Mette Møller hjemmeside

Vårantrekk og fargekombinasjoner

Vårnyhetene ankommer butikken litt etter litt i år, og vi er fornøyde med at vi kan fylle nesten hele butikken med nye farger og plagg. Vi har fått myke og deilige jerseyplagg, denimkjoler og skjørt, men også tykk og litt tynnere ullplagg - og mer kommer. Nå også en helt ny Flerkenserie. Det er dette denne bloggen skal handle om - plaggene fra vårkolleksjonen. :)

Etter hvert som det kommer flere nyheter, vil vi legge til en ny del til bloggen som skal handle om de nye klærne. Så det er bare å holde seg fast, for vi håper at dere vil være med på hele turen ;)

Strikk til alle tider

De brune Flerken skjørtene og buksene er endelig på plass, men vi har også fått siste rest av strikken! Disse plaggene kan vi jo ikke være foruten i denne bloggen! Jeg skal ikke lage en lang tekst som skal handle om hva som passer til, snakke om fargevalg eller hvilken kroppsfasong som kler hva. Det er helt simpelt en liten introduksjon av plaggene 😊

Videoene under viser January sweater og april sweater i alle farger. 

January sweater - 1550 ,-

April sweater - 1500 ,- Vi har fått inn to gensere, den ene heter january sweater og den andre april sweater. January sweater kan vi beskrive som den litt tøffere av de to, med en litt mer firkantet silhuett. Forstå meg rett, du får ikke en firkantet fasong av å ha denne på, men skal vi tenke firkanter og rundinger rent visuelt så er denne rettere i kantene, mens april sweater som er søtere i uttrykket også er rundere i kantene. Var dette forståelig, eller tenker og beskriver jeg for fantasifylt? ;)

La oss heller gå rett på sak med en direkte beskrivelse. Begge genserne har en båthals, som jo er en elegant og romantisk utringing, men de skiller seg ellers ut ved at båthalsen har et markert felt med en kontrastfarge på january sweater mens april sweater ikke har dette. Videre så har begge genserne markerte felt med kontrastfarger på mansjettene, vær oppmerksom på at january har to ulike farger på mansjettene, som også understreker det tøffe uttrykket. April sweater sitter etter på overkroppen og blir ledig nedover, så den er ledig i magepartiet. Dette er en fin genser for de som ønsker å skjule litt mage eller bare liker å gå i vide klær. Ikke for å overdrive, men denne genseren passer til absolutt alle buksene vi har inne nå ;) Den er også tenkt til å være fin over jerseykjolene som akkurat ankom butikken. 

January sweater passer også godt til alle buksene, men du vil kanskje bruke jakken til et av de nye Flerken skjørtene, for det blir superfint det også! På bildet over så har jeg laget et lite kryssord-collage av plagg som passer sammen med hverandre for inspirasjon, klarer du å se det? Følg plaggene både horisontalt og loddrett så ser du det😊

Plaggene brukt til bildet fra øverst til høyre:
April sweater - Rose - 1500,-
Flerken baggy trousers - Kamel- 1400,-
Drape singlet - Wein - 500,-
Jersey longsleeve 2021 - Oker- 900,-
January sweater - Petrol - 1550,-
Flerken skirt - Brun - 1300,-
January trousers - Goat grey - 1500,-
Drape singlet - Denim blue
 - 500,-
January jacket - petrol - 1650,-


Et så klassisk plagg som en cardigan vil man alltid ha bruk for i garderoben, January jacket er plagget du trenger. Jakken står i stil til resten av strikken, det er ulike farger på kragen, mansjettene og i bunnen – dermed blir det klassiske plagget plutselig lekent og sporty. 


OG til slutt, hallo, vårens fineste bolero? Denne må vi ikke glemme, fordi denne boleroen vil passe mange av jerseykjolene som kommer etter hvert. I videoen ser dere hvordan den passer perfekt til Summer Ruffle dress. Boleroen kommer med skjulte hekter, slik at du kan bruke den lukket eller åpen uten for flashy knapper. Det er også mye plass i ermene, slik at kjolene med vide ermer også går til boleroen (slik som du ser i videoen over). 

April bolero - 1500,-
Summer Ruffle Dress 2021 - 2100,-

Flerken


Vi har fått enda mer vårnytt! Flerkenserien inkluderer kjoler, skjørt, topper og bukser. Så nå skal det være enkelt å finne et helt nytt og fresht antrekk! Noe av det kommer i et tøft print som Mette spurte om dere likte på instagram i vinter. Printet er et nærbilde av mose som var på et sva i telemark da Mette var på terrengsykling. Tilbakemeldingene var mange, og bare positive, og nå er det her! OG det er like fint som vi så for oss at det skulle bli. 

