Mette Møller's website

Shop AW21 etter fasong

Klesvalg og kroppsfasong går som hånd i hanske, og vi har fått med oss at dette er noe de fleste av dere er interessert i når dere er på handletur hos oss. På nettsiden vår har vi også en egen funksjon hvor det er mulig for dere som handler på nettsiden å shoppe etter fasong. 

Selv om du enkelt kan klikke deg inn på "shop etter fasong" - som du gjør ved å bla ned i hovedsiden til nettsiden vår - har vi satt sammen et antrekk til hver karakteristiske kroppsfasong. Noen av dere har kanskje en blogg om vårens kolleksjon fortsatt friskt i minnet, men i dette innlegget skal vi denne gangen ta for oss vinterkolleksjonen!

Antrekkene som du skal få se etter hvert er selvsagt bare til inspirasjon, og hvert enkelt plagg kan passe flere fasonger enn bare den fasongen plagget blir presentert ved. 

Hver eneste uke fram til 27.oktober kan du lese en ny del som blir lagt til i denne bloggen, hvor vi del for del tar for oss to kroppsfasonger av gangen. Vi håper at du ønsker å følge oss gjennom disse ukene og holde spenningen oppe sammen med oss mot vår første kundekveld i år! 
Kundekvelden skal holdes av Mette i samarbeid med stilkonsulent Marianne.
Bli med! Meld deg på her: Kundekveld - Personlig stil & formananlyse

Men nå! Tilbake til fasongene!.. :)


HVILKEN FASONG HAR JEG?

Bildet over viser ulike fasonger. Denne er begrenset, men mange kan passe inn i varianter av disse. Det kan være en god hjelper å se på denne når man skal finne sin fasong.

Ved valg av klær kan andre faktorer også spille en viktig rolle, som materialet plagget er laget av. Er det elastisk, eller ikke? Trykk deg gjerne inn på dette blogginnlegget før du fortsetter å lese dette innlegget: Hvilken fasong passer meg?

Du kan selvfølgelig se på figurene over, men hvis du ønsker, så kan du også måle deg frem til riktig fasong. På youtube kan man finne gode forklaringer på hvordan man burde måle, eller så er du hjertelig velkommen til oss. Vi hjelper deg gjerne :)


PÆREFASONGEN

Pærefasongens hovedtrekk:

- Fyldige hofter og lår
- Definert midje
- Skuldre er smalere enn hoftene
- Liten overkropp og byste

Noe som alltid kan være fint å tenke på, uansett om du har en pærefasong eller ikke, er hva du ønsker å framheve. Midjen er ofte noe man ønsker å holde fokuset på, men de smale skuldrene er spesielt viktig å synliggjøre. Ved å skape litt mer volum der, får skuldrene en fin balanse til hoftene og resten av kroppen.


Det er lurt å gå for bukser som er vide slik at de er i balanse med hoftene. Derfor har vi valgt Flerken baggy trousers til antrekket. Denne buksen er det mulig å snøre inn i livet som er praktisk for den med pærefasong. Buksen er også tøyelig, som er en fordel når man trekker over hoftene. Et ekstra tips er å ta et bevisst valg av farger, overdel i en lys farge og underdel i en mørk farge. Lyst fremheves i kontrast med mørkt, og det er jo nettopp overkroppen vi ønsker å fremheve. Til antrekket har vi valgt spisse boots, som vil skape en illusjon av lengre bein. Du med denne kroppsfasongen stråler når du velger ting som strekker vertikalt. Jeg vil kort nevne hvorfor akkurat denne gensere. Denne varianten har et fastsydd belte, som er med på å markere midjen. Men den er også digg og stor, så du får volum til overkroppen. 

Antrekket:
Fall singlet – 550 ,-
Supersoft belted sweater – 1900 ,- 
Flerken baggy trousers - 1400 ,- 

Over ser dere et nytt antrekk til pærefasongen. Her bruker jeg Softer than soft wrap jacket som eksempel, som dere kommer til å se igjen på dette innlegget. Som dere leste i introen, så kan et plagg gå til flere fasonger enn en. Det handler bare om hvordan man kombinerer ting!

