Vinterkolleksjonen 2016 - Kill Bill

Vinterkolleksjonen 2016 - Kill BillFRA YOGA TIL KILL BILL

Hvordan kommer en kolleksjon seg derifra til dit?

Ofte blir jeg spurt hvor jeg får inspirasjonen fra, og svarene er veldig diffuse. Fra overalt, fra blader, magasiner, filmer.... hmmmm. Sannheten er at jeg vet ikke. Hva som inspirerer den ene dagen gir deg kanskje ingenting den andre. "Det bare kommer fra mitt indre" høres jo ganske pompøst og klisjefylt ut. Så hvordan jeg kom på å lage denne Kill Bill inspirerte serien er litt interessant.


Denne første delen av høstkolleksjonen startet som en serie med yogaklær. Jeg er glad i å bevege meg, og er allsidig i min trening. Noe som videre gjør meg opptatt av tøyet jeg trener i. Det har for mange eller feil farger, det gir ikke rett varme til rett tid eller det passer ikke, hverken stil eller kropp.


Jeg var og er på god vei i min kreering, konsept og former kom på plass, men jeg manglet gode nok materialer for å kunne gjøre det klart til denne høsten. Dog, i denne materialreserarchen fant jeg en litt tykk og fast  jersey i viskose. Den er uegnet for en god treningsøkt, men perfekt for en litt uhøytidelig hverdag tidlig på høsten.


I yogakolleksjonen designet jeg også tøy du har på før og etter trening. Det var bla en deilig genser å trekke over, en god jakke å brette rundt deg og en deilig bukse over tightsene. Gode modeller jeg fortsatt kunne bruke i dette nye materialet.


Og snakker man sport, så er striper lov, jeg elsker striper! Gode kontraster er også lov. Et par nøytrale farger, sort og grått, så kontrasten......gult! Sennepsgult, nostalgisk og dempet men tydelig. Til svart? Oh, for hardt. Til marine? Ja! de Spiller godt på lag.


Så ruller kolleksjonsballen avgårde. Som å trykke ut pepperkakefigurer. Lage antrekk, lage gode kombinasjonsmuligheter,- genser under jakke med skjørt til, eller bukse. Bukse under kjole eller med jakke til å brette rundt.


Tegne, tegne... Det er flere designere som lager kolleksjoner som krysser grensen til sportstøy. T by Alexander Wang er en av dem jeg inspireres av. Jeg liker også godt hva Stella McCartney gjør for Adidas. Jeg følte jeg var i denne sfæren i ettersom jeg kom lengere og lengere inn i arbeidet.


Men hvor har jeg sett dette før? Tenke, tenke et kjapt Googlesøk og jeg avslørte meg selv. Utrolig,-  inspirasjon kan gjemme seg i underbevisstheten i 13 år! Jeg har sett filmen kanskje to ganger, er ikke spesielt glad i glad i den, men altså denne scenen med Uma Thurman i grilldress og Lucy Liu i en vakker kimono bare ventet på de rette omstendighetene for å boble opp til overflaten. Mitt pompøse indre har talt!

Jeg gi dere min farstfylte, bevegelsesvennlige, Kill Bill inspirerte hverdagskolleksjon!Kill Bill kommer i følge med en serie i tynn ull jeg kaller "The". Den er mer i tråd med "sportsinspirert-tøy-i-hverdagen" inspirasjonen jeg trodde jeg jobbet etter fra i starten. Det stramme designet i jerseyen blir myket opp av løse og ledige gensere med assymetriske snitt. Sporty, fritt og avslappet. Jeg la lys mint og lys grå til fargeskalaen for å lette på utrykket. I sammenhengen blir de som et lette svev i all kraft som kommer fra Kill Bill.

Se mer klær og farger i nettbutikken. Utover høsten følger flere små serier som bygger opp under denne, uten å være likt i det hele tatt.

I bloggen har jeg brukt stillbilder fra Quantin Tarantinos film Kill Bill fra 2003, bilder fra Stella McCartneys kolleksjon for Adidas og tegning fra Folio Illustration Agency.

Alle egne bilder er tatt av oss på huset, Neshat Golparvar og Mette Møller.