Vår og sommer 2022

Vår og sommer 2022

På bildet over har Seline på seg Denim wrap dress.

Ååå,er det ikke deilig med vår! Lyset og livet er tilbake! Dette kan ikke pandemien ta ifra oss. Vi i Mette Møller-sfæren gleder oss vel så mye til og over våren. Samme hvor glade vi var i høstkolleksjonen, så er det godt med forandring. 

Denne sesongen er en utfordring siden jeg i en og samme kolleksjon skal gjennom minusgrader og snø til sommer og sol. Derfor har en god start vist seg å være:


DENIMDenimkolleksjonen er som en lang tråd jeg spinner videre på litt og litt. I vår kommer to nye kjoler.

Denim wrap dress er en klassisk fasong for oss. Ettersittende i overdelen med klokkeformet skjørt. Kragen og ermene er i jersey som er laget for å likne denim mest mulig, dvs strikket med blå "overtråd" og hvit "undertråd". Den gir god fleksibilitet for armene og kragen er myk og føyelig mot halsen. Kjolen har ingen lommer.

Denim jersey dress er ny. Her har jerseyen hovedrollen og den vanlige denimen er brukt i detaljene. Kjolen sitter etter over skuldrene og bysten, men skrår ut i en A-linje fra bysten til nederkant. Denne er fin for de som ikke liker å markere midje eller avsløre coronamagen. Å ha en slank linje i overdelen gjør denne kjolen nett selv om den har ledighet.

Men liker du midjen din, så kan du bruke beltet som følger med. Det er ingen stropper eller markeringer for hvor beltet skal sitte, for jeg opplever at mange blir veldig opptatt av om det er rett eller feil plasser for dem. Det kan til en viss grad være upraktisk, men når jeg ikke har "bestemt" hvor beltet skal sitte, så setter de fleste på beltet akkurat der de liker det, så blir det ikke flere spørsmål om rett og galt. Ønsker man det, så kan vi sette på hemper i etterkant. 

Og kjolen har lommer i sidene :)

Årets skjørt er høy i livet og har klokkesafongen dere liker så godt. I tillegg har det rause lommer. Siden det har så mange knapper så har jeg valgt å kalle det Denim Button skirt ;)

Det kommer ingen nye buksemodeller, men jeg synes de vi har nå er veldig gode og jeg ser de favner flere kroppstyper og personligheter. 


Flared jeans - lang og elegant

Slim jeans - en klassiker 

Sweeper trousers - ledig og noncharlant

Cropped boy jeans - kort, ukomplisert og kul
På bildet over har Seline på seg January jersey i fargen navy og Cropped boy trousers i størrelse 38. Seline er 175 cm høy og bruker størresle 38/40 og har en klassisk timeglassfigur. På hodet har hun Bucket hat. Vesken har vi lånt fra det norske merket Hippie Grace.Til buksene og skjørtene så tenkte jeg det var bra med noen friske og ukompliserte overdeler i jersey. Trøyene er fine til både buksene og skjørtene og kan være den lille vitaminpiffen garderoben din trenger i februarlyset. Evas sweat er genservarianten av fjorårets Evas dress. Mange likte overdelen på kjolen, men syntes skjørtet ble for trangt over rumpa. January jersey er en lettere variant av vinterens Softer than Soft plisse sweat som var smal i kroppen med vide ermer. Drape singlet er en litt ny variant som har båthals. Trekk den ut overskuldrene for en stram linje, eller lag en liten drapering foran ved å legge skulderpunktet lengre inn mot nakken.

Fargeskalaen er denimvennlig og dempet siden det kommer en farge og mønsterfest lengre uti sesongen. 


På bildet over har Seline på seg Evas sweat i størrelse 38 i petrol og Flerken baggy trousers i størrelse 40 i fargen oker. Seline er 175 cm høy og bruker størrelse 38/40 og har en klassisk timeglassfigur.


Det hadde vært perfekt med en liten strikkejakke eller en deilig og tykk genser nå eller? Som man kunne ha en av de fine singletene under, og så kunne man kost seg med å pusle med de fine fargekombinasjonene. Det var planen :)

Serien jeg kaller Supersoft er som denimkolleksjonen. En tråd jeg spinner litt på hver sesong. Personlig elsker jeg de store genserene og bruker mine 4 stykker så ofte jeg kan til Flerken eller denim buksene mine. 

Det kommer 3 nye farger i vår, petrol, lys vinrød og lys blå. Supersoft turtle sweat er den samme som tidligere, Supersoft belted sweater fra i høst har fått smalere ermer og Supersoft vest er tilbake igjen med litt modererte skulderkanter. 


