Shop AW21 etter fasong

Shop AW21 etter fasong

Klesvalg og kroppsfasong går som hånd i hanske, og vi har fått med oss at dette er noe de fleste av dere er interessert i når dere er på handletur hos oss. På nettsiden vår har vi også en egen funksjon hvor det er mulig for dere som handler på nettsiden å shoppe etter fasong. 

Selv om du enkelt kan klikke deg inn på "shop etter fasong" - som du gjør ved å bla ned i hovedsiden til nettsiden vår - har vi satt sammen et antrekk til hver karakteristiske kroppsfasong. Noen av dere har kanskje en blogg om vårens kolleksjon fortsatt friskt i minnet, men i dette innlegget skal vi denne gangen ta for oss vinterkolleksjonen!

Antrekkene som du skal få se etter hvert er selvsagt bare til inspirasjon, og hvert enkelt plagg kan passe flere fasonger enn bare den fasongen plagget blir presentert ved. 

Hver eneste uke fram til 27.oktober kan du lese en ny del som blir lagt til i denne bloggen, hvor vi del for del tar for oss to kroppsfasonger av gangen. Vi håper at du ønsker å følge oss gjennom disse ukene og holde spenningen oppe sammen med oss mot vår første kundekveld i år! 
Kundekvelden skal holdes av Mette i samarbeid med stilkonsulent Marianne.
Bli med! Meld deg på her: Kundekveld - Personlig stil & formananlyse

Men nå! Tilbake til fasongene!.. :)


HVILKEN FASONG HAR JEG?

Bildet over viser ulike fasonger. Denne er begrenset, men mange kan passe inn i varianter av disse. Det kan være en god hjelper å se på denne når man skal finne sin fasong.

Ved valg av klær kan andre faktorer også spille en viktig rolle, som materialet plagget er laget av. Er det elastisk, eller ikke? Trykk deg gjerne inn på dette blogginnlegget før du fortsetter å lese dette innlegget: Hvilken fasong passer meg?

Du kan selvfølgelig se på figurene over, men hvis du ønsker, så kan du også måle deg frem til riktig fasong. På youtube kan man finne gode forklaringer på hvordan man burde måle, eller så er du hjertelig velkommen til oss. Vi hjelper deg gjerne :)


PÆREFASONGEN

Pærefasongens hovedtrekk:

- Fyldige hofter og lår
- Definert midje
- Skuldre er smalere enn hoftene
- Liten overkropp og byste

Noe som alltid kan være fint å tenke på, uansett om du har en pærefasong eller ikke, er hva du ønsker å framheve. Midjen er ofte noe man ønsker å holde fokuset på, men de smale skuldrene er spesielt viktig å synliggjøre. Ved å skape litt mer volum der, får skuldrene en fin balanse til hoftene og resten av kroppen.


Det er lurt å gå for bukser som er vide slik at de er i balanse med hoftene. Derfor har vi valgt Flerken baggy trousers til antrekket. Denne buksen er det mulig å snøre inn i livet som er praktisk for den med pærefasong. Buksen er også tøyelig, som er en fordel når man trekker over hoftene. Et ekstra tips er å ta et bevisst valg av farger, overdel i en lys farge og underdel i en mørk farge. Lyst fremheves i kontrast med mørkt, og det er jo nettopp overkroppen vi ønsker å fremheve. Til antrekket har vi valgt spisse boots, som vil skape en illusjon av lengre bein. Du med denne kroppsfasongen stråler når du velger ting som strekker vertikalt. Jeg vil kort nevne hvorfor akkurat denne genseren. Denne varianten har et fastsydd belte, som er med på å markere midjen. Men den er også digg og stor, så du får volum til overkroppen. 

Antrekket:
Fall singlet – 550 ,-
Supersoft belted sweater – 1900 ,- 
Flerken baggy trousers - 1400 ,- 

Over ser dere et nytt antrekk til pærefasongen. Her bruker jeg Softer than soft wrap jacket som eksempel, som dere kommer til å se igjen på dette innlegget. Som dere leste i introen, så kan et plagg gå til flere fasonger enn en. Det handler bare om hvordan man kombinerer ting!