Jeg bruker skjørt som et eksempel denne gangen. Skjørtet vi har valgt er et smalt skjørt. Velger du et A-formet skjørt vil du naturligvis forsterke A-fasongen kroppen din har. Ved å bruke et smalt skjørt vil du tone ned denne såkalte A-fasongen kroppen din har som nettopp vil være målet for å harmonisere hoftene til resten av kroppen. Jakken har en fin ribbestrikket kant på sidestykkene som trekker linjen (og blikket) vertikalt fra halsen og ned. Du får da en forlengelse av kroppen. Samtidig har du knytingen som markerer midjen - det er jo ofte noe man liker ved seg selv, og dermed fint å fokusere på. Jakken er litt innsvingt og kanten vipper litt opp. Det er derfor kjempe fine plagg sammen og perfekt til en pærefasong.

Antrekket:
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Softer than soft plain skirt - 1350 ,-OMVENDT TRIANGEL

Omvendt triangels hovedtrekk er:

- Underkroppen er smalere en overkroppen
- Lite definert overgang mellom midje og hofter
- Flate hofter og rumpe
- Rette og firkantede skuldre

Denne kroppsfasongen vil på mange måter være en motsetning av den forrige. Det blir dermed hoftene og lårene som vi ønsker å tilføye volum til denne gangen. Det er i dette partiet du er smalest, og målet er da å skape volum i underkroppen for en bedre balanse til skuldrene.

Bukser med vide bein eller A-formede skjørt med alt av striper og blonder i horisontal retning er superfine plagg til deg! Jeg har valgt dette fine og feminine skjørtet for å myke opp silhuetten. Til skjørtet kan du gjerne velge en overdel som definerer midjen. Jakken er innsvingt, men i tillegg får du sløyfen på siden. Det er fint med litt detaljer i dette partiet fordi det er med på å trekke oppmerksomheten ned fra skuldrene. Til venstre har vi to ulike farger på plaggene. Dette kan være fint til dere som er høye. Å velge ulike farger vil bryte opp litt, hvis man ønsker å unngå å se lang ut. Til høyre har vi samme farge på skjørt og overdel, med en større flate av samme farge får vi en forlengelse av kroppen - og dermed er dette supert for de som er lave.

Antrekket: 
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Lace skirt - 1450 ,-

"Hei!.. Er ikke dette samme antrekk som i stad?" - er det det jeg hører? Men da kan jeg fortelle deg at nei, det blir ikke det samme. Buksen som er valgt nå er stivere i materialet, og rettere i fasongen. Den er ganske vid og vil ikke legge seg inntil kroppen på samme måte som Flerken baggy trousers vil gjøre. Derfor er denne buksen super fin til denne kroppsfasongen. Genseren har samme effekt her, som tidligere. Beltet lager en ekstra feminin fasong til en omvendt triangel, som ellers har en lite definert overgang fra midje til hofter.

Antrekket: 
Sweeper trousers - 1700 ,- 
Supersoft belted sweater - 1900 ,- 
Fall singlet - 550 ,-


DEL 2


FRODIG TIMEGLASS FIGUR & LITEN TIMEGLASS FIGUR

Frodig timeglass, hovedtrekk:

- Fyldige lår
- Runde hofter og rumpe
- Smal midje
- Stor byste

Liten timeglass, hovedtrekk:
- En definert byste
- En definert midje
- En liten rumpe
- Smale hofter

Ofte er de samme antrekkene passelige til disse to timeglassene.
Under ser du bilder av antrekk som allerede er vist. Men det er nettopp dette som er poenget – Jeg gjentar - Noen kombinasjoner av plagg kan være fine til flere fasonger enn en.

Denne fasongen anses ofte å være den ideelle fasongen, det er fine proposjoner som burde vises fram. La oss starte med midjen. Dette er det smaleste punktet på kroppen, så å ha noe som sitter etter på akkurat dette området, eller å ha et et belte som markerer midjen, gir grønt lys. Dermed er A-formede skjørt og kjoler kjempefine til deg. Samtidig kan vi argumentere for at smale skjørt og kjoler også er perfekt til deg. Disse plaggene vil legge seg tett inntil midjen på samme måte som et A-formet skjørt eller kjole vil gjøre, så du vil likevel få fram midjen og figuren din. Her kan det være fint å tenke på om du for eksempel har liten eller stor rumpe. Et penselskjørt er da kanskje finest til en timeglassfigur med liten rumpe enn en med stor rumpe, på samme måte som at et A-formet skjørt kan være bedre til en stor rumpe. Det er altså mange varianter av figuren.
En V-hals passer bra til denne figuren. Ellers er innsvingede topper og jakker, omslagskjoler og bukser som sitter etter i midjen, også fine å ha.


