Mette Møller hjemmeside

Ellen


Ellen er sømansvarlig hos oss, og er den som legger opp og syr inn plaggene våre så de skal passe deg perfekt. To modeller i årets kolleksjon er oppkalt etter henne fordi hun var den som tippet meg i riktig retning da jeg stod og designspekulerte som verst, og troen på egne evner var dalende.

Som jeg har avslørt tidligere, så bruker jeg min egen kropp i designprosessen. Jeg må føle at et plagg er riktig, og klarer ikke å formidle dette på en tegning som noen andre skal tolke, eller bare bruke en byste. Men min kropp og hva den liker å  ha på er ikke fasiten for alle. Hva jeg var ute etter i Ellen kjolen var noe som var like fint ledig som med belte. Jeg kler ikke ting som er helt ledige, men så er det like mange som ikke kler at det skal være så himla snurpa i livet heller. 

Kjole-Ellen hadde sin nåværende form-ish, men jeg var usikker. I teorien skulle dette være bra. Den brede kragen viser skuldre og strammer opp linjene. Ermene dekker overarmer, men er nette med den lille vippen ved albuen. Kjolen er formet så den sitter inntil bysten, men slipper fint nedover resten av kroppen. Men er den litt døll?

Jeg setter den på det ekte mennesket Ellen: Vi er like høye omtrent, men hun har mer former enn meg, ikke minst en flott byste. Og hun var SÅÅÅÅÅÅ fin! Kragen og halsen gjorde jobben sin, ermene like så, bysten fikk plass og kjolen la seg lett og ledig over mage og hofter, men inntil svaien i ryggen. Hurra! Ellen er finest når hun ikke bruker beltet som følger med kjolen. Noen ganger ekan et belte være nyttig for å lage en form, andre ganger lager det for mye form. Her må hver enkelt finne ut hva de liker best på seg selv.

Ellen har her på seg Ellen dress i printet lyng i størrelse 38. Ikke alltid at en frodigere kropp må ha en stor størrelse. 
Kjolen i lyng -printet er en utrykksfull sak, men i kombinasjon med en tykk ullgenser så kommer den seg litt ned på jorda og blir mer hverdagslig og avslappet. Her har Ellen på seg Supersoft turtle sweat i størrelse M. Den er luftig og lun og kan være en fin venn i den norske sommerkvelden.Og mens vi var i gang med å ta bilder, så hvorfor kunne vi ikke prøve en Summer ruffle dress? Den har jeg laget slik at mange bredder kan passe inn. Livvidden er romslig, men med beltene, så knyter du den akkurat så stramt som kroppen din har lyst og form til. Størrelse 38 passet helt fint til Ellen, hun hadde god plass til hele seg. Siden hun ikke er så høy, rundt 163 cm, så var det viktig at kjolen ikke ble for lang.

Summer ruffle dress  har en annen personlighet enn Ellen dress. Det er flere detaljer og mer stoff, men selv om den er høylytt, så er den utrolig sjarmerende og behagelig og lett å være fin i.Siden jeg ble så begeistret da jeg fant ut at Ellen dress ble så bra, så klippet jeg den kort og Ellen topp ble med til. Den er veldig fin til Jersey skirt som har klokkeform og en bred linning i livet som sitter godt på magen. 

Her har Ellen på seg skjørt i størrelse 40 og topp i størrelse 42. Hvorfor kjole i 38 og topp i 42? Rett og slett fordi den var mer behagelig og hadde mer plass. 

Jeg skjønner det kan være forvirrende at en og samme person kan passe 3 forskjellige størrelser. Handler du på nett og ikke får mulighet til å prøve alle størrelser, så er det viktig å passe på disse tingene:

1 - Les alltid målskjemaet. Sammenlikne dine mål med våre og noter deg på hvilken måte du kan avvike.

2 - Les beskrivelsen av plagget. Det kan være nyttig informasjon om hvordan plagget er tenkt å være eller brukes. 

3 - Er plagget elastisk eller ikke? Strikk og jersey en gir menge ekstra cm til vidden på et plagg siden det strekker seg. Derfor kan feks. Ellen bruke både 38, 40 og 42.

