Vinterkolleksjonen 2017 - Å gjøre noe bedre

Ny sesong, betyr nye klær. Det er ut med det gamle og inn med noe nytt og friskt. Hvilke farger kommer i år, hvilke snitt er IN. Vi ser fram imot å bli gledet og inspirert!

I butikken synes vi også det er deilig å pakke bort den «gamle» sommeren og gi plass til ny kolleksjon. For egen del er det med en slags skrekkblandet fryd jeg åpner eskene med nyheter. Jeg har sjelden sett hele kolleksjonen min samlet før alt kommer i hus den første høstmåneden.

Ble alt som det skulle? Er det gjort feil? Har jeg laget bra nok klær? Passer det sammen? Vil dette glede og inspirere? Tvil og tro konkurrerer om å stå på pallen.

Det er moro å være kilde til glede og inspirasjon, men det er et stort ansvar å ha satt igang hele denne produksjonsprosessen. Mine ideer skal bære lønninger og husleier, og resultatet av mine ideer skal bæres lenge og vel av de som har latt seg glede og inspirere.

En følelse av ansvar er vel også hva som har festet seg ved denne kolleksjonen og og den retningen jeg ønsker å drive hele mitt virke mot.

Det etiske og økologiske ansvar – Alt og alle skal ha det godt. Bærekraften - ansvaret for at det går rundt. Re-design - evnen til å gjøre noe nytt av noe som ligger brakk? Gjenbruk - hvordan kan jeg fornye din garderobe slik at du bruker det du har lengre og mer enn hva du allerede gjør?

Årets kolleksjon vil jeg presentere for dere i 3 kapitler – re-design – gjenbruk – klassikerne. Hvordan kan vi oppdage oss selv på nytt? Ikke bli ny, men bli deg selv igjen fra en annen vinkel.


Det var en gang i 2013, da fant jeg et fint, blomstrete materiale. Nydelige blomster på sort bakgrunn. Det var noe både yndig og gammeldags over det som tiltalte meg. Fargene jeg hentet fra mønsteret til kolleksjonen var terracotta og isgrønn sammen med de nøytrale tonene beige, grå og sort.  

Dette var også første gang jeg lagde mitt eget mønster. En blomsterranke ble trukket ut av mønsteret og stilisert. Jeg ble veldig fornøyd med det asiatiske uttrykket i det ferdige resultatet.

Formen på plaggene fulgte også den asistiske inspirasjonen med rette og klare linjer som kunne brettes og formes mye etter eget hode. Plaggene kunne også brukes på begge sider slik at fargespillet kunne brukes fullt ut.

Men et sted på veien mistet jeg deg. Ble det for mange muligheter? Var to lag med ull for varmt? Kan en stor jakke bli for stor? 


Asian Bloom jacket het orginalt Really Big jacket og var nettopp det, en stor, vid og deilig jakke. Men tilsynelatende for vid. Jakken hadde ikke belte eller knapper slik at kunden selv kunne finne den den beste måten for seg å lukke den på, med belte eller med en fin nål.

Den er nå laget hele 34 cm smalere og er mye nettere på. Det er mulig å bruke belte på en fin måte. Jeg har også satt på to trykknapper i halsen slik at den kan brukes hengende rett, men fremdeles lukket.

Og ermene? Er ikke de veldig lange? Joda, men det er fordi de veldig godt kan brettes opp. Noen liker at ermene dekker mesteparten av fingrene, andre liker at det stopper ved håndleddene. På den måten kan du få det til akkurat slik som du vil :)


Asian Bloom Square dress var en ambisiøs kjole som kunne brukes på begge sider. Det var belter i sidene du kunne bruke til å forme kjolen. Når beltene ikke var i bruk kunne de gjemmes på innsiden av kjolen via små hull i sidene. Med beltene kunne kjolen få en lett innsvingt fasong ved å knyte beltet bak. Strammet du litt til og knøt beltet foran, så markerte man midjen ytterligere.

For å få til mønsteret, så måtte kjolen strikkes i to lag. Det gjorde kjolen kanskje litt tung og varm. I senere kolleksjoner med mønster har jeg brukt mye tynnere garn og løst problemet.

Alt i alt en kjole som krevde litt. Jeg har isteden laget korte og videre gensere av kjolene. Tykkelsen på materialet kommer bedre til sin rett i den nye fasongen. Det var vondt å klippe opp fine plagg, men det veies opp med å se at den nye genseren lett har funnet sitt publikum.
Og jammen dukker det ikke opp en rull ekstra av det blomstrete materialet hos fabrikken. Det var akkurat nok til de små søte toppene og skjortene som du ser til venstre i bildet under. 

Til høyre ser du modellene som ble laget av dette materialet way back i 2014. Alle plaggene passer veldig fint til sesongens kolleksjon og spesielt de små strikkejakkene som er i vente. 
Alle foto er av Mette Møller

Modellen er ikke retusjert, men er sitt eget vakre og naturlige jeg.

Alle produktfoto: Blueline studio