Hvorfor fungerer disse antrekkene til timeglass figurene?


Vi tar for oss bildet til venstre først. Du har et skjørt som går inn i livet, og som vil legge seg veldig pent på hoftene. Snøringen er veldig praktisk fordi noen med denne figuren kan ha veldig smal midjen, mens andre bare svinger inn litt eller eventuelt har litt mage. Så snøringer i livet er helt fantastiske å ha.

Jakken svinger inn i livet og har en V-hals. Du får en slags X-fasong av denne sammensetningen av plagg, som passer perfekt til timeglassfiguren. Timeglassfiguren har naturlig en X-form, så med klærne bare markeres dette ekstra.

Jeg har tegnet en X over plagget på bildet over for at det skal være lettere å forstå hva jeg mener. Du ser også hvordan en V-hals på et plagg passer godt til en X-fasong/timeglassfigur fordi linjene ligger parallelt til.

Over til antrekket til høyre med den mørke buksen og den gule genseren. Som dere ser, så sitter singletten etter på overkroppen. Inntilsittende plagg er veldig fine til denne fasongen, ikke et must, men det vil avsløre de fine formene. Genseren markerer midjen på grunn av det fastsydde beltet. Det vil holde det smaleste punktet (midjen) smalt, som er ønskelig i dette tilfellet. Buksen er vid, men har relativt rette bein. Fin til antrekket, men en slim jeans gjør også en god jobb for denne kroppsfasongen. Det er altså ingen spesifikk regel på at du burde bruke en vid eller smal bukse. Buksen som er brukt til antrekket, altså sweeper trousers, er stivere i stoffet enn for eksempel den gule Baggy Flerken buksen som ble brukt i eksempelet til pærefasongen. Så om du trenger stretch til kurvene dine, er materialet plagget er laget av, også noe å tenke på. Så om du for eksempel har en frodig timeglassfigur med mye hofter og rumpe, er en Beggy Flerken bukse kanskje bedre til din kropp. 

 

Omslagskjoler er fine til timeglassfiguren. Men som du ser på bildet over, så er omslagsjolen bare plassert ved siden av den smale timeglassfiguren. Dette er på grunn av fasongen til kjolen, som er en smal modell. Om du nå ser på kjolen ved siden av den frodige timeglassfiguren, så er dette en kjole med mer vidde i hofte/rumpepartiet. Vi ønsker med dette å lage eksempler på hvordan fasongen til kjolen kan ha noe å si for kroppsfasongen.

Antrekkene:
Lace dress - 2700 ,-
Lace wrap dress - 2600 ,-

-

DEL 3


REKTANGEL & SMAL REKTANGELFASONG

REKTANGEL OG SMAL REKTANGEL

Rektangelfasongens hovedtrekk er:
- Rette skuldre og brystkasse
- Rette hofter og underdel
- Lite definert midje
- Noe mage

Smal rektangelens hovedtrekk er:
- Smale skuldre
- flatt bysteparti
- Smal og lite definert midje
- Smale hofter

Denne kroppsfasongen har en silhuett som er ganske rett - med skuldre, midje og hofter i ca samme bredde. Da kan det være fint å tenke på plaggets fasong og størrelsen du velger. For eksempel kan du velge å kjøpe Lace puff blouse i den «vanlige» størrelsen din, fordi toppen er vid i modellen. Velger du et plagg (for eksempel kjole) som svinger inn i midjen, kan det derimot hende at du må opp i størrelse fordi plaggets smaleste punkt ikke er ditt smaleste. Det betyr likevel ikke at du ikke kan bruke plagg som svinger inn og definerer din midje!

Du kler denne omslagskjolen (også omslagstopper er fine til deg), fordi at du for det første får en dyp utringing. En rund- eller V-hals er kledelig til deg, av samme grunn som er nevnt tidligere i bloggen - Alt dette med linjer som trekker i riktig retning. Detaljer eller smykker i dette partiet vil trekke oppmerksomheten den veien. Vi ønsker lettere sagt fokus til byste- eller hoftepartiet når vi skal finne antrekk til en rektangelfasong. Dette kan vi skape med mønstrete klær og detaljer som rysjer, folder og blonder. Kjolen som er vist på bildet over (Lace wrap dress) har både blonder og en omslag, og i tillegg et bånd som du kan markere midjen med. Som kan gi litt form eller en illusjon av en midje til din fasong! Kjolens fasong er forholdsvis rett men lett formet, som skapt for rektangelfasongen.

