Smartypants eller smarty pants?

Smartypants eller smarty pants?

Bare ett av materialene til sommer 2014 er kommet. Mens jeg venter på resten og maser så mye jeg tør på produsentene om å sende det fortere enn svint (de kan lett glemme deg, nemlig), så begynner jeg med det. Solid denim med god stretch. Det skal bli en god base. Kolleksjonens "kneip". Det er veldig vanlig å sende ferdig kolleksjon til modellør med bare skisser og beskrivelse, men jeg liker å forme plagget selv.

Fasongene er ikke ulike hva  jeg har laget tidligere, men jeg synes hver sesong gir meg ny kunnskap. Tilbakemelding fra kunder og egen bruksopplevelse er viktig. Jeg leter fremdeles etter den perfekte form.

Det enkle A-formede skjørtet det den fasongen vi får mest spørsmål om av kunder på skjørtejakt. Lengden må være jobbanstendig og knevennlig, vidden må være gå-fort og sykkeltilpasset. Jeg har valgt en høy livlinje denne gangen for flere av overdelene jeg planlegger skal brukes nedi skjørtet. Mange liker også et fastere parti rundt magen.

Stretchen i materialet synes jeg gjør at plagget sitter finere og tettere på uten at det blir ukomfortabelt. Jeg vil gjerne skjørtet skal være foret, men da tar jeg bort bevegeligheten. Det finnes vevde fòr med stretch, men de jeg har funnet er laget i acetate og det kan bli litt tett ved varmere vær. På den andre siden vil ikke skjørtet henge seg opp i strømpebuksene om det er foret. Skjørtet kommer i handelen i februar, så dagene dette blir brukt med strømpebukse, er flere enn de dagen som er varme nok til at du vil bruke det uten. Jeg vil ta i bruk skjørtet jeg har laget med litt forskjellige strømpebukser under, så får vi se.

Det er alltid veldig, veldig vanskelig å lage gode bukser. I forhold til et skjørt, så må man jobbe med flere av kroppens deler. Variasjonen av rumper, lår, legger, og mager er enorm. Å få flest mulig til å føle dette er den "perfekte" bukse er en utfordring. Materialet denne sesongen er en bra start, stretch er en god venn. Jeg ønsket en herrebuksevariant, men den tykke denimen vil være jeans. Vi endte opp på en mellomting. Rette jeans med dressbuksedetaljer. Bevegelsen er god, buksen er tett, men ikke tight. Dette er viktig når buksen kommer opp i størrelser. De vide buksene jeg har laget tidligere har vært populære hos mindre personer, er man str 42 eller 44, så kan de fort se voldsdomme ut. Jeg tror denne fasongen er nettere.

Kjolen begynner jeg på nå :) Jeg tar skjørtet som utgangspunkt og modellerer meg oppover. Det blir jersey på ermene i år også. Det er den beste løsningen på bevegelighet jeg har funnet til nå. Er det noe poeng med fancy design, om man ikke kan bevege seg? Kragen lurer jeg på. Har lyst på en "stå opp" 60 talls krage, men det kan fort bli klumpete om man ønsker å ha noe over... Jeg får se når jeg kommer dit.

Praktiske løsninger går hånd i hånd med estetiske ønsker. I disse plaggene er enheten i linjer og delinger viktig. Buksene må ha en viss nøktern, men sterk attityde i seg når man bruker dem. Jeg søkte det maskuline utrykket. Derfor er buksen uten dill, og pynt. Samme tanke om linjer er brukt i skjørtet. Så enkelt som mulig, så er det formen på personen inni som skal gi det hele en snert. (Det er derfor jeg lurer på dette med kragen. Den er litt dillete, men en kant i halsen på kjolen lik "vei" og med lik bredde som linningen i livet på skjørtet og buksen er riktigst i helheten.)

Lure, lure...
Mette