For dere som kjenner til Flerken, så er den nye Flerken serien laget i akkurat samme materiale som tidligere - en deilig fast og litt tykk jersey. Alle Flerekn plagg, både fra tidligere år, også fra vårens kolleksjon i år, er sterke i utrykket.

Liten digresjon.. Om du ikke kjenner til inspirasjonskilden bak Flerken, så er du absolutt nødt til å lese denne bloggen også: ARE YOU A FLERKEN?
Jeg lover, det er verdt din tid 😉

Med printet i tillegg til at plaggene i seg selv har en sterk karakter, kan det kanskje føles litt mye for noen. Men nettopp derfor kommer Flerken også uten print, det blir lettere å mikse og matche akkurat slik du selv ønsker. 

Flerken skirt - Mose & BottleBildecollaget over er av Flerken skirt i mose sammen med litt ulike overdeler. Det er veldig enkel å balansere antrekket slik man ønsker. Skal du ha print både på under- og overdelen, må du kanskje tenke på å ikke ha for mye tilbehør fordi antrekket i seg selv nesten blir ditt tilbehør. Du blir fort mer synlig, og det må være noe du trives med. Ønsker du derfor å være mindre synlig, kan du enten velge skjørt eller topp med moseprintet, og bruke det som et statement-plagg samme med noe ensfarget.

Antrekk:


Som du ser over, får du også et superfint antrekk om du velger et sett i fargen bottle. Et ensfarget sett kan ofte føles veldig rent og riktig på et vis. Men i likhet med overnevnte om printet, så fungerer det likevel ikke for alle. Noen kan synes at også dette blir mye. Kjenner du deg igjen, så er løsningen uansett enkel. Jeg gjentar meg, la overdelen være et statement-plagg. Eller du kan bruke en overdel i en helt annet farge hvis du har noe som passer fint til, for eksempel en brun topp.

Flerken skirt i brunt og i svart er rett rundt hjørnet 😊

Antrekk:

 

Flerken trousers & Flerken baggy trousersDere har helt sikkert forstått greia med miks og match nå, for akkurat det samme gjelder ved valg av bukse + topp. Men til inspirasjon får du bilder over av Flerken baggy trousers i kombinasjon med noen av vårens Flerken topper.

Buksen har vi i mange farger, for eksempel beige som er det nyeste tilskuddet. Uten å nevne alle fargene du kan velge mellom, har vi fått påfyll av fargen camel, og venter på påfyll av buksen i brunt.

Antrekk fra venstre til høyre:


Hva er egentlig forskjellen mellom Flerken trousers og Flerken baggy trousers?
Flerken trousers er ettersittende i midjen og over hoftene, har høy livlinje, rette og ledige bukseben. Flerken baggy trousers har også vide ben, men i motsetning til Flerken trousers, så er den ledigere i midjen og har en snøring som du kan justere med etter ønske. Baggy Flerken er ledigere i hoftepartiet og har et mer avslappet uttrykk.

På bildene over kan du se Flerken trousers med litt ulike overdeler til inspirasjon. 
Denne våren kom det to farger av Flerken buksen, nemlig bottle og svart.

Antrekk fra venstre til høyre:

Flerken kjolerThe one and only, klassikeren, favoritten til mange damer der ute. Omslagskjolen..!
Flerken wrap dress kommer både i bottle og mose. Kjolen sitter etter i overdelen, har vide ermer og klokkeformet skjørt.

Antrekk fra venstre til høyre:


Ønsker du deg en kjole som ikke er klokkeformet, og som er ekstra tøff med bukser til, så kan du gå for Flerken square dress. Denne kommer også i begge hovedfargene. Kjolen er ledig i overdelen, men sitter etter over hoftene, og har smale ermer. Båndet kan du knyte som du vil, bak, foran eller krysse bak og frem igjen.

Antrekk fra venstre til høyre:


Håper dette føltes som en fin veiledning til hvordan plaggene kan kombineres. Med en av overdelene eller skjørtet i moseprint er det enkelt å finne noe til, det er mange farger i printet som man kan ta av. Svart, beige, bottle, brunt.. Men velger du et antrekk med et plagg i fargen bottle, passer heldigvis disse fargene like godt til! 😊 Tenk litt på hva du selv er komfortabel med, en mørk eller lys kombinasjon av Flerken plagg, print eller ikke, kanskje kjole er det du helst vil gå for.