Antrekket over:
-Lace wrap dress– 2600 ,-

Antrekket under:
- Everyday tunic – 1500 ,-

Jeg vil kort nevne en annen kjole som er fin til denne kroppsfiguren, men som kanskje ikke er like lett å håndtere for en med pærefasong for eksempel. Everyday tunic er en kjole som har en H-fasong. Det jeg da mener med dette er at kjolen har en rett fasong, det er ingenting på den som markerer midjen. Dette er en fasong som korresponderer med en rektangelfasong. Den vil legge seg veldig pent på både hofter og skuldre. Men siden jeg allerede har trukket inn pærefasongen i dette avsnittet, så kan jeg vell forklare hva jeg mente med at kjolens fasong kan være vanskelig for en med pæreform. Ettersom en pærefasong har hoftene som sitt bredeste punkt, kan det være at man må velge denne H-fason kjolen i en større størrelse. Det kan være en fin løsning, men det som også kan skje er at kjolens overdel/skuldrene på kjolen da kan bli for stor. Dette avhenger av hvor store forskjeller det er i bredden på hofter og skuldre. Man er nødt til å prøve seg litt fram noen ganger! :)

Det er andre fine huskeregler som man kan forholde seg til når man skal finne klær til en rektangelfigur. Prøv å legge til litt fylde ved å lage kurver fra midjen – en liten påminnelse av det du allerede har lest – trekk oppmerksomheten til byste- og hoftepartiet. Bruk for eksempel vide bukser, A-formede skjørt, kimonotopper, og omslagstopper.

Antrekket under til venstre:
- Flerken baggy torusers – 1400 ,-
- Fall kimono top – 1100 ,-

Antrekket under til høyre:
- Softer than soft wrap jacket  - 1750 ,-
- Lace skirt – 1450 ,-


Jeg håper dere fant dette innlegget nyttig så langt, men fortvil ikke hvis ikke din fasong ble nevnt i dag! Siste blogginnlegg kommer 26.oktober! Da skriver også stilanalyst Marianne Mac om noen av sine tanker. Følg med videre :))

Endelig - hverdag!


Endelig tilbake til hverdagen? Vi koser oss hvertfall, spesielt når dagen starter med å hoppe på trampoline. 

Vi har så vidt startet på høstens nye kolleksjon, og noe av det vi gledet oss mest til er de to nye medlemmene i Flerken familien. Dette er den samme faste jerseyen som er brukt i de foregående Flerken plaggene, men buksen er ledigere og kjolen har fått ny stripe og nye farger.

Hvor lang er kjolen? Modellen over er 158 cm høy, er en størrelse 34 og har på seg kjole i størrelse 36. Modellen under er 165 cm høy, er en størrelse 36 og har på seg kjole i størrelse 36.

Om du bekymrer deg for bare knær, så vent til det blir litt kaldere og du kan ha strømpebukse på. 

DIY tips: Tightsene vi har på under kjolene er strømpebukser vi har klippet av ved knærne, og så sydd på en bred strikk i sort. Perfekt for en litt sporty vri på antrekket.Ikke bare er kjolene elegante og feminine, men de er superfleksible og er med i enhver sving. Halsen og ermene er kantet med ton-i ton silkebånd for å lage en diskret liten ekstra stripe.

Kjolene er i størrelse fra 36 til 46 og koster 1950,-. Under ser du alle fargekombinasjonene. Fra venstre: brun, terra, oker og til slutt kaki.

Materialet er i 68% viskose, 27% nylon og 5% elastane. Fra et miljøperspektiv, så er det ikke greit med nylon, men i dette materialet er det den som står for stabiliteten og det faste holdet som så mange liker. Det beste for miljøet er hvis du bruker den mye og vasker den sjeldnere. 

Vi hopper videre!


Flerken baggy trousers heter den nye flerken buksa, og den er en del ledigere enn den vi har hatt tidligere. Om Flerken trousers er "Office chick", så er Flerken baggy trousers "Comfy cool". På bildene over er den matchet med en enkel singlet. På bildet under er den litt mer kledd i sesongens fall Kimono top.