4 - Hvor lang er du og hvor langt er plagget? Målskjemaet vårt viser også indikert høyde for hver størrelse. Plaggene blir ca 2 cm lengre mellom hver størrelse. Er du lav og bred, så kan alltids bukser og skjørt legges opp, men kanskje kommer livet for langt ned? Er du lang og tynn, kan likeledes plagg bli for korte i livet og snuppete. 

5 - Hvordan liker du å bære klærne dine? Kjenn deg selv, vær ærlig og kreativ.Dette settet er også fint med den tykke Supersoft Turtle sweat til. Her har Ellen på seg sin i L. 

Ellen var skeptisk og noe nervøs for å gjøre dette og det skjønner jeg godt. Det er sårbart å sette seg selv på "trykk" på denne måten. Men det gikk vel bra? Jeg er hvertfall fornøyd. Det som er mest tilfredstillende med å lage og selge klær er når jeg ser at kunder,- i alle størrelser og aldre, komme ut av prøverommet og tør å se og synes de er skikkelig fine. Om de handler eller ikke, så er det en seier for meg :) Og jeg synes Ellen var skikkelig fin!
Påskestrikk!

Tradisjon tro så kommer jeg med et strikkeprosjekt dere kan kose dere med i påsken. Det er ikke et helt eget plagg dere får, men mer et lite puff i retning av å skape noe helt eget og unikt innenfor trygge rammer. 

Jeg har nevnt tidligere jeg liker å kjøpe strikkegensere på bruktbutikker for å rekke opp garnet og strikke noe nytt. Men, det er like moro å strikke om plagg jeg finner. Et eksempel på dette blir min påskepresang til dere :)

Velkommen Mr. Marius :)  Dette er en klassisk Marius genser som egentlig ikke er så ille, men jeg skal gjøre om litt ekstra så dere forstår hva jeg mener og kanskje bli inspirerte til å ta fatt på egne bortgjemte eller glemte plagg. Kanskje hytta har x-antall gamle strikkegensere som er modne for et lite løft?Jeg liker best å være kreativ innenfor gitte rammer. Da blir utfordringen større og jeg tøyer min kreative muskel. Om alt er lov kjeder jeg meg fort, faktisk. Sikkert derfor jeg ikke liker å gå i garnbutikken å kjøpe nøster. Ikke liker jeg å følge oppskrifter og ikke liker jeg at det uendelig med valg. Så det å kommer over en pose med garnrester, påbegynte strikketøy eller slitte, hullete, uformelige eller feilvaskede ullplagg er som julaften :) 

Tilbake til Marius. Det er var først og fremst vidden og lengden jeg ønsket å endre på. Dernest lage mer mønster uten at Marius mistet identiteten sin. Forrige eier hadde allerede gjort sine tilpasninger ved å bytte ut den tradisjonelle rette halsen til en høy ribbestrikket. Midt i blinken for meg :)Før man starter på er det viktig å lage en liten plan.

1 - Om du ønsker at gammel og ny strikk skal se likt ut, så må du finne ut strikkefastheten.

Mål 10x10 cm på plagget og tell masker og rader. Finn pinner du tror kan passe og lag en prøvelapp litt større enn 10x10, slik at du får målt og telt. Det kan hende du må prøve litt forskjellig. Jeg fant en oppskrift på Mariusgenseren og fant ut hva slags garn som vanligvis ble brukt og hva slags pinner som ble anbefalt. 3,5 viste seg å være tipp topp :)

2 - Hva er endringene du ønsker å gjøre? Mål nye lengder og bredder og konverter cm til masker og rader. Så kan denne øvelsen i matte erstatte sudokuen for en liten stund ;)

Over ser du mine notater og "plan" på hva jeg skulle gjøre. Etter det er det bare å sette i gang og ødelegge det gamle verket :)


Det første jeg gjorde var å dele genseren hvor ensfarget ble til mønster.

Deretter plukket jeg opp masker og startet å strikke mønster videre nedover. Jeg ville la X-borden være sjefen alene på toppen, så brukte jeg heller de mindre bordene nedover. Her er genseren i seg selv oppskriften, så du har hele tiden med deg fasiten på lus og kryss.