De tynnere strikkeplaggene har jeg valgt å ha i lyse toner med innslag av kontrastfarger. Vinterkolleksjonen er som regel veldig fargemettet, og videre utover våren kommer det både print og farger, så det lyse og nøytrale føltes godt. Plaggene er fremdeles denimvennlige, men passer fint til det som kommer også. 

De to nye modellene January sweater og January jacket er nye. January boy sweat og January trousers hadde vi med oss i vinter også, men i en lettere merino kvalitet, så er de gode kompiser utover våren.Alt dette hadde vært fint å fått levert sammen i januar, ikke sant? Noe fint og titte på på hjemme eller bortekontoret, eller kanskje man bare trenger noe nytt etter to år i sofakroken. 

Men det blir ikke alltid slik man vil. Vi røyk på en smell i fjor med både corona, oversette bestillinger og brått utsolgte materialer. Jeg føler som hver sesong har sin Pandoras boks. Det må alltid skje noe krøll og bøll. 

I vårens boks lå det forsinkelser i nye former. Konfeksjonsfabrikken har covid, og det forstyrrer produksjonslinja. Heldigvis har de vært flinke med vaksinering i Litauen. Folk blir ikke så syke, men karantenetiden er der uansett. Når det i fjor var garnfabrikken i Italia som hadde "glemt" garnordren min, så var det strikkefabrikken i år som ikke hadde fått med seg leveringstiden. 

I mail på mail maser jeg på prøver, produksjonstid og minner om ventet levering, de sier de er i gang med det ene og det andre. Jeg har til og med kalt plaggene January, så det ikke skal være noe tvil. Så når jeg i slutten av januar spør NÅR!!! så svarer de - Is the middle of March ok?.......... Vel, det er det jo ikke. Så når jeg spør WHY? Så er det ingen annen unnskyldning enn at alt har vært veldig mye det siste året, og min kontaktperson henger så vidt i stroppen. Akkurat som meg.

Så her er vi, og vi er ikke annet enn mennesker noen av oss. Som regel går det ikke slik vi ønsker, men vi må jobbe med å klare å få det til så tett på som mulig.

Vi får kalle februar et hvileskjær, så starter festen i Mars :)))For se her hva Mars tok med seg!! Materialet er en tykk og fast jersey. Dere som har handlet fra Flerken serien før vet hva det handler om. Etter en myk start med denim og strikkekos, så er vi nå over på smarte statement plagg som man kan flotte seg med der ute i verden! For nå åpner vi opp igjen har jeg bestemt! :))

Printet er mose på et sva i Telemark hvor jeg prøvde terrengsykling for første gang. Det var en skrekkblandet fryd. Innimellom full fart opp og ned, så gikk jeg noen turer og så ned i bakken. For der var det noen fantastisk fine farger og former. Den lyse grønne mot den dype, dype brune og den sobre mulvarpfargen mot hverandre var helt utrolig fine. Da jeg bestemte meg for å bruke det i kolleksjonen min, så ville jeg ikke stykke det opp i mindre biter, men vise det i store stykker, akkurat som man får det ute i naturen. 

Mitt design sitt klare og stilistiske preg kan passet godt til dette sterke printet som krever fast motstand. 

Ved siden av mosen på svaet, så vokste det lyng i de nydeligste rosarøde farger. Det som er fasinerende med naturen er at fargene alltid harmonerer. De har alltid den perfekte intensitet og mengde.

Derfor var det gøy å ha med disse to følgesvennene i kolleksjonen. Men der mosemønsteret er mer krevende og trenger en fast ramme, både i stil og materiale, så hadde lyngen en annen kleskarakter. Den passet bedre på en tynnere jersey som er mer føyelig og myk. Plaggenes form fikk også naturlig en feminin lekenhet.

Men mønster er ikke for alle. Når jeg bygger opp en kolleksjon er det viktig å gi deg som kunde inspirasjon, men også realistiske valg. Å like en blomstrete kjole er ikke ensbetydende med å like å være inni en. Derfor kommer samme modell i enfargede varianter som kan hente opp totalinntrykket. Den mørke blå dybden i marka, den lyse blå himmelen, den petrolgrønne, fjerne skogen og den vinrøde som er selve essensen i lyngen. Det er godt med alle mulighetene over og underdeler gir, men det er fryktelig fint å ha en eller to gode kjoler i skapet. Jeg synes årets varianter gir et godt spenn. Som designer er det viktig å klare å lage noen få plagg som kan passe til mange kroppstyper og personligheter. De fleste forholder seg bare til sin egen kropp når det skal kles etter vær, komfort, anledning og lyst. Så da vet du hvordan - AArgh! Jeg har ingenting å ha på meg! føles. Vel, det kommer fram et lite Argh eller to i designprosessen også ;) Så selv om kjolene mine kan se snarlike ut, så har de forskjellige spesialiteter.


