Vinterkolleksjonen 2017 - Den røde tråd


Strike a pose!

Vi tillater oss å ha det moro også når vi tar bilder. Midt oppe i all ansvarligheten så må vi heller ikke glemme at det er morsomt med klær. Ikke bare form, men så klart FARGER!

Årets kolleksjon er en herlig, gusjete, 70-tallsinspirert saus hvor den knall røde kommer hardt inn fra sidelinjen og trykker på våre tillærte normer og holdninger til hva som er pent og ikke...kanskje?På bildet over har vi satt sammen ulike kombinasjoner av klassikerne sammen skjørt og skjorter i rødt. Prøv gjerne skjorte under Classic T-dress. Da får kjolen et annet uttrykk, og den føles nesten som en ny kjole. På bildet over har Hanna på seg Musselin shirt i rød,  Classic T-top i wein og Musselin skirt i oliven. Den dyp grønne vesken er fra Cos. 

Det grønne i olivenfargen balanserer den kraftige røde siden de i sin opprinnelse er komplementære. Så demper den vinrøde sammentreffet ved å ha litt av begge leire i seg. Jordtonen fra den olivengrønne og det blå fra den røde. Så det er alltid en grunn til at farger som ikke passer sammen allikevel gjør det. På bildet under har Hanna på seg Classic C-cardigan i wein, Classic T-top i nutmeg og Musselin skirt i rød.

Nutmeg er en ubestemmelig farge som forandrer seg i forhold til hvem den er sammen med. Den er egentlig en blanding av alle primærfargene inkludert en god dose hvitt som gjør den lys og en liten dæsj sort som grumser den til. Derfor henter kraftigere farger fram sin komplementære venn i nutmeg. Til blått vil nutmeg se gul ut og til rødt får den et grønt skjær. Veldig morsomt.

Eller gjør det ganske uanstrengt. Fargene er det de er, blå og rød, eller er det grå? Eller var det ikke så enkelt allikevel?

Interessant er mengdeforholdet. En intens rød farge skal det så lite til av før den dominerer et helt bilde. En god måte for oss som ikke elsker farger å gi inntrykk av at vi gjør det. Kos deg med duse, myke og dempede toner, være seg lyse eller mørke. Så legg til en liten klatt med fargefarge og BÆNG, så er du midt i sentrum. Eller ta den bort like fort, og du forsvinner.

På bildet under har Hanna på seg Musselin shirt i rød, Classic T-dress i smoke blue og Musselin trousers i grey. Modellen er ikke retusjert eller strukket i noen retning som ikke er i takt med virkeligheten.

Foto: Mette Møller

Produktfoto: Svein Erik Tøråsen/ Blueline Studio