Ofte bruker jeg garnet jeg rekker opp til å strikke nytt, men i dette tilfellet trengte jeg en mønsterfarge. Jeg ville respektere genserens opprinnelse og identitet, så jeg gikk til en garnbutikk og fant riktig type garn i rett rød og naturfarge.Har man lang påskeferie, så tar man også utfordringen med å få mønsteret til å matche i sidene. Nå fikk jeg det dessverre litt travelt med å få i stand dette til dere før påske, så jeg gjorde det enkelt. Istedenfor å la det mismatche, så lagde jeg et lite opphold. Iflg mine beregninger på å lage innsving, så skulle 4 masker bort på hver 6. rad, så jeg hadde måtte klø meg litt ekstra i hodet for å få dette sømløst til. Dere får ha meg unnskyldt!

På dette tidspuktet var jeg gått lei av mønsteret og tenkte det var på tide å felle inn den røde fargen. Jeg ville egentlig den skulle komme høyere opp, men så gjorde den ikke det. Men hva gjør vel det? Her har jeg hentet opp mønsteret fra ermet og skuldrene hvor det røde danner små klosser. Tanken er å binde genseren sammen med denne type repetisjoner i improvisasjonene.
Det som er interessant er at når jeg nå endelig var så flink til å følge reglene, med oppskriftskorrekt farge og garn, så hadde ikke genserens opprinnelige strikker gjort det samme! Hadde jeg rett og slett møtt på en likesinnet?! Min naturfarge er gulere enn i genseren, og genserens rødfarge er nesten oransje ved siden av mitt nye nøste. Denne røde borden jeg strikket her er lik den som er oppå skulderen. Men, for å knytte gammel og ny sammen, så rekket jeg opp litt av halsen og la inn en liten stripe. Til gjengjeld fikk halsen en ekstra mørk rød "ny" kant.


Så nådde jeg mine planlagte 58 cm. Forhåpentlig er den nå passe smal og lang. Den mørkeblå kanten nederst er belegget jeg har laget istedenfor ribbekant. Det er strikket inn en piquet som blir til en slags taggete kant når belegget brettes opp bak. (Se bildet under til venstre.)

Men før jeg gjør ferdig denne siste delen, så vasker og presser jeg hele genseren. Man kan også bare dampe over det ferdige resultatet, men det er flere grunner til at jeg vasker: 1 - Kjøper du fra en brukthandel eller loppemarked, så er det greit å vaske. Man vet jo ikke hva den har opplevd før den kom i din eie. 2 - Garn du rekker opp er krøllete, så masker kan ha en ujevnhet et vanlig strykejern ikke klarer å hamle opp med. 3 - Hele genseren, både ny og gammel del glir bedre sammen. Det er som en vask gir et ekstra skjønnhetsfilter, det blir en jevn og selvfølgelig overflate.

Etter vask og tørk damper jeg genseren med strykejern, belegget blir jevnt, fint, brettet inn og sydd fast. 


Da gjenstår bare siste prøving!
Endelig ferdig! Mønsteret i sidene er fikset, kanten nede er sydd på. Halsen har fått en fin avslutning. Jeg tror jeg er ganske fornøyd :) Kanskje jeg vil ha den kortere og rekker den opp til den røde borden, kanskje jeg likte den bedre når den bare var blå.... Endelig svar får jeg etter en testtur i påskesola med appelsin, kvikk lunsj og faktor 50 i trynet ;)


Håper dere ble inspirerte til å ta fatt på egne prosjekter. Husk at om du ikke blir fornøyd med en gang, så er det ingen skam å rekke opp og prøve igjen. Garn er uendelig akkurat som din egen kreativitet og utholdenhet kan bli det :) 


GOD PÅSKE!Vårantrekk og fargekombinasjoner

Vårnyhetene ankommer butikken litt etter litt i år, og vi er fornøyde med at vi kan fylle nesten hele butikken med nye farger og plagg. Vi har fått myke og deilige jerseyplagg, denimkjoler og skjørt, men også tykk og litt tynnere ullplagg - og mer kommer. Nå også en helt ny Flerkenserie. Det er dette denne bloggen skal handle om - plaggene fra vårkolleksjonen. :)

Etter hvert som det kommer flere nyheter, vil vi legge til en ny del til bloggen som skal handle om de nye klærne. Så det er bare å holde seg fast, for vi håper at dere vil være med på hele turen ;)

Strikk til alle tider

De brune Flerken skjørtene og buksene er endelig på plass, men vi har også fått siste rest av strikken! Disse plaggene kan vi jo ikke være foruten i denne bloggen! Jeg skal ikke lage en lang tekst som skal handle om hva som passer til, snakke om fargevalg eller hvilken kroppsfasong som kler hva. Det er helt simpelt en liten introduksjon av plaggene 😊

Videoene under viser January sweater og april sweater i alle farger. 

