Mette Møller's website

Ellen


Ellen er sømansvarlig hos oss, og er den som legger opp og syr inn plaggene våre så de skal passe deg perfekt. To modeller i årets kolleksjon er oppkalt etter henne fordi hun var den som tippet meg i riktig retning da jeg stod og designspekulerte som verst, og troen på egne evner var dalende.

Som jeg har avslørt tidligere, så bruker jeg min egen kropp i designprosessen. Jeg må føle at et plagg er riktig, og klarer ikke å formidle dette på en tegning som noen andre skal tolke, eller bare bruke en byste. Men min kropp og hva den liker å  ha på er ikke fasiten for alle. Hva jeg var ute etter i Ellen kjolen var noe som var like fint ledig som med belte. Jeg kler ikke ting som er helt ledige, men så er det like mange som ikke kler at det skal være så himla snurpa i livet heller. 

Kjole-Ellen hadde sin nåværende form-ish, men jeg var usikker. I teorien skulle dette være bra. Den brede kragen viser skuldre og strammer opp linjene. Ermene dekker overarmer, men er nette med den lille vippen ved albuen. Kjolen er formet så den sitter inntil bysten, men slipper fint nedover resten av kroppen. Men er den litt døll?

Jeg setter den på det ekte mennesket Ellen: Vi er like høye omtrent, men hun har mer former enn meg, ikke minst en flott byste. Og hun var SÅÅÅÅÅÅ fin! Kragen og halsen gjorde jobben sin, ermene like så, bysten fikk plass og kjolen la seg lett og ledig over mage og hofter, men inntil svaien i ryggen. Hurra! Ellen er finest når hun ikke bruker beltet som følger med kjolen. Noen ganger ekan et belte være nyttig for å lage en form, andre ganger lager det for mye form. Her må hver enkelt finne ut hva de liker best på seg selv.

Ellen har her på seg Ellen dress i printet lyng i størrelse 38. Ikke alltid at en frodigere kropp må ha en stor størrelse. 
Kjolen i lyng -printet er en utrykksfull sak, men i kombinasjon med en tykk ullgenser så kommer den seg litt ned på jorda og blir mer hverdagslig og avslappet. Her har Ellen på seg Supersoft turtle sweat i størrelse M. Den er luftig og lun og kan være en fin venn i den norske sommerkvelden.Og mens vi var i gang med å ta bilder, så hvorfor kunne vi ikke prøve en Summer ruffle dress? Den har jeg laget slik at mange bredder kan passe inn. Livvidden er romslig, men med beltene, så knyter du den akkurat så stramt som kroppen din har lyst og form til. Størrelse 38 passet helt fint til Ellen, hun hadde god plass til hele seg. Siden hun ikke er så høy, rundt 163 cm, så var det viktig at kjolen ikke ble for lang.

Summer ruffle dress  har en annen personlighet enn Ellen dress. Det er flere detaljer og mer stoff, men selv om den er høylytt, så er den utrolig sjarmerende og behagelig og lett å være fin i.Siden jeg ble så begeistret da jeg fant ut at Ellen dress ble så bra, så klippet jeg den kort og Ellen topp ble med til. Den er veldig fin til Jersey skirt som har klokkeform og en bred linning i livet som sitter godt på magen. 

Her har Ellen på seg skjørt i størrelse 40 og topp i størrelse 42. Hvorfor kjole i 38 og topp i 42? Rett og slett fordi den var mer behagelig og hadde mer plass. 

Jeg skjønner det kan være forvirrende at en og samme person kan passe 3 forskjellige størrelser. Handler du på nett og ikke får mulighet til å prøve alle størrelser, så er det viktig å passe på disse tingene:

1 - Les alltid målskjemaet. Sammenlikne dine mål med våre og noter deg på hvilken måte du kan avvike.

2 - Les beskrivelsen av plagget. Det kan være nyttig informasjon om hvordan plagget er tenkt å være eller brukes. 

3 - Er plagget elastisk eller ikke? Strikk og jersey en gir menge ekstra cm til vidden på et plagg siden det strekker seg. Derfor kan feks. Ellen bruke både 38, 40 og 42.

4 - Hvor lang er du og hvor langt er plagget? Målskjemaet vårt viser også indikert høyde for hver størrelse. Plaggene blir ca 2 cm lengre mellom hver størrelse. Er du lav og bred, så kan alltids bukser og skjørt legges opp, men kanskje kommer livet for langt ned? Er du lang og tynn, kan likeledes plagg bli for korte i livet og snuppete. 

