Hva skjer nå?

Hva skjer nå?

Så hva skjer? Hva kan dere forvente av Mette Møller framover?

Realiteten jeg står ovenfor er at klærne mine blir for dyre for det publikummet jeg har. Jeg kan ikke forvente at dere kan eller vil betale “dobbelt” pris for klærne mine i tiden vi lever i nå. Kanskje noen, men ikke mange nok til at hjulet kommer til å gå rundt.

Jeg kan alltids finne rimeligere produsenter og materialer, søke rimeligere land for begge deler slik mange andre gjør. Men det føles veldig feil å gjøre det nå når etikken og miljøet burde komme før vårt behov for noe nytt eller "billig". Å komme ned i pris på materialer og produksjon vil ofte bety at jeg må produsere mer. Og er det hva miljøet trenger nå? Og hva med de små produsentene jeg har brukt i 15 år? Skal jeg forlate dem når de kommer opp på et godt arbeidsmiljønivå? Nei, fot i bakken. 


Så hva skjer nå?

Høsten 2023 halverte jeg butikken, og ansatte ingen til å erstatte Helen og Tora som sluttet av helt andre årsaker. Helen planla å flytte tilbake til Grimstad og Tora skulle dykke ned i studiene. Med tre dager åpen butikk og to dager til å organisere butikk/kollekjson/sosiale medier og nettbutikk, så klarte jeg å holde det i gang selv. Det ble mye jobb, men det er jeg jo vant til :)

Det kom en liten strikkekolleksjon i strikk. Jeg brukte garner jeg allerede hadde på lager hos strikkefabrikken, og klarte dermed å holde prisene i sjakk. I tillegg ryddet jeg i Flerken modellene og lagde noen fine klassiske Mette-plagg. Med to små kolleksjoner nennsomt komponert sammen med plagg fra tidligere kolleksjoner, så ble det en fin høst.

Samme strategi har jeg våren 2024. Jeg har laget noen nye modeller i strikk og jersey. Jeg har lagt til farger samt fylt opp med manglende størrelser i de klassiske kjolene i både jersey og Flerken serien. I denim kommer det et nytt skjørt og en ny bukse.

 

I juni 2024 kommer jeg til å flytte ut av lokalet i Kirkegata 17 og finne et atelier. Da blir det ikke lengre noen butikk å komme til, men jeg vil fremdeles ha nettbutikken. Kolleksjonene blir begrenset. Jeg vil lage plagg i Jersey, Flerken og denim. Jeg vet ikke hva som er realistisk å lage i strikk enda, denen ballen henger femdeles i løse lufta.

Tanken er å ha dette som en base som skal holde liv i merkevaren og meg samtidig som jeg utforsker nye veier. De heter foreløpig:

Lage mønster av nøkkelplagg fra tidligere kolleksjoner slik at folk kan sy dem selv. Med tiden vil jeg også holde kurs hvor vi sye disse plaggene. Det vil være kurs for de som allerede kan sy, men det vil bli mye å lære om forståelsen av materialer, passform og manipulering av mønstre.

Redesign. Hvordan redesigne plagg på en slik måte at du ikke tenker på at det er redesignet? Å kjøpe brukt eller gjøre om plagg selv er veldig bra, men det tar tid og krever både kunnskap og interesse. Hvordan kan jeg lage klær som er 100% sirkulær uten at kunden tenker på det? Hvordan kan jeg gjøre et riktig valg mye enklere å ta?

Restrikk. Hvordan strikke/hekle om gamle plagg til nye? Dette er en av mine store hobbyer. Man har en gitt ramme det er veldig spennende å klare å være kreativ innenfor. Idelt sett ønsker jeg å holde kurs i dette også, hvor hovedpoenget er å lære å tøye kreativiteten, tørre og skjønne hvordan man kan gå utenfor vante spor. 

Men alt dette med tiden. Akkurat nå er det nok å runde av gammelt system før jeg tar fatt på det nye. Håper dere vil følge med! Dette blir gøy :)