Vinterkolleksjonen 2017 - Gjenbruk og nybruk


Gjenbruk er også noe jeg som designer også kan ty til på ideplan.  I denne kolleksjonen har jeg jo fortsatt med blomsterranken fra 2014. Både for å binde de re-designede plaggene sammen med den nye kolleksjonen, men også fordi jeg synes det er så fint.

Kanskje jeg ikke ble helt ferdig med dette den gangen for 3 år siden? Det kan jo også skje. Noen ganger må du bare levere selv om du ikke er helt klar, eller tiden strekker ikke til til å utforske alle mulighetene.

Men det er morsomt å sette sammen kjente brikker og få til noe nytt. På bildet under ser du at Just for Fun kjolen har formen til Herring dress fra ifjor og stripene fra Cordy  dress fra sommer 2010. Gjenbruk er et tidsriktig ord som egentlig betyr at du bruker klærne dine mer enn en gang. En selvfølge...? Etter en stund glemmer vi litt hva vi har. Kanskje er du lei og pakker noe bort. Bare for en stund, men så glemmes det? Kanskje finner du noe nytt som er mer spennende å bruke? Eller kanskje er plagget litt krevende, så det er vanskelig å finne noe som passer til?

I kolleksjonene mine prøver jeg å tenke på hva jeg har laget før, og hvordan de kan brukes til det som kommer. Ikke alltid like lett, men her er et fint eksempel:

Fargene i Just for fun serien kjenner du kanskje igjen? Det er helt riktig rester fra vinter 2016.  Just for fun serien har ikke fått navnet sitt ufortjent. Her har jeg rett og slett bare hatt det gøy. For gøy er det å bruke gammelt for å lage noe nytt. Og gøy er det når nye klær kan hente fram gamle helter igjen.  

På bildet under har jeg tatt utgangspunkt i årets gule skjørt og samlet overdeler fra flere år tilbake som kan passe fint til. Noe nytt som kan inspirere til bruk av noe du har fra før. Eller ta den helt ut?

Da jeg valgte farger til årets strikk, så var fargekartet fra produsenten begrenset. En lys blågrå farge var klart en favoritt (alltid). Burgunderrød var fin og varm til, men litt mørk. Derfor ble en rar nøttegul og kitt aksenter (detaljfarger som støtter hovedfargene). Svart er en selvfølge. Den siste.......jo, en flaskegrønn, den kompletterer burgunder fint. Men tenke, tenke, har jeg ikke vært her før?

På bildet under har jeg hentet utdrag fra min 30-talls inspirerte kolleksjon fra 2009. Hallo! Noen ganger kommer gjenbruken litt kastende på, hehe. Eller kan vi kalle dette noe helt annet? Seg selv lik? Signatur? Dårlig fantasi? 
Men når jeg først var der, så var det interessant å se hvordan disse to kolleksjonene passet til hverandre. I år har jeg lagt vekt på å finne de ultimate klassikerne. De plaggene som går til alt og som alltid kan lage en trygg og fin base til aksentplaggene. Plaggene fra 2009 hadde flere detaljer og hver enkelt modell hadde «noe å si». Perfekte til høstens plagg som bare gjør alt fint uten at du helt vet hva det er.

I bildet under har jeg satt sammen flere kombinasjoner som kan være fine. Slow fashion i praksis J For hva er vel 8 år? Så sant kroppen din er nogen lunde lik?

Hvert år de siste 8 årene, så er det kjoletypen på bildet under dere liker best. Jeg har prøvd mange andre former, men det er denne som vinner hver sesong. Gammel som ung, høy som lav, tykk som tynn. Det er denne dere vil ha J Så da får dere den.

Her har jeg satt dem opp imot hverandre. Hvilket år var best? Finn den gamle på loftet eller den nye i butikken vår. Ta eierskap til ditt nye gjenbruk.
Foto fra 2009 kolleksjonen: Siren Lauvdal

Styling: Pauline Nærholm


Alle produktfoto: Blueline studio