Jeg bruker skjørt som et eksempel denne gangen. Skjørtet vi har valgt er et smalt skjørt. Velger du et A-formet skjørt vil du naturligvis forsterke A-fasongen kroppen din har. Ved å bruke et smalt skjørt vil du tone ned denne såkalte A-fasongen kroppen din har som nettopp vil være målet for å harmonisere hoftene til resten av kroppen. Jakken har en ribbestrikket kant langs forstykkene som trekker linjen (og blikket) vertikalt fra halsen og ned. Du får da en forlengelse av kroppen. Samtidig har du knytingen som markerer midjen i siden - det er jo ofte noe man liker ved seg selv, og dermed fint å fokusere på. Jakken er litt innsvingt og kanten vipper litt opp. Det er derfor kjempe fine plagg sammen og perfekt til en pærefasong.

Antrekket:
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Softer than soft plain skirt - 1350 ,-OMVENDT TRIANGEL

Omvendt triangels hovedtrekk er:

- Underkroppen er smalere en overkroppen
- Lite definert overgang mellom midje og hofter
- Flate hofter og rumpe
- Rette og firkantede skuldre

Denne kroppsfasongen vil på mange måter være en motsetning av den forrige. Det blir dermed hoftene og lårene som vi ønsker å tilføye volum til denne gangen. Det er i dette partiet du er smalest, og målet er da å skape volum i underkroppen for en bedre balanse til skuldrene.

Bukser med vide bein eller A-formede skjørt med alt av striper og blonder i horisontal retning er superfine plagg til deg! Jeg har valgt dette fine og feminine skjørtet for å myke opp silhuetten. Til skjørtet kan du gjerne velge en overdel som definerer midjen. Jakken er innsvingt, men i tillegg får du sløyfen på siden. Det er fint med litt detaljer i dette partiet fordi det er med på å trekke oppmerksomheten ned fra skuldrene. I det nederste antrekket har vi to ulike farger på plaggene. Dette kan være fint til dere som er høye. Å velge ulike farger vil bryte opp litt, hvis man ønsker å unngå å se for lang ut. Til høyre har vi samme farge på skjørt og overdel, med en større flate av samme farge får vi en forlengelse av kroppen - og dermed er dette supert for de som er lave.

Antrekket: 
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Lace skirt - 1450 ,-

"Hei!.. Er ikke dette samme antrekk som i stad?" - er det det jeg hører? Men da kan jeg fortelle deg at nei, det blir ikke det samme. Buksen som er valgt nå er stivere i materialet, og rettere i fasongen. Den er ganske vid og vil ikke legge seg inntil kroppen på samme måte som Flerken baggy trousers vil gjøre. Derfor er denne buksen super fin til denne kroppsfasongen. Genseren har samme effekt her, som tidligere. Beltet lager en ekstra feminin fasong til en omvendt triangel, som ellers har en lite definert overgang fra midje til hofter.

Antrekket: 
Sweeper trousers - 1700 ,- 
Supersoft belted sweater - 1900 ,- 
Fall singlet - 550 ,-


DEL 2


FRODIG TIMEGLASS FIGUR & LITEN TIMEGLASS FIGUR

Frodig timeglass, hovedtrekk:

- Fyldige lår
- Runde hofter og rumpe
- Smal midje
- Stor byste

Liten timeglass, hovedtrekk:
- En definert byste
- En definert midje
- En liten rumpe
- Smale hofter

Ofte er de samme antrekkene passelige til disse to timeglassene.
Under ser du bilder av antrekk som allerede er vist. Men det er nettopp dette som er poenget – Jeg gjentar - Noen kombinasjoner av plagg kan være fine til flere fasonger enn en.

Denne fasongen anses ofte å være den ideelle fasongen, det er fine proposjoner som burde vises fram. La oss starte med midjen. Dette er det smaleste punktet på kroppen, så å ha noe som sitter etter på akkurat dette området, eller å ha et et belte som markerer midjen, gir grønt lys. Dermed er A-formede skjørt og kjoler kjempefine til deg. Samtidig kan vi argumentere for at smale skjørt og kjoler også er perfekt til deg. Disse plaggene vil legge seg tett inntil midjen på samme måte som et A-formet skjørt eller kjole vil gjøre, så du vil likevel få fram midjen og figuren din. Her kan det være fint å tenke på om du for eksempel har liten eller stor rumpe. Et penselskjørt er da kanskje finest til en timeglassfigur med liten rumpe enn en med stor rumpe, på samme måte som at et A-formet skjørt kan være bedre til en stor rumpe. Det er altså mange varianter av figuren.
En V-hals passer bra til denne figuren. Ellers er innsvingede topper og jakker, omslagskjoler og bukser som sitter etter i midjen, også fine å ha.