January sweater - 1550 ,-

April sweater - 1500 ,- Vi har fått inn to gensere, den ene heter january sweater og den andre april sweater. January sweater kan vi beskrive som den litt tøffere av de to, med en litt mer firkantet silhuett. Forstå meg rett, du får ikke en firkantet fasong av å ha denne på, men skal vi tenke firkanter og rundinger rent visuelt så er denne rettere i kantene, mens april sweater som er søtere i uttrykket også er rundere i kantene. Var dette forståelig, eller tenker og beskriver jeg for fantasifylt? ;)

La oss heller gå rett på sak med en direkte beskrivelse. Begge genserne har en båthals, som jo er en elegant og romantisk utringing, men de skiller seg ellers ut ved at båthalsen har et markert felt med en kontrastfarge på january sweater mens april sweater ikke har dette. Videre så har begge genserne markerte felt med kontrastfarger på mansjettene, vær oppmerksom på at january har to ulike farger på mansjettene, som også understreker det tøffe uttrykket. April sweater sitter etter på overkroppen og blir ledig nedover, så den er ledig i magepartiet. Dette er en fin genser for de som ønsker å skjule litt mage eller bare liker å gå i vide klær. Ikke for å overdrive, men denne genseren passer til absolutt alle buksene vi har inne nå ;) Den er også tenkt til å være fin over jerseykjolene som akkurat ankom butikken. 

January sweater passer også godt til alle buksene, men du vil kanskje bruke jakken til et av de nye Flerken skjørtene, for det blir superfint det også! På bildet over så har jeg laget et lite kryssord-collage av plagg som passer sammen med hverandre for inspirasjon, klarer du å se det? Følg plaggene både horisontalt og loddrett så ser du det😊

Plaggene brukt til bildet fra øverst til høyre:
April sweater - Rose - 1500,-
Flerken baggy trousers - Kamel- 1400,-
Drape singlet - Wein - 500,-
Jersey longsleeve 2021 - Oker- 900,-
January sweater - Petrol - 1550,-
Flerken skirt - Brun - 1300,-
January trousers - Goat grey - 1500,-
Drape singlet - Denim blue
 - 500,-
January jacket - petrol - 1650,-


Et så klassisk plagg som en cardigan vil man alltid ha bruk for i garderoben, January jacket er plagget du trenger. Jakken står i stil til resten av strikken, det er ulike farger på kragen, mansjettene og i bunnen – dermed blir det klassiske plagget plutselig lekent og sporty. 


OG til slutt, hallo, vårens fineste bolero? Denne må vi ikke glemme, fordi denne boleroen vil passe mange av jerseykjolene som kommer etter hvert. I videoen ser dere hvordan den passer perfekt til Summer Ruffle dress. Boleroen kommer med skjulte hekter, slik at du kan bruke den lukket eller åpen uten for flashy knapper. Det er også mye plass i ermene, slik at kjolene med vide ermer også går til boleroen (slik som du ser i videoen over). 

April bolero - 1500,-
Summer Ruffle Dress 2021 - 2100,-

Flerken


Vi har fått enda mer vårnytt! Flerkenserien inkluderer kjoler, skjørt, topper og bukser. Så nå skal det være enkelt å finne et helt nytt og fresht antrekk! Noe av det kommer i et tøft print som Mette spurte om dere likte på instagram i vinter. Printet er et nærbilde av mose som var på et sva i telemark da Mette var på terrengsykling. Tilbakemeldingene var mange, og bare positive, og nå er det her! OG det er like fint som vi så for oss at det skulle bli. 

For dere som kjenner til Flerken, så er den nye Flerken serien laget i akkurat samme materiale som tidligere - en deilig fast og litt tykk jersey. Alle Flerekn plagg, både fra tidligere år, også fra vårens kolleksjon i år, er sterke i utrykket.

Liten digresjon.. Om du ikke kjenner til inspirasjonskilden bak Flerken, så er du absolutt nødt til å lese denne bloggen også: ARE YOU A FLERKEN?
Jeg lover, det er verdt din tid 😉

Med printet i tillegg til at plaggene i seg selv har en sterk karakter, kan det kanskje føles litt mye for noen. Men nettopp derfor kommer Flerken også uten print, det blir lettere å mikse og matche akkurat slik du selv ønsker. 

