HVA ER MÅLET MED SHOPPING?

HVA ER MÅLET MED SHOPPING?

På kundekvelden vår 27/10 har vi også med oss imagekonsulent Marianne Mac. I våre virker som designer og imagekonsulent, så jobber vi begge for å møte deg som kunde og finne ut av dine behov. Vi holder oss til de samme prinsipper om inndeling, farger og former, allikevel er det spennende å se forskjellene på hva hun som stilkonsulent «ser» og legger vekt på i forhold til meg som klesdesigner. Marianne forteller om shopping fra stylistfiosofens perspektiv:

Slik jeg ser det er målet med shoppingen tredelt. 

1. Det må være med å skape glede. I seg selv, fordi det er vakkert å se på, og behagelig å ha på. Og samtidig fordi det danner en symfoni av tilfredsstillelse når det settes sammen med de andre klærne i garderoben.

2. Det må passe med andre plagg i garderoben. Du bygger etter hvert kapsler av klær som støtter opp om hverandre, slik at du har sko som passer med bukse, som passer med topp, som passer med strikkejakke, som passer med kåpe, som passer med skjerf, som passer med lue.. 

3. Det må dekke et udekket behov i garderoben. Det skal være noe du har for lite av fra før, som du trenger for at resten av garderoben skal fungere optimalt, og som kan brukes med minst tre andre plagg i garderoben din. La oss ta et eksempel. Jeg kommer deisende inn i Mette Møllers flotte butikk i Kirkegata. Og det første jeg ser er en fantastisk flott knall orange kåpe! Og hun har laget den i blå også! Jeg prøver den blå først. En fantastisk mellomblå farge, med en liten dråpe gult i. Den går fint med mange andre plagg og accessoirer jeg har. Jeg elsker den. Men når jeg ser meg i speilet, så ser jeg rett og slett litt grå ut i ansiktet. Og jeg har to andre blå kåper hjemme, en boblekåpe og en ullkåpe. Kanskje jeg heller skal prøve den dyporange? Jeg løper ut av prøverommet, og bort til stativet med fargen av flammer. Der har de den. Fremdeles igjen i min størrelse. Jeg smetter den på. Og ansiktet mitt får liv. Og den går til så mye. Orange en fantastisk til blått, og til brunt -de to basisfagene i garderoben min. Dette er kåpen som får meg til å stråle. Og den dekker et udekket behov. Jeg har ingen andre klær i denne pangfargen. Dette er et helteplagg som løfter både meg og de andre plaggene mine til nye høyder. Jeg kjøper!At jeg nå ser ut som en super hero får jeg bekreftet når jeg dagen etter svinger innom kaffebrenneriet i Vikaterassen. Jeg kjøper en Earl Grey, en kald grøt og en coco-krønsj, og balanserer alt dette i retning bordet der kjæresten min sitter. Noen drar meg i kåpeermet. ´Hvor har du kjøpt den kåpen?´ Jeg ser ned mot de tre damene ved bordet. `Mette Møller’ svarer jeg stolt. ‘I Kirkegata. Bli med meg ned dit, så skal jeg vise dere alt hun har, og finne klær dere og garderobene deres vil elske’. Så gir jeg dem kortet mitt, og danser lykkelig bort til Ole Asbjørn.