sommer 2010

Noen ganger er en kolleksjon bare en lek med enkle elementer som prikker og streker eller et spill mellom overflater. Noe av kjernen av mitt design er leken med ton-i-ton farger avbrutt av sterke streker.

I denne kolleksjonen er det repeterende striper eller knapper i kontrastfarge som spiller hovedrollen. Det er morsomt hvordan prikker etterhverandre er mer en stripe enn prikker. De tre horisontale båndene er striper, men måten de brytes opp på minner om knappene. Linjene i plaggene er med på å myke opp de beslutsomme linjene. De buer seg på samme vis på forskjellige plagg.

Alt dette synes spesielt på strikkemodellene i Y-serien. Boleroen har en kort, symmetrisk halslinje som møtes over bysten, så spretter ut igjen. Cardiganen har den samme linje, men her holdes den inne og trekkes nedover. I den lange jakken løper linjen helt over, den er lang, men forener inntrykket i begge de foregående plaggene. I Y3, som er en tykkere, mer sporty jakke og ganske ulik de tre foregående, samles det hele i glidelåsen som henter essensen i alle plaggenes halslinje. Sebra genseren (Y7) henter stripene sine fra Cordy dress, mens halsen fra resten Y-serien. En tydelig genser som snakker høyt, så gjort søtere ved de små knappene som markerer midt foran.

Samme tanke om retning, farge og bredder på stripene går gjennom hele kolleksjonen. Plaggenes personlighet endres i de forskjellige fargene.

I materialene er teksturen og avslutninger laget for å gi samme teknikk forskjellig uttrykk. Blank, føyelig silke som rynkes i livet er mer sofistikert enn den stivere, rynkede bomllen som er søtere. Store stoffstykker som er rynket sier noe annet enn rysjebåndene som er brukt til kanting. Cordstoffet er brukt pga sine naturlige striper. Cordstoffet i beige og brunt har i tillegg e krøllete struktur i seg.

Om dere ser etter vil dere finne det hele er bygget rundt de samme enkle elementene. Stripe, prikk og krøll.

Hele denne leken skal så ende i en brukbar kolleksjon som hver enkelt skal kunne finne seg hjemme i. Samlet her gir mine designintensjoner mening, allikevel synes jeg ikke de mister seg enkeltvis. De er som flytende brikker i et skjult spill ;)
10 06 cordy dress i grå
Parachute dress og bolero
Zebra sweat og Long Island dress
Long silky Island
Vicky dress i blå
Happy Bubble
Y6 og Cordy Pirates
Y3 Zip Jacket og double skirt
Y2 strikket jakke med rare ermer
320 la bella kjole i lys grå
320 la bella dress i hvit
607 Pepi Parachute dress i creme
609 Vicky in silk i creme
608 Vicky dress i creme
613 Long silky island i creme
612 Short silky island i creme
604 Pepi top i creme
10 06 Cordy dress i beige
Vis mer