5 - Hvordan liker du å bære klærne dine? Kjenn deg selv, vær ærlig og kreativ.Dette settet er også fint med den tykke Supersoft Turtle sweat til. Her har Ellen på seg sin i L. 

Ellen var skeptisk og noe nervøs for å gjøre dette og det skjønner jeg godt. Det er sårbart å sette seg selv på "trykk" på denne måten. Men det gikk vel bra? Jeg er hvertfall fornøyd. Det som er mest tilfredstillende med å lage og selge klær er når jeg ser at kunder,- i alle størrelser og aldre, komme ut av prøverommet og tør å se og synes de er skikkelig fine. Om de handler eller ikke, så er det en seier for meg :) Og jeg synes Ellen var skikkelig fin!
Vår og sommer 2022

På bildet over har Seline på seg Denim wrap dress.

Ååå,er det ikke deilig med vår! Lyset og livet er tilbake! Dette kan ikke pandemien ta ifra oss. Vi i Mette Møller-sfæren gleder oss vel så mye til og over våren. Samme hvor glade vi var i høstkolleksjonen, så er det godt med forandring. 

Denne sesongen er en utfordring siden jeg i en og samme kolleksjon skal gjennom minusgrader og snø til sommer og sol. Derfor har en god start vist seg å være:


DENIMDenimkolleksjonen er som en lang tråd jeg spinner videre på litt og litt. I vår kommer to nye kjoler.

Denim wrap dress er en klassisk fasong for oss. Ettersittende i overdelen med klokkeformet skjørt. Kragen og ermene er i jersey som er laget for å likne denim mest mulig, dvs strikket med blå "overtråd" og hvit "undertråd". Den gir god fleksibilitet for armene og kragen er myk og føyelig mot halsen. Kjolen har ingen lommer.

Denim jersey dress er ny. Her har jerseyen hovedrollen og den vanlige denimen er brukt i detaljene. Kjolen sitter etter over skuldrene og bysten, men skrår ut i en A-linje fra bysten til nederkant. Denne er fin for de som ikke liker å markere midje eller avsløre coronamagen. Å ha en slank linje i overdelen gjør denne kjolen nett selv om den har ledighet.

Men liker du midjen din, så kan du bruke beltet som følger med. Det er ingen stropper eller markeringer for hvor beltet skal sitte, for jeg opplever at mange blir veldig opptatt av om det er rett eller feil plasser for dem. Det kan til en viss grad være upraktisk, men når jeg ikke har "bestemt" hvor beltet skal sitte, så setter de fleste på beltet akkurat der de liker det, så blir det ikke flere spørsmål om rett og galt. Ønsker man det, så kan vi sette på hemper i etterkant. 

Og kjolen har lommer i sidene :)

Årets skjørt er høy i livet og har klokkesafongen dere liker så godt. I tillegg har det rause lommer. Siden det har så mange knapper så har jeg valgt å kalle det Denim Button skirt ;)

Det kommer ingen nye buksemodeller, men jeg synes de vi har nå er veldig gode og jeg ser de favner flere kroppstyper og personligheter. 


Flared jeans - lang og elegant

Slim jeans - en klassiker 

Sweeper trousers - ledig og noncharlant

Cropped boy jeans - kort, ukomplisert og kul
På bildet over har Seline på seg January jersey i fargen navy og Cropped boy trousers i størrelse 38. Seline er 175 cm høy og bruker størresle 38/40 og har en klassisk timeglassfigur. På hodet har hun Bucket hat. Vesken har vi lånt fra det norske merket Hippie Grace.Til buksene og skjørtene så tenkte jeg det var bra med noen friske og ukompliserte overdeler i jersey. Trøyene er fine til både buksene og skjørtene og kan være den lille vitaminpiffen garderoben din trenger i februarlyset. Evas sweat er genservarianten av fjorårets Evas dress. Mange likte overdelen på kjolen, men syntes skjørtet ble for trangt over rumpa. January jersey er en lettere variant av vinterens Softer than Soft plisse sweat som var smal i kroppen med vide ermer. Drape singlet er en litt ny variant som har båthals. Trekk den ut overskuldrene for en stram linje, eller lag en liten drapering foran ved å legge skulderpunktet lengre inn mot nakken.