Hvorfor fungerer disse antrekkene til timeglass figurene?


Vi tar for oss det øverste bildet først. Du har et skjørt som går inn i livet, og som vil legge seg veldig pent på hoftene. Snøringen er veldig praktisk fordi noen med denne figuren kan ha veldig smal midjen, mens andre bare svinger inn litt eller eventuelt har litt mage. Så snøringer i livet er helt fantastiske å ha.

Jakken svinger inn i livet og har en V-hals. Du får en slags X-fasong av denne sammensetningen av plagg, som passer perfekt til timeglassfiguren. Timeglassfiguren har naturlig en X-form, så med disse klærne markeres dette ekstra.

Jeg har tegnet en X over plagget på bildet over for at det skal være lettere å forstå hva jeg mener. Du ser også hvordan en V-hals på et plagg passer godt til en X-fasong/timeglassfigur fordi linjene ligger parallelt til.

Over til antrekket under med den mørke buksen og den gule genseren. Som dere ser, så sitter singleten etter på overkroppen. Inntilsittende plagg er veldig fine til denne fasongen, ikke et must, men det vil avsløre de fine formene. Genseren markerer midjen på grunn av det fastsydde beltet. Det vil holde det smaleste punktet (midjen) smalt, som er ønskelig i dette tilfellet. Buksen er vid, men har relativt rette bein. Fin til antrekket, men en slim jeans gjør også en god jobb for denne kroppsfasongen. Det er altså ingen spesifikk regel på at du burde bruke en vid eller smal bukse. Buksen som er brukt til antrekket, altså sweeper trousers, er stivere i stoffet enn for eksempel den gule Baggy Flerken buksen som ble brukt i eksempelet til pærefasongen. Så om du trenger stretch til kurvene dine, er materialet plagget er laget av, også noe å tenke på. Så om du for eksempel har en frodig timeglassfigur med mye hofter og rumpe, er en Beggy Flerken bukse kanskje bedre til din kropp. 

 

Omslagskjoler er fine til timeglassfiguren. Men som du ser på bildet over, så er omslagsjolen bare plassert ved siden av den smale timeglassfiguren. Dette er på grunn av fasongen til kjolen, som er en smal modell. Om du nå ser på kjolen ved siden av den frodige timeglassfiguren, så er dette en kjole med mer vidde i hofte/rumpepartiet. Vi ønsker med dette å lage eksempler på hvordan fasongen til kjolen kan ha noe å si for kroppsfasongen. En frodig timeglassfasong kan være litt rundere i kanten, så et isatt erme gir skuldrene et lite løft eller kant. Omslagskjolen har et lavtere ermfeste som lager en mykere form. Dette kan være en fordel om du har framtredende skuldre. 

Antrekkene:
Lace dress - 2700 ,-
Lace wrap dress - 2600 ,-

-

DEL 3


REKTANGEL & SMAL REKTANGELFASONG

REKTANGEL OG SMAL REKTANGEL

Rektangelfasongens hovedtrekk er:
- Rette skuldre og brystkasse
- Rette hofter og underdel
- Lite definert midje
- Noe mage

Smal rektangelens hovedtrekk er:
- Smale skuldre
- flatt bysteparti
- Smal og lite definert midje
- Smale hofter

Denne kroppsfasongen har en silhuett som er ganske rett - med skuldre, midje og hofter i ca samme bredde. Da kan det være fint å tenke på plaggets fasong og størrelsen du velger. For eksempel kan du velge å kjøpe Lace puff blouse i den «vanlige» størrelsen din, fordi toppen er vid i modellen. Velger du et plagg (for eksempel kjole) som svinger inn i midjen, kan det derimot hende at du må opp i størrelse fordi plaggets smaleste punkt ikke er ditt smaleste. Det betyr likevel ikke at du ikke kan bruke plagg som svinger inn og definerer din midje!

