1 kjole 5 dager - Omslagskjole i strikk

1 kjole 5 dager - Omslagskjole i strikk

Å ha en bærekraftig garderobe, betyr at du du bruker klærne du har mye. Noen ganger kan det føles vanskelig. For egen del synes jeg det er morsomt å finne variasjoner, men så er det en del av jobben min ;) Men, idetørken er lett å kjenne igjen fra andre deler av hverdagen,- som dette med middag. Hver dag, ny rett, hva skal man finne på?

Da trenger man litt inspirasjon :) 1 kjole 5 dager er et morsomt prosjekt som viser nettopp hvordan man med litt ekstra kreativitet kan føles litt ny hver dag.

Denne uken valgte jeg kolleksjonens litt vanskelige omslagskjole/jakke. Til å være kjole vil man synes omslaget er for smalt og man tenker -Hæ, denne er altfor liten!? Brukes den som jakke vil man synes omslaget er for mye, og båndene for lange. Men det er nettopp disse elementene som gjør den så fleksibel og det skal jeg vise her. 

Premissene for uken var å bruke samme kjole hele uken, hele dagen. Jeg viser den med yttertøy, sko og vesker det er naturlig for meg å bruke, og som jeg hadde fra før. Skal det inspirere dere, så måtte det være på ekte.

Min hverdag er slik: Jeg går til og fra jobb som er ca 2 - 2,5 km avhengig av vei jeg velger. Arbeidsdagen er på kontoret, i atelierdelen eller som butikkdame i butikken. Uansett er jeg i mye bevegelse. Før eller etter jobb går jeg på trening. Jeg sykler ikke og kjører ikke bil. Denne uken var det ikke regn og temperaturen var sånn 7 - 12 grader.

Mye av tilbehøret er Mette Møller klær, som jo er god reklame for meg ;) Men naturlig nok. så har jeg mye av mine egne klær. Du kan ha andre varianter i ditt skap som sikkert like fint kan brukes.

Ok, nok prat! Kjør kjole!


DAG 1


Bildene over til venstre:

Denne dagen brukte jeg kjolen knytt igjen med grå strikkebukser og hvite joggesko til. Under hadde jeg en underkjole slik at kjolen ikke skulle henge seg opp i buksen.


Bildene over til høyre:

Ytterjakken er et bruktkupp jeg gjorde i London i fjor. Den er i tett ull, uforet med nydelig håndsydde detaljer. Den er fra Joseph og koster egentlig en trilliard, men jeg fill den for 1800,- Liknende jakker kan du få hos bla Filippa KBildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Softer than Soft trousers er i 100% extra fine wool og koster 1400,- ( Disse jeg har på her er fra i fjor i en lys grå farge. En mørk grå farge er tilgjengelig i år).

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Anhenget er fra serien Bubbles fra Kaja Gjedebo

Sneakersene er fra Steve MaddenPlagg på et bilde forteller ikke hele sannheten, derfor får dere en liten film i tillegg. 

Noen små tips (se på filmen med nærbilde) :

For at en omslagskjole skal sitte pent er det viktig å brette, trekke og knyte den riktig. 

1 - Trekk begge lagene godt over hverandre slik at utringingen lukker seg.

2 - Prøv å legg båndene så flatt som mulig og ikke snurr dem rundt. Da ser det klumpete ut.

3 - For at båndene skal holde seg i samme høyde, knyt dem rundt der hvor båndet starter, så holder det seg oppe :) 


Min konklusjon: En meget behagelig dag :)


DAG 2


Bildene over til venstre:

Om gårsdagen var behagelig og myk, så var dagens antrekk litt skarpere i kanten. Jeg brukte kjolen som en jakke og hadde en ermløs strikkekjole under. Sorte strømper og kraftige boots gjorde det hele litt barskere.

Bildene over til høyre:

Josephjakken bruker jeg for alt den er verdt før det blir for kaldt. Den passer like fint over kjoler som bukser. Jeg skulle på trening etter jobb, så min Freitag-sekk var med. Det er et merke som lager vesker av gamle lastebilkapell. Ethvert produkt er unikt.Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Classic T-dress er strikket i 100% merinoull og koster 1120,- (før: 1600,-) 

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Støvlene er norsk design fra Helene Westbye

Sekken er fra FreitagNy film :) Til venstre ser dere hvordan kjolen ser ut i bruk når den er åpen, og hvordan T-dress ser ut. Dette er en perfekt kombinasjon om temperaturene i din dag svinger være seg om de kommer innenifra eller utenifra.  


Noen små tips (se på filmen med nærbilde) :

De lange båndene du trenger for å knyte kjolen skikkelig på kan komme i veien om du bruker kjolen som en jakke. På filmen viser jeg hvordan jeg løser problemet. 

Min konklusjon: En meget behagelig dag dette også :) Feminin fordi det er kjolete, avslappet og behagelig fordi jeg har gode sko og jakken henger løst.DAG 3Bildet over til venstre:

Denne dagen har jeg valgt en litt mer energisk og fargerik variant. Kjolen bruker jeg som jakke, knytt sammen i dag i motsetning til gårsdagens åpne variant. Buksene er i litt tykk og fast jersey, singleten er i jersey og kjolen er i strikk. Elegant og avslappet, fargerikt uten at jeg går bort fra min klassiske stil.