Fargeskalaen er denimvennlig og dempet siden det kommer en farge og mønsterfest lengre uti sesongen. 


På bildet over har Seline på seg Evas sweat i størrelse 38 i petrol og Flerken baggy trousers i størrelse 40 i fargen oker. Seline er 175 cm høy og bruker størrelse 38/40 og har en klassisk timeglassfigur.


Det hadde vært perfekt med en liten strikkejakke eller en deilig og tykk genser nå eller? Som man kunne ha en av de fine singletene under, og så kunne man kost seg med å pusle med de fine fargekombinasjonene. Det var planen :)

Serien jeg kaller Supersoft er som denimkolleksjonen. En tråd jeg spinner litt på hver sesong. Personlig elsker jeg de store genserene og bruker mine 4 stykker så ofte jeg kan til Flerken eller denim buksene mine. 

Det kommer 3 nye farger i vår, petrol, lys vinrød og lys blå. Supersoft turtle sweat er den samme som tidligere, Supersoft belted sweater fra i høst har fått smalere ermer og Supersoft vest er tilbake igjen med litt modererte skulderkanter. 


De tynnere strikkeplaggene har jeg valgt å ha i lyse toner med innslag av kontrastfarger. Vinterkolleksjonen er som regel veldig fargemettet, og videre utover våren kommer det både print og farger, så det lyse og nøytrale føltes godt. Plaggene er fremdeles denimvennlige, men passer fint til det som kommer også. 

De to nye modellene January sweater og January jacket er nye. January boy sweat og January trousers hadde vi med oss i vinter også, men i en lettere merino kvalitet, så er de gode kompiser utover våren.Alt dette hadde vært fint å fått levert sammen i januar, ikke sant? Noe fint og titte på på hjemme eller bortekontoret, eller kanskje man bare trenger noe nytt etter to år i sofakroken. 

Men det blir ikke alltid slik man vil. Vi røyk på en smell i fjor med både corona, oversette bestillinger og brått utsolgte materialer. Jeg føler som hver sesong har sin Pandoras boks. Det må alltid skje noe krøll og bøll. 

I vårens boks lå det forsinkelser i nye former. Konfeksjonsfabrikken har covid, og det forstyrrer produksjonslinja. Heldigvis har de vært flinke med vaksinering i Litauen. Folk blir ikke så syke, men karantenetiden er der uansett. Når det i fjor var garnfabrikken i Italia som hadde "glemt" garnordren min, så var det strikkefabrikken i år som ikke hadde fått med seg leveringstiden. 

I mail på mail maser jeg på prøver, produksjonstid og minner om ventet levering, de sier de er i gang med det ene og det andre. Jeg har til og med kalt plaggene January, så det ikke skal være noe tvil. Så når jeg i slutten av januar spør NÅR!!! så svarer de - Is the middle of March ok?.......... Vel, det er det jo ikke. Så når jeg spør WHY? Så er det ingen annen unnskyldning enn at alt har vært veldig mye det siste året, og min kontaktperson henger så vidt i stroppen. Akkurat som meg.

Så her er vi, og vi er ikke annet enn mennesker noen av oss. Som regel går det ikke slik vi ønsker, men vi må jobbe med å klare å få det til så tett på som mulig.

Vi får kalle februar et hvileskjær, så starter festen i Mars :)))For se her hva Mars tok med seg!! Materialet er en tykk og fast jersey. Dere som har handlet fra Flerken serien før vet hva det handler om. Etter en myk start med denim og strikkekos, så er vi nå over på smarte statement plagg som man kan flotte seg med der ute i verden! For nå åpner vi opp igjen har jeg bestemt! :))

Printet er mose på et sva i Telemark hvor jeg prøvde terrengsykling for første gang. Det var en skrekkblandet fryd. Innimellom full fart opp og ned, så gikk jeg noen turer og så ned i bakken. For der var det noen fantastisk fine farger og former. Den lyse grønne mot den dype, dype brune og den sobre mulvarpfargen mot hverandre var helt utrolig fine. Da jeg bestemte meg for å bruke det i kolleksjonen min, så ville jeg ikke stykke det opp i mindre biter, men vise det i store stykker, akkurat som man får det ute i naturen. 

Mitt design sitt klare og stilistiske preg kan passet godt til dette sterke printet som krever fast motstand. 

Ved siden av mosen på svaet, så vokste det lyng i de nydeligste rosarøde farger. Det som er fasinerende med naturen er at fargene alltid harmonerer. De har alltid den perfekte intensitet og mengde.