Flerken skirt - Mose & BottleBildecollaget over er av Flerken skirt i mose sammen med litt ulike overdeler. Det er veldig enkel å balansere antrekket slik man ønsker. Skal du ha print både på under- og overdelen, må du kanskje tenke på å ikke ha for mye tilbehør fordi antrekket i seg selv nesten blir ditt tilbehør. Du blir fort mer synlig, og det må være noe du trives med. Ønsker du derfor å være mindre synlig, kan du enten velge skjørt eller topp med moseprintet, og bruke det som et statement-plagg samme med noe ensfarget.

Antrekk:


Som du ser over, får du også et superfint antrekk om du velger et sett i fargen bottle. Et ensfarget sett kan ofte føles veldig rent og riktig på et vis. Men i likhet med overnevnte om printet, så fungerer det likevel ikke for alle. Noen kan synes at også dette blir mye. Kjenner du deg igjen, så er løsningen uansett enkel. Jeg gjentar meg, la overdelen være et statement-plagg. Eller du kan bruke en overdel i en helt annet farge hvis du har noe som passer fint til, for eksempel en brun topp.

Flerken skirt i brunt og i svart er rett rundt hjørnet 😊

Antrekk:

 

Flerken trousers & Flerken baggy trousersDere har helt sikkert forstått greia med miks og match nå, for akkurat det samme gjelder ved valg av bukse + topp. Men til inspirasjon får du bilder over av Flerken baggy trousers i kombinasjon med noen av vårens Flerken topper.

Buksen har vi i mange farger, for eksempel beige som er det nyeste tilskuddet. Uten å nevne alle fargene du kan velge mellom, har vi fått påfyll av fargen camel, og venter på påfyll av buksen i brunt.

Antrekk fra venstre til høyre:


Hva er egentlig forskjellen mellom Flerken trousers og Flerken baggy trousers?
Flerken trousers er ettersittende i midjen og over hoftene, har høy livlinje, rette og ledige bukseben. Flerken baggy trousers har også vide ben, men i motsetning til Flerken trousers, så er den ledigere i midjen og har en snøring som du kan justere med etter ønske. Baggy Flerken er ledigere i hoftepartiet og har et mer avslappet uttrykk.

På bildene over kan du se Flerken trousers med litt ulike overdeler til inspirasjon. 
Denne våren kom det to farger av Flerken buksen, nemlig bottle og svart.

Antrekk fra venstre til høyre:

Flerken kjolerThe one and only, klassikeren, favoritten til mange damer der ute. Omslagskjolen..!
Flerken wrap dress kommer både i bottle og mose. Kjolen sitter etter i overdelen, har vide ermer og klokkeformet skjørt.

Antrekk fra venstre til høyre:


Ønsker du deg en kjole som ikke er klokkeformet, og som er ekstra tøff med bukser til, så kan du gå for Flerken square dress. Denne kommer også i begge hovedfargene. Kjolen er ledig i overdelen, men sitter etter over hoftene, og har smale ermer. Båndet kan du knyte som du vil, bak, foran eller krysse bak og frem igjen.

Antrekk fra venstre til høyre:


Håper dette føltes som en fin veiledning til hvordan plaggene kan kombineres. Med en av overdelene eller skjørtet i moseprint er det enkelt å finne noe til, det er mange farger i printet som man kan ta av. Svart, beige, bottle, brunt.. Men velger du et antrekk med et plagg i fargen bottle, passer heldigvis disse fargene like godt til! 😊 Tenk litt på hva du selv er komfortabel med, en mørk eller lys kombinasjon av Flerken plagg, print eller ikke, kanskje kjole er det du helst vil gå for.

Snart kommer det enda mer å gledes over, denne gangen noe mer i ull. Følg med, og så kommer det etter hvert en ny liten del i denne bloggen.

Leser du videre så får du smarte tips til hvordan du lettere kan finne de riktige fargekombinasjonene til et antrekk. Kanskje du har lest det allerede, men om ikke, så synes jeg du skal fortsette å lese :)


Jersey + Strikk + Denim = sant

Isteden for å snakke om fasonger og hva som kler din figur, vil fokuset være på farger. De første vårnyhetene har livlige farger, og lyser opp hele butikken. Det er ordentlig vår inne hos oss nå! Men hvordan kan du enkelt sette sammen antrekk med det vi har fått inn? Du skal få to enkle fashiontips :) Les videre...

