En tid er forbiLørdag 8 juli er siste dag for den lille, fine butikken vår på Grünerløkka. Kontrakten vår går ut i disse tider og vi legger all drift til butikken i Posthallen.

Det et vemodig, men godt planlagt skritt vi tar. Da vi flyttet til det store, men noe bortgjemte lokalet i Posthallen håpet vi å kunne få til en god drift av butikken uten hjelp fra en travel handlegate utenfor. Det har vi klart :) I Posthallen har vi mye bedre plass til å vise fram både nye og gamle kolleksjoner. Lageret rommer alt vi har. Når kunder kommer på besøk, så kan vi finne fram alt de måtte ønske å se av det som ligger i nettbutikken. Ikke i noen av de tidligere butikkene vi har hatt muligheten til å gjøre dette. Med postkontoret rett rundt hjørnet er dette en flott plassering for nettbutikken vår.

I tillegg har jeg min arbeidsplass der. Nærheten til både ansatte og kunder er veldig nyttig. Jeg får jo stort sett med meg alt som blir sagt. Betryggende når det er ros, og lærerikt når det er ris. Hvorfor er ikke kunden fornøyd? Hva burde vi formidlet på en bedre måte slik at forventninger til klærne kan innfris? Hvordan kan mine ansatte gi kunden en best mulig service? Men selv om det er helt etter planen, så er det vemodig. Min tilstedeværelse på Grünerløkka er over etter 21 år.

Våren 1996 fikk jeg mitt første atelier på hjørnet i Schleppegrellsgate 26 og husleien var på 2000,- . Jeg hadde til da hatt atelier i Lillestrøm og det å flytte til Løkka var som å få en plass i himmelen. Jeg hadde venner fra tiden på Moteskolen Esmod som hadde startet sine egne merker «Et steg foran» og «Balder». De tok meg inn i et spennende og aktivt designmiljø. Innen året var gått hadde jeg presentert min første kolleksjon på Moteuken i Oslo. Jeg var med mest for moro, så da første kunde ville legge inn ordre trodde jeg de tullet. Jeg hadde jo ikke priset klærne mine engang :)  Men man lærer fort når penger banker på døren.

Så var jeg igang og bygget opp merket sakte men sikkert. De første årene solgte jeg bare via forhandlere, men 2003 åpnet jeg min første butikk på Grünerløkka sammen med kollega Merete Taule. Butikken het Boa og i tillegg til våre egne, så solgte vi også andre skandinaviske merker. Men ønsket om å rendyrke og utvikle mitt eget utrykk ble sterkere som årene gikk.

Et uuttalt ønske som materialiserte seg da jeg og Olav (mannen min og mannen bak nettbutikken) gikk forbi et lite lokale nederst i Hegdehaugsveien en kald januardag. «Ledig» stod det i vinduet. «En sånn butikk hadde vært perfekt for oss, for eksempel» sier jeg til Olav. «Vi kan jo høre hvilken sinnsyk husleie de skal ha» svarte han. I midten februar 2009 stod vi med nøklene i hånden og skjønte ikke helt hva som hadde skjedd.I 2010 avsluttet jeg samarbeidet med Boa, for i 2011 å åpne butikken dere kjenner i Thorvald Meyersgate. To Mette Møller butikker på hver sin kant i Oslo fungerte fint. I mellomtiden flyttet jeg ut av atelieret Schleppegrellsgate og flyttet inn i et mer skjermet lokale midt mellom de to butikkene, i Akersbakken 10. Så traff vi på noen turbulente år. Alt kan jo ikke være solskinn hele tiden heller. Da kontrakten vår i Hegdehaugsveien gikk ut i 2012, og en ny ville innebære økt husleie, så sa vi takk for oss. Vi hadde  i prinsippet butikk midt på en byggeplass. Vårt lille butikkeventyr i Stavanger gikk opp og ned like fort som en nyttårsrakett.

Å drive tre butikker og å designe fulle kolleksjoner i tillegg hadde tatt på , og vi roet oss ned. Våre dører ut til verden var nå nettbutikken og butikken i Thorvald Meyersgate. Konsolidere, er ikke det det kalles?Så etter nesten 20 år med «happy go lucky» så la vi en plan. Finn et sted hvor vi kan ha alt samlet og strekk oss ut så langt vi kan med nettbutikken.

Så der er vi idag. Ha det bra til Grünerløkka og hei verden! Fra høsten starter vi å sende ut til Sverige og Danmark. Til neste år forhåpentlig til resten av Europa. Og for dere her hjemme,- velkommen til Posthallen!

Sommersalg

Sommersalget er i gang og vi har en mengde varer satt ned med -30% og -50%.

I tillegg har vi også SUPERSALG både på nett og i butikkene.

Vi har samlet sommersalget til deg HER :)


Vi har de siste sesongene har vi lagt større vekt på det økologiske, miljømessige og etiske aspektet ved våre kolleksjoner. Vi har synliggjort elementer som alltid har vært tilstede, og laget nye serier hvor "alt" skal være så riktig som det går.

