Vårkolleksjonen 2016 - Småfuglene

Vårkolleksjonen 2016 - Småfuglene

Inspirasjon kan komme fra overalt. En person, en film, en farge eller en sang. En sang kan ta meg videre til en bevegelse og ha en stemning som f.eks. føles blå eller ullen. Dette pipler inn i et rom i meg som er som en virkelighetstransformator, og jeg må få det ut i form av et, to, tre plagg. Så er jeg i gang å bygge en kolleksjon. Inspirasjonen skal deles inn og bli til antrekk, til rett pris, til rett vær, til riktige og helst flere anledninger samtidig... og komme til rett tid. Det er som å sove med et øye åpent. Ikke mist drømmen, ikke mist bakken.Rosa små fugler på et florlett materiale er vårens utgangspunkt. De har flydd rundt i hodet mitt siden jeg fant dem for 4 år siden, men inn i transformatoren ville de ikke. Materialet er i silke og bomull og nydelig for sommer, men det ville ikke inn i en form alene. Så jeg la stoffet til side og begynte å leke med fargene og mønsteret. Å finne farger på garn er gøy! Hvilke farger er her egentlig? Hvordan kan jeg gjøre det likt, på en annen måte? Snart var mønster og farger strikket og det tynne stoffet hadde fått en stødigere venn.
Mens jeg plukket farger på garn, så fant jeg samtidig farger på jersey. Liksom strikk i ull er viktig for oss på vinteren er jersey de samme på sommeren. Hva er vel deiligere enn et plagg som føyer og faller godt rundt kroppen?

Jeg finner farger som passer til garnet og fuglene, og formbrikkene faller lett på plass. Trøyer, skjørt og kjoler renner ut av blyanten. Siden fuglene fremdeles flyr rundt der oppe i luften og ikke vil ta form, så trenger jeg jerseyen til å være noe tydelig og energisk. Jeg ser for meg jenter med fart, som gjør ting,- i sneakers.

En morsom måte å finne fargekombinasjoner på er å klippe ut små plagg som dere ser her. Det er raskt og man får fort god oversikt. Mye raskere enn på data, og veldig like de ferdige plaggene.
Dette var gøy! Så snur vi litt på flisa, samme stripe, nytt materiale. I den myke strikken blir samme type kjole eller genser mykere i uttrykket. Farten er ikke så høy, fargene har mer sødme, formene yndigere.

Men hva skjer? Fuglene lander mykt og selvfølgelig i landskapet av striper, energi og nostalgi. De tar med seg luften og lettheten sin og vil være kjoler og antrekk sammen med de andre. Ganske enkelt flyr de inn i transformatoren og kompletterer kolleksjonen for våren.


I valg av farger, stoffer og mønstre så er det viktig å finne rett balanse. Min hovedinspirasjon vil ikke bli til noe uten at jeg tok turen rundt med de andre elementene. Det er vanskelig til tider å ha tålmodighet til å vente på at det skal skje "av seg selv", men man kan ikke tvinge fram gullkorn.


Denne gangen puster jeg lettet ut, og håper jeg ikke bare er i takt med meg selv, men med dere jeg har laget dette for også ;)