Bildet over til høyre:

Fremdeles Joseph-jakken, i dag med slagene brettet utover. Det var trening igjen etter jobb, men siden jeg ikke trenger å ha så mye utstyr med meg, så har jeg valgt et enkelt nylonnett. Det er egentlig en logo på denne, men jeg bruker nettet på vrangen så den ikke forstyrrer ;)Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Flerken trousers er i 68% viskose, 27% nylon og 5% elastane og koster 1350,-

Classic jersey singlet i 94% viskose og 6% elastane ti 490,-

Sneakersene er fra Puma og sokkene fra Lindex


Selv om sokkene ikke synes for folk flest ila av en dag, så fryder jeg meg stort hvordan jeg henter opp den gule fargen fra skoene. Bare å vite om det gir barnlig en glede :)
Ny film :) Til venstre ser dere hvordan kjolen ser ut brukt som jakke, men lukket. Til høyre viser jeg hvordan jeg knyter jakken så jeg kan bruke den slik.

Min konklusjon: Jeg er ikke så glad i å bruke farger, mye fordi jeg blir for synlig. Men, i kombinasjon med den sporty og energiske stilen, så går det fint. Ikke minst er antrekket veldig behagelig på alle måter.
DAG 4Bildene over til venstre:

Kosegenser! Det er enda ikke for sent å bruke en tykk genser som ytterplagg, og man kan forlenge perioden ved å legge til et godt og lunende skjerf. Når det blir litt kaldere liker jeg også å slenge på et par leggvarmere. Jeg er ikke så glad i kombinasjonen joggesko og strømper fordi jeg synes nederste del av leggen min er litt kraftig. Leggvarmerene gjør denne delen av benet finere synes jeg. Vi har alle vårt, ikke sant?

Bildet over til høyre:

Om det er for varmt med tykk genser inne, men litt kaldt uten, så liker jeg å bruke skjerfet på denne måten. Det er luner godt og holder seg på plass.
Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

Supersoft turtle sweater er i 100% extra fine wool og koster 1900,-

Det stripete PS-skjerfet er håndstrikket i Norsk Pelsull fra Hillesvåg og koster 665,- (før 950,-)

Leggvarmerene er fra svenske Tolfesbo (disse lager ikke lenger klær, men har en fin bok om å ta livet med ro)

Sneakersene er fra Puma og vesken fra den britiske designeren Ally Capellino.


Tips for å holde hvite sko hvite: Vask dem i maskin innimellom, og spray dem med impregnering etterpå.
Her er varianter av dagens antrekk. Skal kjolen fungere på denne måten uten bukser under, så MÅ du bruke underkjole. Omslagene glir opp når man går og sitter, men med en underkjole som er ren i utrykket og fast i materialet, så gjør det ikke noe synes jeg.

I dag valgte jeg å legge båndet to ganger rundt kroppen og knyte bak. Da ble det renere å ha skjerfet bak beltene foran.

Min konklusjon: Jeg følte meg veldig avslappet og det kan være godt å gjemme seg bort i en stor genser noen ganger. Allikevel følte jeg meg feminin og fin.
DAG 5Bildet over til venstre:

Casual Friday? Ikke akkurat ;) Denne fredagen skulle jeg ut på middag etter jobb, så jeg hadde pen kåpe (min egen Bilbao Coat fra vinter 2018),  pene sko og clutch. 


Bildene over til høyre:

I dag fikk kjolen være alene. Jeg har lys underkjole, pene strømper og pene sko. Beltet har fått en tekkelig sløyfe på seg, midt foran eller litt på siden i flukt med splitten. Noen ganger kan en sløyfe bli for søt, andre ganger er det som den strekker femininiteten til det ytterste.


Bildene over:

Softer Than Soft wrap dress er i 100% extra fine wool og koster 2300,-

Anna slip dress er i viskose og koster 800,-

 Clutchen/vesken fra den britiske designeren Ally Capellino.

Pumpsene er fra Repetto
(Det er fransk merke som i utgangspunktet lager sko for dansere. Dette gjør skoene deres gode å gå i selv om de har en god hel).Dagens variant var nok den mest tekkelige og pene. Kanskje er det slik man oppfatter kjolen når man treffer på den på nett eller i butikk?

Min konklusjon: Jeg følte med veldig meg feminin og fin, men kanskje litt utsatt i dette antrekket? Jeg føler det kommer med et sett forventninger til meg som person. Den perfekte vertinne eller konversasjonspartner. Klikk klakk lyden av høye heler, hva forteller den? Her kommer noe autoritært, kvinnelig, myndig, alt på stell?


Jeg prøver å finne ut hvilken dag som var min favoritt, og da vil jeg si alle unntatt dag 5 ;) og i de 4 første dagene finner jeg kjernen i mitt design, feminin og avslappet med en stiltett kontur.


Håper dette var til inspirasjon!!! Uansett hva du gjør, så bruk klærne dine ofte og ta godt vare på dem :)