Sommer 2020

Sommer 2020

Som vanlig starter kollksjonsmakeriet med klassikerne. Om vinteren er de strikket i myk merino ull. Vårens klassiker er den føyelige viskosen med tungt fall. Begge kvalitetene er utrolig behagelige å ha på seg, og smyger så fint rundt kroppen. Formene prøver jeg å balansere mellom vidt og tett for at de skal beholde femininiteten uten at det blir for mye. Bukser som sitter etter i livet og over rumpa får vide ben. Skjørt som sitter etter i livet har god vidde i skjørtekanten.

Jeg prøver hele tiden å finne opp nye klassikere. Mange får bli med sesong etter sesong, mens andre må jeg jobbe videre med eller forlate fullstendig. Ide og skisse blir ikke alltid like fint i virkeligheten ;) Det har alltid vært viktig å lage kolleksjoner du kan ta med deg videre år etter år. I år henger vinter og sommer tett sammen. Fargeskalaen på vinteren tar en ny vending sammen med vårens farger.

Det er noe eget ved å føle seg fornyet. Et nytt antrekk eller bare nye sko kan være utrolig forfriskende. Derfor har det vært gøy å la fargene på vinter og vår gli over hverandre. Du kan få denne friske følelsen bare ved å legge til en ny topp eller en ny bukse til plagg du allerede har. Eller se fargene i garderoben din på nytt?

Sesongens farger starter med petrol i forskjellige nyanser med bordeaux som aksent. Deretter følger rødt – først, en dyp og moden som blir den mer og mer intens til den nesten vibrerer. Det grønne følger på i to klare jadefarger og slår seg sammen med vinterens intense blåtoner. Så spinner de rundt og rundt med masse energi og liv! Og svosj, så kommer den myke mint og lette gule og stryker den som en varm sommervind. For eksempel... Men alle fargene kan blandes om hverandre, så klart. Det er det som er gøy med dem!

I de små bildekollasjene viser jeg vår og vinterkolleksjonen om hverandre slik det kan være naturlig å bruke dem. Strikket jakke over jersey topp og jersey skjørt eller bukse. Eller strikket topp under jersey topp. Klærne er enkle nettopp fordi slike kombinasjoner ikke skal bli for vanskelige.

Starten på 2020 var kald og hustrig og snøen fulgte oss langt inn i mars. Kolleksjonen hang klar og ventet på sol og optimisme. Isteden som Covid-19 og nedstengning. Usikkerheten for framtiden var stor for alle. Det tok lang tid før noen av oss å svosje med energi og liv. Året var preget av store svigninger for oss, men vi klarte oss gjennom helt greit.
Vis mer