Vinter 2016

Vinter 2016

Kolleksjonen kommer i 3 deler, Kill Bill, Herring og Smoothie. Komfort i 3 varianter.

Kill Bill serien skulle være en sporty hverdagkolleksjon. Bevegelse, energi og strømlinje var i fokus. Det er flere designere som lager kolleksjoner som krysser grensen til sportstøy. T by Alexander Wang er en av dem jeg inspireres av. Jeg liker også godt hva Stella McCartney gjør for Adidas. I bakhodet hadde jeg filmen Kill Bill, denne fine kontrasten mellom Uma Thurmans kitchy grilldress og den kimonokledde Lucy Liu som en grasiøs kamsportutøver.

Hverdagen går over i arbeidsantrekk hvor jeg leker med identiteten. Ofte har arbeidsliv koder og det er ikke alltid plass til for mye personlighet.
Mange som bruker mine klær er akademikere. De er tenkere blant andre tenkere. De snur på steiner i store felt. Det diskuteres, foredras, skrives og publiseres. De er kvinner blant menn med skarp press eller blank cord. Deres kvinnelighet er selvfølgelig men må uttrykkes med kløkt og sjarm. De har sans for små nyanser som vi ofte kommer fram til utgjør store forskjeller.

Selv liker jeg tvetydigheter. Ting som ikke helt er som de ser ut til å være. Dette bærer snittvalgene i serien "Herring" preg av. Det er fiskebensmønster og ruter som brukes om hverandre for å skape en optisk illusjon. Plaggene i kombinasjon skal også gi inntrykk av at de er noe annet enn de er. En genser har to forskjellige typer ermer, er det rett eller feil? En kjole ser ut som den er lagt oppå en annen. Kan man lure kodene?

Kåpene er broen til den siste delen av kolleksjonen, Smoothie. Inspirasjonen er fra kokongen, et beskyttende lag mot omverdenen. Den grove, fiskebensmønstrede ullen står i kontrast til og beskytter den myke, tynne og flytende viskosen i foret som er kjernen.

Smoothieplaggene som er strikket i samme fiskebensmønster er bløte og sårbare som kjernen. De melerte fargene er et diplomatisk mellomlegg. Den subtile fargeskalaen og flyten i materialene er den tilbaketrukken harmoni. Denne serien har mye av Kill Bill i seg, både i farger, komfort og former, hvor Kill Bill er kitch, er Smoothie Zen.

Foto: Mette Møller
Styling: Linda/ Pudder
Makeup og hår: Sara/ Pudder
Modell: Maria
Produktfoto: Blueline Studio
Vis mer