ELLEN DRESS

Den nyeste kjolen heter Ellen oppkalt etter vår sømansvarlige. Som jeg har avslørt tidligere, så bruker jeg min egen kropp i designprosessen. Jeg må føle at et plagg er riktig, og klarer ikke å formidle dette på en tegning som noen andre skal tolke, eller bare bruke en byste. 

Men min kropp og hva den liker å  ha på er ikke fasiten for alle. Hva jeg var ute etter i Ellen kjolen var noe som var like fint ledig som med belte. Jeg kler ikke ting som er helt ledige, men så er det like mange som ikke kler at det skal være så himla snurpa i livet heller. 

Kjole-Ellen hadde sin nåværende form-ish, men jeg var usikker. I teorien skulle dette være bra. Den brede kragen viser skuldre og strammer opp linjene. Ermene dekker overermer, men er nette med den lille vippen ved albuen. Kjolen er formet så den sitter inntil bysten, men slipper fint nedover resten av kroppen. Men er den litt døll?

Jeg setter den på Ellen: Vi er like høte omtrent, men hun har mer former enn meg, ikke minst en flott byste. Og hun var SÅÅÅÅÅÅ fin! Kragen og halsen gjorde jobben sin, ermene like så, bysten fikk plass og kjolen la seg lett og ledig over mage og hofter, men inntil svaien i ryggen. Hurra!

Det er alltid skummelt med nye modeller, men denne fant nye eiere med en gang den kom i butikk, både formfulle og formløse damer følte seg hjemme. Det samme gjorde Ellen toppen. Hurra igjen :)


SUMMER WRAP DRESS


Summer wrap dress er en blanding av tidligere langermet omslagskjole og Summer dress (som har tatt seg en liten pause i år). Kjolen har den klassiske X-fasongen, men passer egentlig alle kroppstyper. Ermet dekker til noe av overermene og har en lett og luftig volang. Utrigningen er mer dekket om man har liten byste, men byr ikke på for mye om man har en raus byste. 

Dette er en av mange varianter jeg har hatt av omslagskjolene og jeg har jobbet med å forenkle en del av de tekniske løsningene så den skal bli mindre komplisert å ta på, ha på og holde i stand. Når DU synes at noe er deilig og enkelt å bare ha på, så er det fordi noen har jobbet med saken ;)


SUMMER RUFFLE DRESS


Summer Ruffle dress har mer detaljer enn de andre og er ment å være en tanke mer festlig. Utrigningen er en skarp V- som er kledelig for mange og mer åpen enn på Summer wrap dress. Synes man den blir for dyp, så går det helt fint å sy den opp litt. Ermene dekker fint all typer overarmer, de er ledige og luftige.

Kjolen er ledig i livet, og skal være slik. Som du ser på filmen, så bruker du beltet til å forme kjolen. Det er her dette med å klare å passe flere kropper kommer inn. Med en så justerbar livvidde, så kan mange "bredder" passe inn. Kjolen klenger seg ikke mer på kroppen enn du gjør det til selv. Mange som er korte og brede drukner ofte i plagg når de må opp i størrelse fordi alt blir for langt for dem. Samtidig blir små størrelser for smale. 

Rysjekanten nederst på skjørtet kan bli for mye søtt for noen, men den har en funksjon. Siden kjolen er så vid, så trenger det noe tungt i bunn for at skjørtet skal falle fint. I bruk skaper denne tyngden en sving og feminin bevegelse i skjørtet. Hadde kanten ikke vært der burde skjørtet i seg selv vært lengere for å gi denne tyngden.

Det var uvant med all vidden og detaljene på denne kjolen, men når jeg først kom i gang med å bruke den, så ble det en favoritt! På våren bruker jeg den med tette strømper og flate støvletter, over Supersoft turtlesweater, en tykk og oversized strikkegenser over og er tøffere enn toget ;) I finere lag høye sko, og på varme dager strømpefri og bellerina eller sandaler. 

Ulempen er hvis du er høy og tynn, da kan den bli snuppete, men her spiller typen inn. På noen passer det helt fint, på andre ikke. 


APRIL BOLERO


Denne boleroen er laget for å kunne passe over Summer ruffle dress spesielt. Ermene er store, slik at kjoleermene kan få god plass. Fargene er tilpasset årets kjolefarger. Materialet er deilig og myk merino ull.Så det er bare å glede seg over ny kolleksjon. Begge butikkene fylles av glede og inspirasjon.

God vår og sommer!