Derfor var det gøy å ha med disse to følgesvennene i kolleksjonen. Men der mosemønsteret er mer krevende og trenger en fast ramme, både i stil og materiale, så hadde lyngen en annen kleskarakter. Den passet bedre på en tynnere jersey som er mer føyelig og myk. Plaggenes form fikk også naturlig en feminin lekenhet.

Men mønster er ikke for alle. Når jeg bygger opp en kolleksjon er det viktig å gi deg som kunde inspirasjon, men også realistiske valg. Å like en blomstrete kjole er ikke ensbetydende med å like å være inni en. Derfor kommer samme modell i enfargede varianter som kan hente opp totalinntrykket. Den mørke blå dybden i marka, den lyse blå himmelen, den petrolgrønne, fjerne skogen og den vinrøde som er selve essensen i lyngen. Det er godt med alle mulighetene over og underdeler gir, men det er fryktelig fint å ha en eller to gode kjoler i skapet. Jeg synes årets varianter gir et godt spenn. Som designer er det viktig å klare å lage noen få plagg som kan passe til mange kroppstyper og personligheter. De fleste forholder seg bare til sin egen kropp når det skal kles etter vær, komfort, anledning og lyst. Så da vet du hvordan - AArgh! Jeg har ingenting å ha på meg! føles. Vel, det kommer fram et lite Argh eller to i designprosessen også ;) Så selv om kjolene mine kan se snarlike ut, så har de forskjellige spesialiteter.


ELLEN DRESS

Den nyeste kjolen heter Ellen oppkalt etter vår sømansvarlige. Som jeg har avslørt tidligere, så bruker jeg min egen kropp i designprosessen. Jeg må føle at et plagg er riktig, og klarer ikke å formidle dette på en tegning som noen andre skal tolke, eller bare bruke en byste. 

Men min kropp og hva den liker å  ha på er ikke fasiten for alle. Hva jeg var ute etter i Ellen kjolen var noe som var like fint ledig som med belte. Jeg kler ikke ting som er helt ledige, men så er det like mange som ikke kler at det skal være så himla snurpa i livet heller. 

Kjole-Ellen hadde sin nåværende form-ish, men jeg var usikker. I teorien skulle dette være bra. Den brede kragen viser skuldre og strammer opp linjene. Ermene dekker overermer, men er nette med den lille vippen ved albuen. Kjolen er formet så den sitter inntil bysten, men slipper fint nedover resten av kroppen. Men er den litt døll?

Jeg setter den på Ellen: Vi er like høte omtrent, men hun har mer former enn meg, ikke minst en flott byste. Og hun var SÅÅÅÅÅÅ fin! Kragen og halsen gjorde jobben sin, ermene like så, bysten fikk plass og kjolen la seg lett og ledig over mage og hofter, men inntil svaien i ryggen. Hurra!

Det er alltid skummelt med nye modeller, men denne fant nye eiere med en gang den kom i butikk, både formfulle og formløse damer følte seg hjemme. Det samme gjorde Ellen toppen. Hurra igjen :)


SUMMER WRAP DRESS


Summer wrap dress er en blanding av tidligere langermet omslagskjole og Summer dress (som har tatt seg en liten pause i år). Kjolen har den klassiske X-fasongen, men passer egentlig alle kroppstyper. Ermet dekker til noe av overermene og har en lett og luftig volang. Utrigningen er mer dekket om man har liten byste, men byr ikke på for mye om man har en raus byste. 

Dette er en av mange varianter jeg har hatt av omslagskjolene og jeg har jobbet med å forenkle en del av de tekniske løsningene så den skal bli mindre komplisert å ta på, ha på og holde i stand. Når DU synes at noe er deilig og enkelt å bare ha på, så er det fordi noen har jobbet med saken ;)


SUMMER RUFFLE DRESS


Summer Ruffle dress har mer detaljer enn de andre og er ment å være en tanke mer festlig. Utrigningen er en skarp V- som er kledelig for mange og mer åpen enn på Summer wrap dress. Synes man den blir for dyp, så går det helt fint å sy den opp litt. Ermene dekker fint all typer overarmer, de er ledige og luftige.

