Vinter 2017

Vinter 2017

Som verden rundt meg er jeg også opptatt av av gjenbruk og redesign. Hvordan kan du bruke det du allerede har, hvor mye eller lite skal til for å fornye deg selv eller garderoben din? Samme tanker tok jeg med meg inn i sesongens kolleksjon.

Det startet med at en rest av et nydelig blomstrete stoff fra 2014 dukket opp på fabrikken jeg bruker. Da så jeg muligheten til å re-designe noen litt vanskelige plagg som var igjen fra samme kolleksjon. For at de ikke skulle bli så alene i kolleksjonen, så hentet jeg fram mønsteret av blomsterrankene og strikket opp nye plagg med dette. Eller var de nye? En strikkekjole med blomster og striper var faktisk en kombinasjon av en kjole fra både 2016 og 2010. Fargevalget var faktisk overraskende det samme som fra en kolleksjon i 2009, men med ganske forskjellige plagg, så virket det nytt.

I kolleksjonene mine generelt, så prøver jeg å tenke på hva jeg har laget før, og hvordan de kan brukes til det som kommer. Denne høsten utfordret jeg kundene
på å finne hvilket år var best? Den gamle på loftet eller den nye i butikken vår? Sesongen handlet om å ta eierskap til ditt nye gjenbruk, både for kundene og for meg som designer.
Les bloggene om denne kolleksjonen i bloggarkivet vårt for å få den komplette forklaringen på hvorfor kolleksjonen ble som den ble :)

Foto: Mette Møller
Modeller: Birgitte og Hanna
Produktfoto: Blueline Studio
Vis mer