Strikk selv - Storliten og Litenstor genser

Tradisjon tro serverer vi en påskegenser dere kan strikke selv. Årets variant er mye lik genseren fra påsken 2020 (som var helt smal) men disse er store og gode. Jeg har laget form og volum ved å bruke forskjellig tykkelse på pinnene. For at formene skulle endres i en hel bølge, eller bevegelse, så ville jeg ikke bruke ribbestrikk for å stramme inn hals eller mansjetter.
Den lyse genseren er strikket med tynt garn og stor variasjon på pinnene (4,5 og 9) det gjør halsen og mansjettene tette og bolen veldig lett og luftig.

Den grå genseren er laget i et tykt garn med litt mindre pinnevariasjon. Den har et luftig og ledig uttrykk uten at mansjetter og hals blir for uformelig.

Den tykke kanten begge genserene har synes jeg tilfører en fin tyngde og stabiliserer formen. Jeg ville nederkanten skulle gå rett ned, og ikke innover slik en ribbestrikket kant ville gjort. En litt tykkere tekstur gjorde susen. Den siste vrangstrikkede raden hindrer kanten å rulle hhv innover eller utover.

Genseren er strikket fra halsen og ned.

Variasjonen er uendelig og det er lett å lage din egen variant. Prøv deg fram og ikke vær redd for å rekke opp igjen. Har du et uferdig prosjekt du har dårlig samvittighet for ikke å ha fullført? Rekk det opp og begynn på noe annet. Å feile er aldri feil så lenge det har gitt deg en erfaring du kan ta med videre.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------