Kjolen er ledig i livet, og skal være slik. Som du ser på filmen, så bruker du beltet til å forme kjolen. Det er her dette med å klare å passe flere kropper kommer inn. Med en så justerbar livvidde, så kan mange "bredder" passe inn. Kjolen klenger seg ikke mer på kroppen enn du gjør det til selv. Mange som er korte og brede drukner ofte i plagg når de må opp i størrelse fordi alt blir for langt for dem. Samtidig blir små størrelser for smale. 

Rysjekanten nederst på skjørtet kan bli for mye søtt for noen, men den har en funksjon. Siden kjolen er så vid, så trenger det noe tungt i bunn for at skjørtet skal falle fint. I bruk skaper denne tyngden en sving og feminin bevegelse i skjørtet. Hadde kanten ikke vært der burde skjørtet i seg selv vært lengere for å gi denne tyngden.

Det var uvant med all vidden og detaljene på denne kjolen, men når jeg først kom i gang med å bruke den, så ble det en favoritt! På våren bruker jeg den med tette strømper og flate støvletter, over Supersoft turtlesweater, en tykk og oversized strikkegenser over og er tøffere enn toget ;) I finere lag høye sko, og på varme dager strømpefri og bellerina eller sandaler. 

Ulempen er hvis du er høy og tynn, da kan den bli snuppete, men her spiller typen inn. På noen passer det helt fint, på andre ikke. 


APRIL BOLERO


Denne boleroen er laget for å kunne passe over Summer ruffle dress spesielt. Ermene er store, slik at kjoleermene kan få god plass. Fargene er tilpasset årets kjolefarger. Materialet er deilig og myk merino ull.Så det er bare å glede seg over ny kolleksjon. Begge butikkene fylles av glede og inspirasjon.

God vår og sommer!


INNBLIKK FRA KUNDEKVELDEN

Som overskriften tilsier så skal dere nå få et lite innblikk fra kundekvelden med form- og fargeanalyse som tema for dagen. 

For å oppsummere kvelden til dere som ikke kunne komme, så ble altså kundekvelden holdt av Mette Møller, og Marianne Mac, en dyktig imagekonsulent, inne på Mette Møllers butikk her i Oslo.

Mette holdt et interessant foredrag om de ulike fasongene og hvordan klærne, eller ulike snitt på klærne, passer til de forskjellige kroppsfasongene. Marianne snakket om farger, og fikk trekke opp to modige damer som hun kunne ta en fargeanalyse på. Det ble en lærerik og stemningsfull kveld, med makroner og litt i glasset ble det også litt fnising og godt humør. 
Er formanalyse og mote noe som fenger deg, så anbefaler vi deg å lese bloggen som heter Shop AW21 etter fasong. Ellers er du hjertelig velkommen til butikken, vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan med å finne riktige klær til din fasong! :)

Over ser du en liten samling av klipp ifra kvelden. 

Under viser vi tre bilder. Mette og Marianne gjorde klart hvert sitt stativ, som hadde litt forskjellige ting på seg. På Mette sitt klesstativ kunne du se antrekk som var satt samme til spesifikke kroppsfasonger, hun hadde også et stativ av eget design, satt sammen av en metallplate, et langt linjal og ståltråd for å få hengt opp tegneheftet. Så her brukes kreativiteten på mange måter! Haha Det ble kjempe bra! :)


På andre siden av Mette og hennes selvlagde flipoverstativ, stod Marianne med sitt klesstativ. Hun hadde hengt skjerf i ulike farger, som ble brukt til å fageanalysere damene! 

Mette til venstre, Marianne til høyre. 

Føler du at du det hadde vært fint med garderoberydding, fargeanalyse, eller for eksempel en god veileder og hyggelig shoppingopplevelse, så anbefaler vi deg å sjekke Marianne sin nettside.
Gå inn på www.mariannemac.no 


Har du tenkt over "luft", som ble nevnt i videoen over? Eller hvordan ulike teksturer på klærne har noe å si for hvordan din kropp oppfører seg i bevegelse? Bare for å forklare det kort og enkelt - En dame har tunge steg når hun beveger seg bortover rommet. Hun har på seg en tynn ullgenser, og en lett bukse i viskose. Hennes steg har ikke endret seg, men hennes steg virker lettere nå. Interessant eller hva? 


Alt i alt, koste vi oss masse, og fikk fine tilbakemeldinger av de av dere som kom! Tusen takk til dere :)

Nå er bare spørsmålet. Kommer du, hvis vi arrangerer en ny kundekveld? Hvilket tema burde vi ta for oss da? ;)