Du kler denne omslagskjolen (også omslagstopper er fine til deg), fordi at du for det første får en dyp utringing. En rund- eller V-hals er kledelig til deg, av samme grunn som er nevnt tidligere i bloggen - Alt dette med linjer som trekker i riktig retning. Detaljer eller smykker i dette partiet vil trekke oppmerksomheten den veien. Vi ønsker lettere sagt fokus til byste- eller hoftepartiet når vi skal finne antrekk til en rektangelfasong. Dette kan vi skape med mønstrete klær og detaljer som rysjer, folder og blonder. Kjolen som er vist på bildet over (Lace wrap dress) har både blonder og en omslag, og i tillegg et bånd som du kan markere midjen med. Dette kan gi litt form eller en illusjon av en midje til din fasong! Kjolens fasong er forholdsvis rett men lett formet, som skapt for rektangelfasongen. Beltet kan du knyte foran eller bak. Om du ikke liker eller kler å lage en tverrlinje over magepartiet, så knyt bare bak og behold en uforstyrret flate i front.

Antrekket over:
-Lace wrap dress– 2600 ,-

Antrekket under:
- Everyday tunic – 1500 ,-

Jeg vil kort nevne en annen kjole som er fin til denne kroppsfiguren, men som kanskje ikke er like lett å håndtere for en med pærefasong for eksempel. Everyday tunic er en kjole som har en H-fasong. Det jeg da mener med dette er at kjolen har en rett fasong, det er ingenting på den som markerer midjen. Dette er en fasong som korresponderer med en rektangelfasong. Den vil legge seg veldig pent på både hofter og skuldre. Men siden jeg allerede har trukket inn pærefasongen i dette avsnittet, så kan jeg vel forklare hva jeg mente med at kjolens fasong kan være vanskelig for en med pæreform. Ettersom en pærefasong har hoftene som sitt bredeste punkt, kan det være at man må velge denne H-fason kjolen i en større størrelse. Det kan være en fin løsning, men det som også kan skje er at kjolens overdel/skuldrene på kjolen da kan bli for stor. Dette avhenger av hvor store forskjeller det er i bredden på hofter og skuldre. Man er nødt til å prøve seg litt fram noen ganger! :)

Det er andre fine huskeregler som man kan forholde seg til når man skal finne klær til en rektangelfigur. Prøv å legge til litt fylde ved å lage kurver fra midjen – en liten påminnelse av det du allerede har lest – trekk oppmerksomheten til byste- og hoftepartiet. Bruk for eksempel vide bukser, A-formede skjørt, kimonotopper, og omslagstopper.

Antrekket under til venstre:
- Flerken baggy torusers – 1400 ,-
- Fall kimono top – 1100 ,-

Antrekket under til høyre:
- Softer than soft wrap jacket  - 1750 ,-
- Lace skirt – 1450 ,-

DEL 4


EPLEFASONGEN

Eplefasongens hovedtrekk er:
- Runde skuldre
- Medium til stor byste
- Fyldig mageparti
- Slanke ben

En person med eplefasong kan gå etter mange av de samme huskereglene som ble gitt til de med omvendt triangelfasong. Å definere ditt smaleste punkt av stammen av kroppen, og å trekke oppmerksomheten ned mot hoftene er altså fine tips til deg. Du burde også tenke volum til hoftene, klær som gjør overkroppen smalere, og klær med litt struktur i seg (som for eksempel topper eller kjoler med plisse). 

På bildet over, ser vi at Softer than soft wide sweat er kombinert med en bukse. Denne toppen er ledig med plisséer, og virker kamuflerende av denne grunnen. Den er veldig grei å bruke om man vil skjule magepartiet litt. Plisséen gjør toppen veldig feminin og festlig.