Snart kommer det enda mer å gledes over, denne gangen noe mer i ull. Følg med, og så kommer det etter hvert en ny liten del i denne bloggen.

Leser du videre så får du smarte tips til hvordan du lettere kan finne de riktige fargekombinasjonene til et antrekk. Kanskje du har lest det allerede, men om ikke, så synes jeg du skal fortsette å lese :)


Jersey + Strikk + Denim = sant

Isteden for å snakke om fasonger og hva som kler din figur, vil fokuset være på farger. De første vårnyhetene har livlige farger, og lyser opp hele butikken. Det er ordentlig vår inne hos oss nå! Men hvordan kan du enkelt sette sammen antrekk med det vi har fått inn? Du skal få to enkle fashiontips :) Les videre...

Bare først litt om strikkegenserne og buksene.
Noen av dere er kjent med buksen som heter softer than soft trousers, vell, buksene har et nytt navn denne sesongen - January trousers. Disse buksene kommer i en lettere merinokvalitet og er derfor perfekte å bruke nå. Til buksen kan du bruke January boy sweat å får du det perfekte settet. Med et matchende sett er du sikker på at du har et stilfullt og sofistikert uttrykk, og du slipper å bruke tid på å finne plagg som passer sammen fordi disse allerede hører sammen. Fargene på ermene gjør at du kan velge mellom to buksefarger. Som på bildet under med den grå genseren. Velg den mørkegrå buksen til den grå genseren om du har lyst å få en slags forlengelse av høyden din, om du allerede er høy og ikke ønsker å fremheve dette, så kan du velge den lysegrå for å bryte opp linjen litt. Uansett er poenget at color-blockingen på genserne, er morsom men også praktisk :)
Føler du at det blir veldig ensfarget, så kan du for eksempel pynte opp med tilbehør i andre farger. På bildet under til høyre ser du at du kan komme langt med så lite som neglelakk.

Så tips nr. 1: Et matchende sett 

Antrekkene på bildet under:
- January trousers - Drak grey/goat grey (venstre) // Blue (høyre) - 1500,- og January boy sweat - 1500 ,-


Om du ønsker å skape dybde i antrekket og fremstå med et interessant uttrykk, så er et godt tips å kombinere klær av ulike teksturer. En teksturblanding gir rom for at plaggene spiller sammen på en ny måte, de vil stå i kontrast til hverandre og på denne måten nesten fremheve de individuelle uttrykksevnene også. Jeg leste et sted at å holde seg til sesongens nøkkeltekstiler er en god tommelfingerregel når man skal blande teksturer.

Et godt eksempel på dette vil være at lin (som man ofte bruker på sommeren), ikke fungerer så godt til grove ullbukser. Og hvis du ønsker eksempler på hva som faktisk kan være fint å mikse sammen, får du en liten liste her som jeg fant på nettet:
- Festlige/elegante stoffer (fløyel, chiffon, blonder, sateng og lignende) sammen med enkel og casual materiale (denim, bomull og ull). 
- Tunge og tette teksturer (tweed, lær, pels) med lette og vektløse materialer (silke, chiffon, blonder)

Nå har jeg nevnt litt ulike type teksturer, også teksturer som vi ikke tilbyr blant vårnyhetene. Men kanskje du kan føle deg inspirert til å blende det du kan få hos oss, sammen med noe du allerede har hjemme. Uansett, nå vil jeg dra oppmerksomheten din tilbake til hva vi har å tilby av vårnyheter, og hvordan du kan kombinere det.
Svaret er simpelt, det som har kommet nå - jersey, ull, denim - kan kombineres sammen akkurat som du vil. Det eneste å tenke på, er selvsagt hvilke farger som går sammen. Vi kommer inn på dette med farger straks. 


Det første bildet viser ull på ull på ull, og bildet ved siden av gir deg ull, på jersey, på denim. Ingen av disse er feil, men de blir interessante på ulike måter.

