Sommer 2019

Sommer 2019

Denim har blitt en fast venn i min vår og sommerkolleksjon. Jeg har nå funnet en lett og fin økologisk GOTS sertifisert økologisk denim fra en portugisisk leverandør. Materialet har litt elastan som gjør plaggene behagelige og gode å bruke.

Det er veldig vanskelig å finne gode bukser, og det er kanskje enda vanskeligere å lag dem. Derfor er jeg spesielt fornøyd med at så mange liker de jeg lager. Jeg fokuserer på form, men forsøker å få hver bukse til å ha sin egen personlighet. en elegant, en ledig, en søt og en tøff. Denne sesongen lagde jeg flere jakker som matcher personlighetene også.

Tidlig på våren, så inviterte vi noen jenter til en uhøytidelig photo-shoot. Jeg ville vise denimkolleksjonen på flere forskjellige kropper. Mange er veldig opptatt av størrelser og synes det er et nederlag om man må opp (eller faktisk også ned) fra det tallet man synes man skal ha. Derfor viste jeg samme antrekk på de forskjellige jentene. Det viktigste er at du er fin og føler deg fin i hva du har på. Ikke hvilket tall som står inni.

Hovedkolleksjonen var i dempede farger som petrol, marine og sort - en myk inngang til lyset som skulle komme i form av lys sjøgrønn og lavendel. I jersey - som er sommerens svar på vinterstrikken- kom det myke og bevegelige plagg av alle slag som ble kombinert med tynn og lett strikk i merino ull.

Og der oppe i lyset, så kom en historie om en liten kvist fra Høvringen. En som vokser rundt og rundt seg selv og som tar seg tid til å komme opp "i verden". Blyanttegningen laget av mamma, Eli Møller, het "Så Liten" og la grunnen for sommerens print.
Vis mer