Vårkolleksjonen 2019 - Everyday people - everyday choices


Noen ganger ønsker man bare å ta ting med ro. En skjorte, en olabukse og en deilig strikkegenser. På med joggeskoa og bare gå seg en tur. Tenke litt etter... 

Det var utgangspunktet for vårens kolleksjon. Jeg ville gi dere noe enkelt, bra og riktig. Begynne å gi dere mer av tankene og de gode intensjoner bak. 

Jeg har alltid vært opptatt av å lage skikkelige ting. De siste årene har jeg blitt mer og mer bevisst på hvordan, av hva og for hvem jeg designer. Ettersom kunnskapen om baksiden av klesbransjen øker, desto lettere blir det å ta de riktige, men vanskelige valgene. Ann-Carin har på seg "Boyfriend" olabukser, "30 50 Stripes sweat" i blå og "014 Small striped cotton shirt" i blå. Ann-Carin er 153 cm høy og bruker størrelse 38 i bukse og 36 i overdelene.

En del av designideen denne våren var å leke med stripene i stoffet. I skjorten over er stripene lagt i forskjellige retninger for å gi designet mer dynamikk uten å miste roen og enkelheten som plagget og den litt tørre bomullen ønsker. I genseren hun har på seg under er stripene litt mer tydelige og ambisiøse, så da passet det med en liten streng kontrast i halsen og nederst på ermene. Sammen gjør de hverdagen morsommere for en som Ann-Carin, som er opptatt av slike detaljer :)


Shilpu har på seg "Boyfriend" olabukser, "30 51 Solid sweat" i sort og "013 big viscose shirt" i hvit.  Shilpu er 170 cm høy og bruker størrelse 36 i alle plaggene.

Avslappet og enkelt i form, mens kontrastene i klærne og Shilpu sine egne farger gir antrekket en tydelig karakter.Et selvfølgelig riktig valg når jeg lager så mange klær i ull er å velge en god ull. Jeg bruker to av Europas mest solide leverandører Schoeller og Baruffa. Garnet blir produsert i henhold til gjeldende regler i Europa og de er nøye med å holde både natur og menneskers velferd i hevd. De kan også garantere at de kvalitetene jeg har valgt å bruke er fri for mulesing. Ullen kommer fra spesielt sorterte partier som garanterer for dyrevelferden. (Hva er mulesing)På bildet over har Hanna har på seg "Slim" olabukser og "30 52 Striped cardigan" i blå. Hanna er 174 cm høy. Klærne hun har på seg er i størrelse 38.

På bildet under har Hanna på seg samme skjorter som Shilpu og Ann -Carin hadde på bildene før henne. 

Når Shilpu hadde skjorten løst under genseren sin, så har Hanna knytt den i livet. Den slappe og myke viskosen føyer seg fint og mister ikke sin "cool" nesten samme hva du gjør med den. Da er det mer interessant å se hvordan den lille skjorten har gått fra "cool", til litt forsiktig og prippen. Et riktig valg er også å designe smarte klær. Fikse design eller moteideer har blir jo bare dumme om plagget ikke fungerer. Videre vil alle gode intensjoner faller gjennom om DU ikke bruker dem. Derfor liker jeg best å ta utgangspunkt i rene, enkle linjer og behagelige materialer og former. Jeg må dytte litt på dine fastlåste mønstre, men samtidig passe på at du føler deg og er smart, fin og feminin. Merkets egenart følger side om side med disse retningslinjene. For hver kolleksjon prøver jeg også å tilpasse den forrige, og den før der igjen. På den måten kanskje du bruker klær fra tidligere sesonger mer når du "slipper" å handle hele antrekk eller skifte palett for hver sesong?  På bildet over og under har Anne på seg "013 Big viscose shirt" i sort. Her er skjorten den perfekte bakgrunnen til Annes eget særegne smykke.

De fire jentene dere har sett til nå har fått plukke ut jeans, strikk og skjorter etter eget ønske og brukt dem slik de ville ha gjort i virkeligheten. 4 forskjellige personligheter som gjør plaggene og antrekkene til sine egne. Hvordan jeg som designer har tenkt det hele er mer et forslag enn en fasit. 

På bildet under har Anne på seg "Slim" olabukser, "30 53 Colorblock cardigan" i blå og "013 Big viscose shirt" i sort. Anne er 166 cm høy og bruker størrelse 36 i alle klærne hun har på.Mitt nyeste steg riktig vei er vårens olabukser laget i organisk bomull. Bomull er en versting i klassen hva mijøskading angår og det er vanskelig å ha fullstendig oversikt over produksjonskjeden til den bomullvaren man velger. Jeg er trygg på produsentene jeg har valgt å bruke til disse olabuksene. I tillegg til å gi dere et brukervennlig og tidløst produkt, så gir jeg dere et ansvalig produkt. Mer om dette vil jeg fortelle om i neste blogg hvor jeg går tettere inn på temaet.

Men har jeg ikke nettopp vist dere skjorter i bomull? Jo, det har jeg. Dette er ordinær bomull jeg har hatt en god stund uten å ha brukt det. Et etisk dilemma som er typisk i en omstillingsfase. Skal jeg la det støve ned og ikke bruke det? Skal jeg lage noe brukanes og late som ingenting? Skal jeg lage noe brukanes og fortelle dere om dilemmaet? Skal jeg kaste det? Det som er bra er at det er et rent naturprodukt som til syvende og sist vil bli til jord igjen.På bildet over har Anna på seg "30 53 Colorblock cardigan" i blå. Jeg liker den gode maskuliniteten i disse enkle jakkene. Den er lengere foran enn bak akkurat som en bestefarsjakke som over mange år har blitt strukket framover av hender i lommene. Det er også noe mandig ved fargevalget og det brå skifte dem imellom. Jakken er trygg og varm men rett på sak.

Gjennom våren vil jeg gå mer i dybden etterhvert som bloggen presenterer nye klær for dere. Ikke bare gi dere vakre bilder, men gi dere mer av hva som ligger bak. Hvorfor det ikke alltid bare er å....

Det enkleste er å kritisere, det vanskeligste er å uangripelig gjennomføre. Det beste man kan gjøre er å forsøke. 


Foto: Mette Møller, Styling: Linda/ Pudder,  Sminke og hår: Sara og Charlotte/Pudder