Hvilken fasong passer meg?

Hvilken fasong passer meg?

På bildet under er en oversikt over forskjellige kroppsformer. Denne er begrenset, men mange kan passe inn i varianter av disse og den kan være en god hjelper når man skal finne sin fasong. (Husk at enhver av disse grunnformene kommer i alle slags høyder og med mer eller mindre kroppsmasse.)


La oss gå gjennom et eksempel: To kjoler, men med ulikt snitt og fasong. Den ene har en tydelig X-fasong, den andre H. Du har tittet over skjemaet og kanskje funnet ut at du er en Rektangel. Med X-kjolen vil du kanskje måtte gå opp et hakk i størrelse fordi ditt bredeste punkt er kjolens smaleste. Med H-kjolen må du kanskje vurdere å gå ned et hakk siden din fasong korresponderer bedre med kjolen. Slik må du tenke hele veien for å finne riktig størrelse. 

La oss ta et eksempel til: Er du en Pære, så kanskje du går ned i størrelse i X-kjolen fordi kjolens smaleste punkt er akkurat på ditt eget smale punkt. Tilsvarende ville du måtte gå mye opp i størrelse om H-kjolen skulle passe rundt hoftene og din nette overdel ville blitt helt borte i altfor mye stoff oventil. En H-kjole vil nok ikke passe fasongen til en pære. 


Uansett hvilken fasong du har så er det også viktig å se hvilket materiale plagget er i. 100% ren viskose eller bomull har ikke noe elastisitet i seg og vil derfor oppleves smått hvis fasongen ikke passer. Ull og viskosejersey har god elastisitet og vil oppleves normalt eller til og med stort i størrelsen. Vi ønsker at du skal finne det plagget som passer din fasong. Ikke nødvendigvis velge ut i fra størrelse. Et tall sier ingenting om fasong eller materialet som er brukt. Det som teller er at du har på deg noe som passer, som får deg til å føle deg bra og som får deg til å bli trygg, sikker og glad. :) Vi hjelper gjerne hvis du sender oss en melding.