Som dere ser trenger man ikke være hverken ung, modell eller "wannabe førstedame" for å se bra ut i en rulletrapp. Men det er på ingen måte noen ulempe med å være ung og yndig heller :) På bildet under har Helen på seg "Fall top" som er A-formet med mye ledighet. I sidene er det sydd inn to belter slik at du kan forme toppen og ha den akkurat så tett inntil kroppen som du kler og liker. Nydelig på varmere eller litt hektiske dager, og fin under en liten eller stor jakke.Alle Flerken baggy trousers på et brett. Fra venstre under ser du fargene brun, kamel, oker og kaki.Vi har mange fine topper som passer fint til disse buksene. Under ser du noen eksempler. Fra venstre: Classic jersey longsleeve, V-top, Strawberry tee og Classic J singletKlikk på bildet for å se alle typer topper vi har :)


Delikate selskapskjoler til sommeren

Vi er i mai måned, og selv om det fortsatt er begrensninger for hvor mange vi kan være samlet på samme sted, er 17.mai rett rundt hjørnet. Kanskje andre hyggelige begivenheter? Bursdager, eller bryllup?


Det er uansett en god følelse å føle seg fin. Og dersom du ikke har en bunad, så kan du fortsatt være stilfull, elegant, skjønn og alt det gode nettopp i en av våre selskapskjoler! 


Vi har i hvert fall mange fine selskapskjoler, både korte og lange. De er perfekte til spesielle anledninger og fortjener en ekstra oppmerksomhet denne våren og sommeren. Så her er en liten samling av våre delikate selskapskjoler, i bevegelse! 😊 

 


Kjolene på bildene over er lange. Det er en selskapskjole med skjørt i tung og glatt viskose, og overdel i føyelig jersey. Denne heter Long Summer Party Dress!
Modellen er 165 cm høy og har på høye heler. Vi har mulighet til å legge opp skjørtet dersom det er ønskelig!

Pris: 2650 ,-
Kjolen på bildene over er nærbilder av en kort variant av kjolen. Denne har i likhet med kjolene ved siden av et skjørt av tung og glatt viskose. Men overdelen har tynne elastiske stropper. Summer strap dress kommer i ulike farger!
Modellen er 158 høy, og det svarte båndet kommer derfor noe lengere ned på livet. 

Pris: 2450 ,-


Kjolen som er vist på ytterkantene av bildet over er en lang og elegant kjole i myk viskosejersey, med en ettersittende overdel og skjørt i A-fasong. Kjolen heter Classic jersey long dress, og er vist uten og med Ghibli bolero i fargen oker. 

I midten er det bilde av Ghibli bolero i hvitt, og summer ruffle dress (kort kjole, kommer snart). Overdelen på denne kjolen er lik Long summer dress, som er en lang selskapskjole også med et skjørt i A-fasong (Denne kan du se på videoen under). Ermene er halvlange og vide. I midjen har kjolen et bånd som du kan knytte bak eller foran som du vil.

Boleroen har en trykk-knapp foran, som lett kan flyttes på og plasseres høyere eller lavere hvis man ønsker det. 

Pris:

Classic jersey long dress: 1900 ,-

Ghibli bolero: 1100 ,-

Long summer dress: 2300 ,-Lys opp selskapet med en kjole fra Shiny serien. 

På videoen over til venstre ser du Shiny Amsterdam dress som er en sjarmerende kjole uten ermer, og kommer med et fastsydd bredt belte som knytes bak eller bak og så frem.

På videoen over til høyre har vi Shiny Amsterdam wrap dress. Det er en avslappet omslagskjole eller jakke laget blank og tung viskose. Bruk den med en underkjole under eller bukser.

Pris Shiny Amsterdam dress: 1253 ,- (Før 1790,-)

Pris Shiny Amsterdam wrap dress: 1393 ,- (Før 1990,-)June Ruffle dress, som dere får se på bildene og videoen over, er en luftig kjole i myk viskosejersey og har fine rysjedetaljer i bunnen på skjørtet og ermene. I ryggen er det et bredt felt med strikk som gjør kjolen veldig fleksibel over byste og liv. Kjolen passer dermed veldig godt til de med mye form og stor byste.

Pris: 2600 ,- 

Ser du noe du liker? klikk deg inn HER eller skriv inn Selskapskjoler i søkefeltet på nettsiden så kommer du rett til denne kategorien 😊

Der finner du alle kjolene over sammen med mange andre lekre herligheter!