Altså, Tips nr. 2: Å blande teksturer

Antrekk på bildet til venstre:
January trousers - Blue sea - 1500,- / January Boy Sweat - Blue sea - 1500,-/ Supersoft vest - Petrol - 1200,-

Antrekk på bildet til høyre:
Supersoft belted sweater - Petrol - 1900,- / Evas sweat - Olive - 1150,- / Flared Jeans - Blue Denim - 1550,-

Vesken er lånt av Hippi Grace 


Mens vi er inne på dette med teksturer, må jeg selvfølgelig trekke inn denimen vår også. Denim buksene, og skjørtet, passer utmerket til vårnyhetene. For å vise at det ikke er noen feil vei å gå, har jeg lagt til et bilde under denne teksten hvor Denim button skirt er satt sammen med ulike overdeler i ulike teksturer og tykkelser. 

(Fra venstre til høyre)
DENIM + JERSEY: Denim button skirt - Denim - 1500,- / January jersey - Wein - 1050,-

DENIM + TYNN ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / January boy sweat - Blue - 1500,-

DENIM + JERSEY + ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / Supersoft vest - Blue - 1200,- / Jersey longsleeve - Oker - 900,- 

DENIM + ULL: Denim button skirt - Denim - 1500,- / Supersoft turtle sweat - Wein - 1900,-Hvordan kombinere farger i et antrekk? 

Som nevnt, så har vårnyhetene vi har fått inn, fine og vårlige farger. Men hvordan kan disse kombineres for å lage et spennende antrekk?

Dere har sikkert sett et fargehjul før og på et tidspunkt i livet kanskje også lært om komplementærfarger. Det ligger i ordet, farger som komplimenterer hverandre, og det er en super måte å sette sammen farger på. Men du kan bruke fargehjulet på mange andre måter også. Jeg tar deg gjennom noen av disse, og bruker klær fra vårkolleksjonen som eksempler. Nå var vi akkurat inne på dette med komplementærfarger, men vi gir oss ikke enda. Å velge farger som står i kontrast til hverandre kan for noen virke litt mye, men det kan bli veldig spennende! Fargene velger du ved å plukke ut fargene som ligger rett foran hverandre i fargehjulet (slik som pilen inni fargehjulet).

Gult og lilla er kombinert sammen til det første antrekket. Det er friskt og livlig, og såpass interessant at du ikke forblir ubemerket om du går i noe som dette. Men for å vise at å velge komplementærfarger ikke alltid trenger å bli så vågalt, har jeg også tatt med et litt mer nedtonet eksempel. Blått er kombinert med beige. Disse fargene er kjempefine sammen. 

Antrekk 1: Evas sweat - 1150,- / Flerken baggy trousers - 1400,-
Antrekk 2: Drape singlet - 500,- /  Flerken baggy trousers - 1400,-Kombiner plagg i analoge farger sånn som på bildet over. Dette betyr at du setter sammen et antrekk av farger som ligger i rett ved, eller i nærheten av hverandre på fargehjulet. Du kan få et roligere uttrykk og det kan ofte føles veldig naturlig å kombinere analoge farger. For eksempel er kombinasjonen grønt og gult rolig og naturlig å kombinere. Fargehjulet viser en pil mellom grønt og blått. Jeg valgte derfor å vise akkurat disse fargene sammen, som du kan se på antrekket til venstre på bildet over. Et sprekt alternativ, og fargene akkurat i disse nyansene gir nesten et sporty preg over antrekket. Til høyre ser du akkurat de samme plaggene satt sammen til et antrekk, men det ble fort et litt roligere alternativ. Igjen, ingen av disse er feil, men det spørs hvordan du ønsker å uttrykke deg gjennom dine plagg og fargene på dem :)

Antrekk1: Evas sweat - Olive -1150,- / January trousers - Blue Sea - 1500,-
Antrekk 2: Evas sweat - Marsala - 1150,- / January trousers - Wein - 1500,-Til slutt - En klassisk triadisk kombinasjon. Se for deg en trekant som er like lang på hver side og ligger inni fargehjulet. De tre fargene som trekantspissene peker på, er de fargene du ønsker å bruke. Gult, rødt og blått er primærfargene, men akkurat disse tre fargene i full metning, er det nok ikke mange som er modige nok til å bruke. Du må ha varierende fargetoner og nyanser i fargehjulet ditt.

Det kan kanskje virke feil å velge en blå bukse til eksempel antrekkene, "for skulle den ikke vært grønn", spør du deg kanskje når du ser på fargehjulet over. Men velg å se på et fargehjul med flere nyanser enn det jeg har valgt, så blir det bra :)

Looken med triadiske farger kan føles veldig harmonisk og klassisk. Over på bildet har vi to ulike antrekk, men begge med en kombinasjon av de samme fargene, altså gul-oransje, lilla og blått. 

