Mette Møller's website

Underneath and over


Når jeg lager en kolleksjon, så er noe av det morsomste og viktigste å få antrekkspuslespillet til å gå opp. Noen fryser masse, noen fryser litt og noen fryser ikke i det hele tatt. Noen vil dekke til "alt" mens andre ikke bryr seg så mye om at ermene er bare, at utringingen er raus eller at knærne ikke er dekket. En god kolleksjon skal kunne gi gode "svar " til alles behov, og aller helst også tilføre noe man ikke har tenkt på selv. 

I høstens kolleksjon er det den blanke overflaten i Shiny plaggene som er spennende til de matte overflatene i strikken og i klærne med print på. 

En nykommer på klassikersiden er høyhalseren "Classic Turtle Sweater" strikket i tynn og fin merino ull. Veldig fin til alle skjørtene og under de ermløse kjolene.

Vi har satt sammen noen antrekk til dere. Håper de kan være til inspirasjon :)På bildet har Birgitte på seg The worker dress i printet Misty og Classic turtle sweater i svart. Hun er 166 cm høy, er størrelse 34 og har på seg klær i størrelse 36. Det kan nesten se ut som at kjolen har ermer, men det har den altså ikke. Bruk en ermeløs kjole over en høyhalset genser og du får et helt annet inntrykk av kjolen. Du kan mikse og matche akkurat de fargene du foretrekker selv. Bare se på bildet nedenfor!    


En jakke kan også være en kjole og motsatt. Høstens Classic Slim wrap dress er en slik en. Bruk den åpen eller knyte den tett igjen. Det perfekte "jeg er både varm og kald" plagget. På bildet til høyre har Sofie på seg Classic slim wrap dress i Andorra, Shiny skirt og Shiny top i svart. Sofie er 174 cm høy og er størrelse 36. Hun har på seg klær i størrelse 36. På bildet til venstre ser du Shiny skirt i fargen green leaf og Shiny top i svart. Over dette har modellen på seg Classic wide wrap jacket i fargen Rosin green.


Classic wide dress er en kjole vi har hatt i flere omganger. Den er vid, men med beltet, så lager du den smalere i midjen akkurat slik som det passer deg. Pass på å ikke ha for mye stoff i siden, men trekk det til midt bak på ryggen. Da blir den ren og enkel foran. Foldene bak lager et lekent og fint spill når du er i bevegelse og gjør kjolen veldig søt og yndig uten at man må forholde seg til det (siden man ikke der det ;))

Her har vi brukt Shiny Puff Blouse under. Igjen matt mot blankt, samtidig snakker foldene i ryggen på kjolen og nederst på ermene på blusen godt sammen. 


På bildet over har Sofie på seg Classic wide dress i fargen andorra og Shiny puff blouse i svart. Sofie er 174 cm høy og er størrelse 36. Hun har på seg klær i størrelse 36.


Tilbake til start :) Shiny Puff blouse her under The worker dress. Det er mange blanke sko å finne om dagen. Å ta opp den blanke effekten i skoene kan være et fint triks for å lette helheten. Julie er 167 cm høy og har på seg str 36. 

Fikk du noen tips til hvordan man kan sette sammen antrekk nå? :) Det håper jeg! 


Alle foto : Mette Møller

Sminke og hår: Sara/ Pudder

Styling: Linda Sande/ Pudder

Produktfoto: Blueline StudioHow to wear a collection


Etter mye skriving om hvordan en kolleksjon blir til, så er det deilig å ta en liten pause for å se på det faktiske resultatet! Om formene i seg selv er kjente, så er det mye opp til bæreren hvor spennende man kan gjøre det. Her ser du et lite utvalg av buksene våre satt sammen med forskjellige overdeler. Håper du kan la deg inspirere :)Birgitte har på seg Shiny top i fargen Shiny Andorra til 700,- over Classic Turtle sweater i svart til 1350,- til The Worker trousers i printet The Worker til 1650,-. På bena har hun Pointy Ancle Boots fra Bianco. Hun er 166 cm høy, er størrelse 34 og har på seg klær i størrelse 36.

Genser er strikket i 100% merinoull, buksene er i ren bomull og toppen er i viskose. Buksene kan brukes snørt igjen høyt i livet som her, eller med løse snorer og buksen hengende lengre ned på hoftene.Ida har på seg Classic Bolero i fargen Andorra til 1250,- over Shiny top i fargen, Shiny Grape Leaf til 700,- til  Organic Straight Jeans til 1450,- . På føttene har hun på seg grønne ankelstøvletter fra Bianco. Hun er 168 cm høy, er størrelse 36/38 og har på seg overdeler i 36 og bukse i størrelse 38.

Boleroen er strikket i 100% merino ull og toppen er i viskose. Denimbuksene er i 98% økologisk bomull og 2% elastane.


Sofie har på seg Classic slim dress i sort til 2450,- over Shiny top i fargen, Shiny Grape Leaf til 700,- til The Worker trousers i printet Misty til 1650,-. På bena har hun på seg Pointy Ancle Boots fra Bianco. Sofie er 174 cm høy og er størrelse 36. Hun har på seg klær i størrelse 36. 


På bildet under ser du samme bukse, men i printet Erosion. Kjolen er en smal, strikket omslagskjole i merinoull som kan brukes både som kjole og jakke. Buksene er i ren bomull og toppen er i viskose.


Ida har på seg Classic Small cardigan i fargen Wood Thrush til 1550,- over Misty blouse i printet The Worker til 1400,- Buksene er Organic 70's Jeans til 1450,-. På føttene har hun på seg sorte ankelstøvletter fra Bianco. Hun er 168 cm høy er størrelse 36/38, og har på seg overdeler i 36 og bukse i størrelse 38.

Jakken er strikket i 100% merino ull, toppen er i tynn bomull og jeansen er i 98% økologisk bomull med 2% elastane.
Alle foto : Mette Møller

Sminke og hår: Sara/ Pudder

Styling: Linda Sande/ Pudder

Produktfoto: Blueline Studio