Buksen vi har brukt til antrekket er Flerken baggy trousers. Du med denne kroppsfasongen har ofte fine slanke bein, hvis du da bruker noe smalt på underkroppen med en slik vid topp som plissetoppen, så kan man få en fremhevende effekt på overkroppen. Du kan da risikere å se tungere ut på overkroppen enn det du egentlig er. En bukse med litt vide buksebein, eller som har bootcut eller sleng, vil fremheve beina/ leggene og samtidig trekke fokuset ned fra overkroppen. Buksen er tøyelig og behagelig, i tillegg har du snøringen i livet som er veldig grei å ha. Om du så har smale eller brede hofter, så kan denne buksen justeres fint til.

Antrekket:
Softer than soft wide sweat - 1800,-
Flerken baggy trousers - 1400,-

På bildet over har vi den samme omslagstoppen og skjørtet som vi har brukt som eksempel tidligere. Du trenger ikke å bare gå med ledige plagg. Er du for eksempel lav med en eplefasong så kan det forrige antrekket med plissetoppen plutselig kunne bli litt unett. Det er jo flere varianter av en fasong. Men nettopp derfor vil vi vise deg dette antrekket også!

Omslagstoppen har en v-hals, som er fint å bruke fordi den skaper illusjonen av en lengre overkropp. Samtidig bidrar det til at midjen virker smalere fordi overkroppen blir mindre kompakt. Som dere ser, har overdelen et belte som definerer midjen. Båndet er kun knyttet på siden, som er veldig fint for du slipper at båndet går tvers over magen. Sløyfen på siden leder bort blikket fra magen, men den bidrar også til at toppen svinger lett inn på sidene og legger seg pent bak på ryggen.
Om du har lest hele blogginnlegget, så har du sikkert lært at dette med illusjon, og spesielt proporsjoner, er hovedpoenget med sammensettingen av et antrekk. For å sette mitt neste poeng på spissen, så har du en «tung» overkropp og «lett» underkropp med slanke ben. Derfor velger vi et skjørt som er A-formet, det tilfører volum til hoftene.

Antrekket over:
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Lace skirt - 1450 ,-

Supersoft turtle sweat vs. Supersoft belted sweater!

Med medium til stor byste og fyldig mageparti kan supersoft belted sweater føles litt voldsom på. Det kan være ulike ting som spiller inn. Enten om det er at den loddrette strukturen i stoffet legger seg på en slik måte at bystene nesten ser forstørret ut fordi at beltet du knyter i midjen strekker materialet litt ekstra. Eller om det er at man føler magen kommer tydeligere frem. Kanskje det ikke er noen av delene, og det bare føles feil. Men vi har hatt noen kunder innom som har en eplefasong, og som likevel har kledd denne genseren kjempegodt! Som allerede nevnt, så er et motetips for en med eplefigur å bruke et belte i livet. Så denne genseren er absolutt ikke feil. Det kommer bare an på hva du kombinerer genseren med, og hvilken variant av en eplefasong du har!

Men for å gjøre valget litt enklere, har jeg lyst til å trekke inn Supersoft turtle sweat. Denne har en litt baggy fasong, som passer veldig godt til en eplefigur, du får plass til byste og mage. Her skal ikke midjen markeres med noe slik som det fastsydde beltet på supersoft belted sweater, genseren får lov til å bare være seg selv - ledig og på en måte litt oversized. Ledigheten kamuflerer!

Supersoft belted sweater - 1900,-
Supersoft turtle sweater - 1900,-

Bruk en kjole med epireliv, altså der midjen på kjolen går rett under bystene. Denne modellen skaper en fin balase og figur. Kjolen som er vist på bildet over, er en kimonokjole hvor livet sitter ganske høyt. Du vil føle deg helt majestetisk med denne på! Du kan knyte båndet foran eller bak. Med en sløyfe foran så kan denne distrahere blikket ifra magen. Noen kan derimot føle at det bare gir mer oppmerksomhet til magepartiet. Da kan du knyte båndet bak! 😊

Softer than soft kimono dress - 2700,-


Takk for at du leste! 

Vi håper at dette var lærerikt og gøy å lese om, og at dere kan ta med dere det dere har lært videre på fremtidige shoppingturer hos oss, og andre butikker! :)

Nå er også Marianne Mac sin blogg ute! Dette bidraget er veldig interessant fordi du kan lese om shopping fra stylistfilosofens perspektiv. 
Bloggen heter:
Hva er målet med shopping?