april.Så langt, alt vel :) trygt og fint. Men her starter den pågående thrilleren. Under er plaggene jeg lagde i det mønstrede stoffet jeg kaller Dragonfly (for det har tegninger av øyenstikkere). Det var disse materialene, sammen med et stripebånd, som inspirerte meg mest og som jeg valgte farger til både jersey og strikk utifra.

Så popp! Borte! (altså, det ligger mye mer bak dette, men for å gjøre det litt kort). I skrivende stund venter jeg på prøver av andre stoffer med blomster på som passer til alt jeg har laget. Jeg lever i håpet, men alt går jo så tregt når man helst skulle hatt ting i går!Blomster eller ikke, så passer jo strikken fremdeles sammen med resten. Når den omsider skal komme om Covid-19 vil.

Det er viktig at strikken passer over resten av modellene. Finner man en fin kjole, så kommer alltid spørsmålet opp,- hva skal jeg ha over denne? Her må jeg være på plass og løse et problem snarere enn å ha skapt et. Og det er jo litt av moroa med å skape en kolleksjon. Alt henger sammen og har en plass. Fra kalde februar til varme juli. 

Kinomojakken er fin til buksene og er litt mer av et plagg å ha på. Den kan sittet tett eller slenge litt løst. Den korte genseren er et alternativ til boleroene jeg har hatt....alltid ;) For de dristigste er de fine over singlet med jerseybukser. Mer trygt og sannsynlig at dere velger er en kort genser til en av jerseykjolene som Boat dress eller Summer dress.

Den lille boleroen er spesiallaget til Summer ruffle dress. V-halsen og vidden på ermene på boleroen og kjolen korresponderer. 

Den siste cardiganen er en klassiker som passer til nesten alt som heter skjørt og bukser.

Om Covid vil...Med en komplett kolleksjon er det kombinasjonen av antrekk som er morsomt! Det ligger an til dristige kombinasjoner av saftige farger, lett og krisp bomull mot myk og føyelig jersey under tykk og voluminøs strikk.

Dragonfly mønsteret er nok ikke for alle, men det liver opp resten og burde bli tatt fram med et - Åååå, så nydelig, var ikke den skjønn. Da har den gjort nytten sin i å løfte og glede selv om det kanskje ikke er den som blir med deg hjem. 

Så får vi se hvordan det går og hva som kommer og ikke kommer.

Når veien framover er mest humper og hull, så er det best holde seg godt fast og tenke på når alt blir bra igjen:)