Bare først litt om strikkegenserne og buksene.
Noen av dere er kjent med buksen som heter softer than soft trousers, vell, buksene har et nytt navn denne sesongen - January trousers. Disse buksene kommer i en lettere merinokvalitet og er derfor perfekte å bruke nå. Til buksen kan du bruke January boy sweat å får du det perfekte settet. Med et matchende sett er du sikker på at du har et stilfullt og sofistikert uttrykk, og du slipper å bruke tid på å finne plagg som passer sammen fordi disse allerede hører sammen. Fargene på ermene gjør at du kan velge mellom to buksefarger. Som på bildet under med den grå genseren. Velg den mørkegrå buksen til den grå genseren om du har lyst å få en slags forlengelse av høyden din, om du allerede er høy og ikke ønsker å fremheve dette, så kan du velge den lysegrå for å bryte opp linjen litt. Uansett er poenget at color-blockingen på genserne, er morsom men også praktisk :)
Føler du at det blir veldig ensfarget, så kan du for eksempel pynte opp med tilbehør i andre farger. På bildet under til høyre ser du at du kan komme langt med så lite som neglelakk.

Så tips nr. 1: Et matchende sett 

Antrekkene på bildet under:
- January trousers - Drak grey/goat grey (venstre) // Blue (høyre) - 1500,- og January boy sweat - 1500 ,-


Om du ønsker å skape dybde i antrekket og fremstå med et interessant uttrykk, så er et godt tips å kombinere klær av ulike teksturer. En teksturblanding gir rom for at plaggene spiller sammen på en ny måte, de vil stå i kontrast til hverandre og på denne måten nesten fremheve de individuelle uttrykksevnene også. Jeg leste et sted at å holde seg til sesongens nøkkeltekstiler er en god tommelfingerregel når man skal blande teksturer.

Et godt eksempel på dette vil være at lin (som man ofte bruker på sommeren), ikke fungerer så godt til grove ullbukser. Og hvis du ønsker eksempler på hva som faktisk kan være fint å mikse sammen, får du en liten liste her som jeg fant på nettet:
- Festlige/elegante stoffer (fløyel, chiffon, blonder, sateng og lignende) sammen med enkel og casual materiale (denim, bomull og ull). 
- Tunge og tette teksturer (tweed, lær, pels) med lette og vektløse materialer (silke, chiffon, blonder)

Nå har jeg nevnt litt ulike type teksturer, også teksturer som vi ikke tilbyr blant vårnyhetene. Men kanskje du kan føle deg inspirert til å blende det du kan få hos oss, sammen med noe du allerede har hjemme. Uansett, nå vil jeg dra oppmerksomheten din tilbake til hva vi har å tilby av vårnyheter, og hvordan du kan kombinere det.
Svaret er simpelt, det som har kommet nå - jersey, ull, denim - kan kombineres sammen akkurat som du vil. Det eneste å tenke på, er selvsagt hvilke farger som går sammen. Vi kommer inn på dette med farger straks. 


Det første bildet viser ull på ull på ull, og bildet ved siden av gir deg ull, på jersey, på denim. Ingen av disse er feil, men de blir interessante på ulike måter.

Altså, Tips nr. 2: Å blande teksturer

Antrekk på bildet til venstre:
January trousers - Blue sea - 1500,- / January Boy Sweat - Blue sea - 1500,-/ Supersoft vest - Petrol - 1200,-

Antrekk på bildet til høyre:
Supersoft belted sweater - Petrol - 1900,- / Evas sweat - Olive - 1150,- / Flared Jeans - Blue Denim - 1550,-

Vesken er lånt av Hippi Grace 


Mens vi er inne på dette med teksturer, må jeg selvfølgelig trekke inn denimen vår også. Denim buksene, og skjørtet, passer utmerket til vårnyhetene. For å vise at det ikke er noen feil vei å gå, har jeg lagt til et bilde under denne teksten hvor Denim button skirt er satt sammen med ulike overdeler i ulike teksturer og tykkelser. 