Denne sesongen lagde vi jeans i økologisk bomull, og fortsatte vårt samarbeide med strikkerene i Sarajevo. Til vinteren vil vår strikkeserie "Classics" bli strikket av merinoull fra en økologisk driftet gård i Sør Afrika. I Sør Afrika har de ikke parasitten som gnager seg inn i kjøttet på bakdelen av sauen. Sauen går derfor fri for "mulessing" som er den barbariske metoden som brukes for å fjerne denne.I tråd med våre gode hensikter på miljøet og etikkens vegne vil vi gå over til "slow fashion" og gå bort ifra den vanligste rytmen i klesbransjen. Nyheter - salg - nyheter - salg osv. Klærne våre mister ikke sin verdi bare fordi vi treffer på et spesielt tidspunkt i året. Med årene har det å produsere klær også blitt dyrere. Spesielt fordi arbeiderenes rettigheter i lavkostland jeg produserer i har blitt bedre tatt vare på, og  lønnsnivået har fortjent økt. Allikevel holder klærne mine samme prisnivå som de gjorde for 15 år siden. Siden fortjenesten er mindre, så er det for vår del er det ikke lengere rom for et forhandlerledd. Derfor er ikke klærne mine å finne i andre butikker. Men med egne butikker og nettbutikk, så vi klarer oss fint. Motivasjonen til å levere gode og riktigere produkter er større enn å se store tall på bunnlinjen.

Derfor er det mye av sommerkolleksjonen som ikke er på salg. Klærne vi designer er laget for å tåle tidens tann. Vår mest populære kjole i vår er en modell fra sommeren 2013. Heller enn to store eventer i året med nyheter og salg, så vil dere framover få presentert mindre serier med nyheter og hyggelige salgskampanjer fordelt utover.Men så klart vil skjønner vi det er morsomt med salg! Å gjøre et skikkelig kupp er en stor glede om man er på budsjett eller ikke. Bare husk å kjøp ting dere kommer til å bruke :) Håper dere finner fine ting hos oss i sommer.  Velkommen skal dere være!

Behind the scenes


I noen runder nå, så har jeg tatt bildene av klærne mine selv. Det var et stort skritt for ærefrykten for de som virkelig kan dette er stor. Også respekten for teamet av profesjonelle man trommer sammen. Allikevel så har jeg hatt en tro på at jeg kan få til dette. Jeg vet hva jeg vil ha fram i klærne mine og det er lettere å finne dette med egne øyne gjennom kameralinsen enn å formidle det i ord til en fotograf. 

Dette er bilder fra studioet hvor vi tok bilder av første del av vårkolleksjonen. Vi brukte 5 forskjellige jenter og holdt på en god, produktiv, men og meget laaaaaaang dag.Vi starter tidlig. Stylisten organiserer og legger fram alle klærne og alt tilbehøret som skal brukes. Fotoassistenten og jeg finner bakgrunn, setter lys og klargjør fotoapparat og PC som bildene blir overført til etterhvert som de taes. Modellene sminkes og ordnes på håret. 

Tidligere i uken har alle modellene fått prøve på klærne og blitt instruert i hva slags uttrykk vi er ute etter (mood). Avslappet, tilbakelent uten å miste energien, naturlig, vitalt. Smile med øynene, ikke munnen. Vær tilstede. Og så er vi igang! Det tar litt tid før vi får varmet opp. Klikk, klikk, klikk, så begynner det å komme. Gode blikk, gode bevegelser, hår justeres, lepper får litt mer glans, klikk klikk. "Da har vi den! Bra! Neste antrekk!"Det glattes og rufses, alt skal være tilfeldig naturlig. Sømmen på vrangen skal synes, men ikke den på siden, bare den nederst. Hånda i lomma, tommelen inni? utafor? Ble det rart? Klikk, klikk. Litt mer opp,- kan noen fikse på den lissa? Altså, bare å ta bilder av et par sokker i sko krever sitt!
Mens jeg har kommet meg gjennom starten helt fint og funnet flyten, så blir det mye venting på jentene. Det kan være en prøve på tålmodigheten, og dette er vel så glamorøst det får blitt denne dagen? 
En fin gjeng på slutten av en lang dag. Jeg har fått det jeg ville. Mengden på bildene er det ikke noe å si på, så starter det spennede arbeidet med å finne blinkskuddene. 

Å se hva jeg sitter igjen med etter å ha tatt bildene selv, forteller mer om meg som designer og hva merket mitt handler om enn jeg var klar over. Jeg er veldig jordnær og liker at klær er det de er. De skal fungere i virkeligheten og få deg til å føle deg fin og komfortabel. Det er ingen stor historie eller drøm som skal formidles. Det er et ekte bilde av et ekte menneske.

Alle "behind the scenes" bildene er tatt av Neshat Golparvar

Takk :)