Sommer 2017

Sommer 2017

Kolleksjonen for vår og sommer 2017 startet med reale hverdagsplagg i en ren og klar fargeskala. Jeg hadde laget jeans i økologisk bomull og hadde jobbet mye med å finne gode passformer. For å få fram dette på en god måte tok jeg bilder av jeansen på modeller som var forskjellige både i fasong og alder.
I tillegg hadde jeg laget nye modeller i håndstrikkeserien som blir laget i Sarajevo av lammeull fra Skotland. Sammen med varianter av den klassiske trenchen og bomberjakka så syntes jeg dette ble en fin kolleksjon å møte våren med.

Senere kom resten av sommerkolleksjonen med jersey serien Fluid (fordi materialet var tynt og tungt og føyelig og man føler materialet bare flyter rundt kroppen din) og de mønstrede plaggene i serien Oriental. De storeblomstrede mønsteret hadde jeg laget selv og det kom til vend en tilfeldighet. I utgangspunktet hadde jeg valgt et blondemateriale som skulle ha for i kontrastfarge bak. Dette skulle bli kolleksjonens selskapsplagg. Så svarte aldri fabrikken som lagde blonden på mine henvendelser og jeg måtte finne på noe annet. Isteden tok jeg bilde av blonden og trykket det opp på et fint viskosemateriale isteden. Samme optiske illusjon var brukt i silkeplaggene i lys blå og sort. Det er bilde av et broderi som er trykket på silke.

I tillegg lagde jeg en liten strikkeserie i tynn merino ull jeg kalte Magnolisa. De ble lune følgesvenner til både Fluid og Oriental.

For å få fram sommerfølelsen, så brukte jeg klar, farget bakgrunn til seriene Fluid og Oriental. Jeg ville det skulle føles som sorbet på en varm sommerdag. På samme måte ville jeg de klare og kjølige fargene jeg brukte til de nøkterne plaggene til kom tidlig på året skulle reflektere hva et nytt år kan bety. Blanke ark og gode forsetter, et lyst motiverende lys!

Foto: Mette Møller
Styling: Linda/ Pudder
Makeup og hår: Sara/ Pudder
Modeller: Helt vanlige jenter vi kjente.
Produktfoto: Blueline Studio
Vis mer