(Fra venstre til høyre)
DENIM + JERSEY: Denim button skirt - Denim - 1500,- / January jersey - Wein - 1050,-

DENIM + TYNN ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / January boy sweat - Blue - 1500,-

DENIM + JERSEY + ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / Supersoft vest - Blue - 1200,- / Jersey longsleeve - Oker - 900,- 

DENIM + ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / Supersoft turtle sweat - Wein - 1900,-Hvordan kombinere farger i et antrekk? 

Som nevnt, så har vårnyhetene vi har fått inn, fine og vårlige farger. Men hvordan kan disse kombineres for å lage et spennende antrekk?

Dere har sikkert sett et fargehjul før og på et tidspunkt i livet kanskje også lært om komplementærfarger. Det ligger i ordet, farger som komplimenterer hverandre, og det er en super måte å sette sammen farger på. Men du kan bruke fargehjulet på mange andre måter også. Jeg tar deg gjennom noen av disse, og bruker klær fra vårkolleksjonen som eksempler. Nå var vi akkurat inne på dette med komplementærfarger, men vi gir oss ikke enda. Å velge farger som står i kontrast til hverandre kan for noen virke litt mye, men det kan bli veldig spennende! Fargene velger du ved å plukke ut fargene som ligger rett foran hverandre i fargehjulet (slik som pilen inni fargehjulet).

Gult og lilla er kombinert sammen til det første antrekket. Det er friskt og livlig, og såpass interessant at du ikke forblir ubemerket om du går i noe som dette. Men for å vise at å velge komplementærfarger ikke alltid trenger å bli så vågalt, har jeg også tatt med et litt mer nedtonet eksempel. Blått er kombinert med beige. Disse fargene er kjempefine sammen. 

Antrekk 1: Evas sweat - 1150,- / Flerken baggy trousers - 1400,-
Antrekk 2: Drape singlet - 500,- /  Flerken baggy trousers - 1400,-Kombiner plagg i analoge farger sånn som på bildet over. Dette betyr at du setter sammen et antrekk av farger som ligger i rett ved, eller i nærheten av hverandre på fargehjulet. Du kan få et roligere uttrykk og det kan ofte føles veldig naturlig å kombinere analoge farger. For eksempel er kombinasjonen grønt og gult rolig og naturlig å kombinere. Fargehjulet viser en pil mellom grønt og blått. Jeg valgte derfor å vise akkurat disse fargene sammen, som du kan se på antrekket til venstre på bildet over. Et sprekt alternativ, og fargene akkurat i disse nyansene gir nesten et sporty preg over antrekket. Til høyre ser du akkurat de samme plaggene satt sammen til et antrekk, men det ble fort et litt roligere alternativ. Igjen, ingen av disse er feil, men det spørs hvordan du ønsker å uttrykke deg gjennom dine plagg og fargene på dem :)

Antrekk1: Evas sweat - Olive -1150,- / January trousers - Blue Sea - 1500,-
Antrekk 2: Evas sweat - Marsala - 1150,- / January trousers - Wein - 1500,-Til slutt - En klassisk triadisk kombinasjon. Se for deg en trekant som er like lang på hver side og ligger inni fargehjulet. De tre fargene som trekantspissene peker på, er de fargene du ønsker å bruke. Gult, rødt og blått er primærfargene, men akkurat disse tre fargene i full metning, er det nok ikke mange som er modige nok til å bruke. Du må ha varierende fargetoner og nyanser i fargehjulet ditt.

Det kan kanskje virke feil å velge en blå bukse til eksempel antrekkene, "for skulle den ikke vært grønn", spør du deg kanskje når du ser på fargehjulet over. Men velg å se på et fargehjul med flere nyanser enn det jeg har valgt, så blir det bra :)

Looken med triadiske farger kan føles veldig harmonisk og klassisk. Over på bildet har vi to ulike antrekk, men begge med en kombinasjon av de samme fargene, altså gul-oransje, lilla og blått. 

Antrekk1: Jersey Longsleeve - Oker - 900,- / Supersoft turtle sweat - Wein - 1900,- / January trousers - Steel Blue - 1500,-
Antrekk 2: Slim Jeans  - Denim -1500,- / Supersoft belted sweater - Yellow -1900,- / Drape singlet - Wein - 500,-


Takk for at du leste. Det kommer mer nytt etter hvert og da håper jeg du ønsker å klikke deg inn i bloggen igjen. :)