Behind the scenes

Behind the scenes


I noen runder nå, så har jeg tatt bildene av klærne mine selv. Det var et stort skritt for ærefrykten for de som virkelig kan dette er stor. Også respekten for teamet av profesjonelle man trommer sammen. Allikevel så har jeg hatt en tro på at jeg kan få til dette. Jeg vet hva jeg vil ha fram i klærne mine og det er lettere å finne dette med egne øyne gjennom kameralinsen enn å formidle det i ord til en fotograf. 

Dette er bilder fra studioet hvor vi tok bilder av første del av vårkolleksjonen. Vi brukte 5 forskjellige jenter og holdt på en god, produktiv, men og meget laaaaaaang dag.Vi starter tidlig. Stylisten organiserer og legger fram alle klærne og alt tilbehøret som skal brukes. Fotoassistenten og jeg finner bakgrunn, setter lys og klargjør fotoapparat og PC som bildene blir overført til etterhvert som de taes. Modellene sminkes og ordnes på håret. 

Tidligere i uken har alle modellene fått prøve på klærne og blitt instruert i hva slags uttrykk vi er ute etter (mood). Avslappet, tilbakelent uten å miste energien, naturlig, vitalt. Smile med øynene, ikke munnen. Vær tilstede. Og så er vi igang! Det tar litt tid før vi får varmet opp. Klikk, klikk, klikk, så begynner det å komme. Gode blikk, gode bevegelser, hår justeres, lepper får litt mer glans, klikk klikk. "Da har vi den! Bra! Neste antrekk!"Det glattes og rufses, alt skal være tilfeldig naturlig. Sømmen på vrangen skal synes, men ikke den på siden, bare den nederst. Hånda i lomma, tommelen inni? utafor? Ble det rart? Klikk, klikk. Litt mer opp,- kan noen fikse på den lissa? Altså, bare å ta bilder av et par sokker i sko krever sitt!
Mens jeg har kommet meg gjennom starten helt fint og funnet flyten, så blir det mye venting på jentene. Det kan være en prøve på tålmodigheten, og dette er vel så glamorøst det får blitt denne dagen? 
En fin gjeng på slutten av en lang dag. Jeg har fått det jeg ville. Mengden på bildene er det ikke noe å si på, så starter det spennede arbeidet med å finne blinkskuddene. 

Å se hva jeg sitter igjen med etter å ha tatt bildene selv, forteller mer om meg som designer og hva merket mitt handler om enn jeg var klar over. Jeg er veldig jordnær og liker at klær er det de er. De skal fungere i virkeligheten og få deg til å føle deg fin og komfortabel. Det er ingen stor historie eller drøm som skal formidles. Det er et ekte bilde av et ekte menneske.

Alle "behind the scenes" bildene er tatt av Neshat Golparvar

Takk :)