Antrekk1: Jersey Longsleeve - Oker - 900,- / Supersoft turtle sweat - Wein - 1900,- / January trousers - Steel Blue - 1500,-
Antrekk 2: Slim Jeans  - Denim -1500,- / Supersoft belted sweater - Yellow -1900,- / Drape singlet - Wein - 500,-


Takk for at du leste. Det kommer mer nytt etter hvert og da håper jeg du ønsker å klikke deg inn i bloggen igjen. :)


Shop AW21 etter fasong

Klesvalg og kroppsfasong går som hånd i hanske, og vi har fått med oss at dette er noe de fleste av dere er interessert i når dere er på handletur hos oss. På nettsiden vår har vi også en egen funksjon hvor det er mulig for dere som handler på nettsiden å shoppe etter fasong. 

Selv om du enkelt kan klikke deg inn på "shop etter fasong" - som du gjør ved å bla ned i hovedsiden til nettsiden vår - har vi satt sammen et antrekk til hver karakteristiske kroppsfasong. Noen av dere har kanskje en blogg om vårens kolleksjon fortsatt friskt i minnet, men i dette innlegget skal vi denne gangen ta for oss vinterkolleksjonen!

Antrekkene som du skal få se etter hvert er selvsagt bare til inspirasjon, og hvert enkelt plagg kan passe flere fasonger enn bare den fasongen plagget blir presentert ved. 

Hver eneste uke fram til 27.oktober kan du lese en ny del som blir lagt til i denne bloggen, hvor vi del for del tar for oss to kroppsfasonger av gangen. Vi håper at du ønsker å følge oss gjennom disse ukene og holde spenningen oppe sammen med oss mot vår første kundekveld i år! 
Kundekvelden skal holdes av Mette i samarbeid med stilkonsulent Marianne.
Bli med! Meld deg på her: Kundekveld - Personlig stil & formananlyse

Men nå! Tilbake til fasongene!.. :)


HVILKEN FASONG HAR JEG?

Bildet over viser ulike fasonger. Denne er begrenset, men mange kan passe inn i varianter av disse. Det kan være en god hjelper å se på denne når man skal finne sin fasong.

Ved valg av klær kan andre faktorer også spille en viktig rolle, som materialet plagget er laget av. Er det elastisk, eller ikke? Trykk deg gjerne inn på dette blogginnlegget før du fortsetter å lese dette innlegget: Hvilken fasong passer meg?

Du kan selvfølgelig se på figurene over, men hvis du ønsker, så kan du også måle deg frem til riktig fasong. På youtube kan man finne gode forklaringer på hvordan man burde måle, eller så er du hjertelig velkommen til oss. Vi hjelper deg gjerne :)


PÆREFASONGEN

Pærefasongens hovedtrekk:

- Fyldige hofter og lår
- Definert midje
- Skuldre er smalere enn hoftene
- Liten overkropp og byste

Noe som alltid kan være fint å tenke på, uansett om du har en pærefasong eller ikke, er hva du ønsker å framheve. Midjen er ofte noe man ønsker å holde fokuset på, men de smale skuldrene er spesielt viktig å synliggjøre. Ved å skape litt mer volum der, får skuldrene en fin balanse til hoftene og resten av kroppen.


Det er lurt å gå for bukser som er vide slik at de er i balanse med hoftene. Derfor har vi valgt Flerken baggy trousers til antrekket. Denne buksen er det mulig å snøre inn i livet som er praktisk for den med pærefasong. Buksen er også tøyelig, som er en fordel når man trekker over hoftene. Et ekstra tips er å ta et bevisst valg av farger, overdel i en lys farge og underdel i en mørk farge. Lyst fremheves i kontrast med mørkt, og det er jo nettopp overkroppen vi ønsker å fremheve. Til antrekket har vi valgt spisse boots, som vil skape en illusjon av lengre bein. Du med denne kroppsfasongen stråler når du velger ting som strekker vertikalt. Jeg vil kort nevne hvorfor akkurat denne genseren. Denne varianten har et fastsydd belte, som er med på å markere midjen. Men den er også digg og stor, så du får volum til overkroppen. 

Antrekket:
Fall singlet – 550 ,-
Supersoft belted sweater – 1900 ,- 
Flerken baggy trousers - 1400 ,- 

Over ser dere et nytt antrekk til pærefasongen. Her bruker jeg Softer than soft wrap jacket som eksempel, som dere kommer til å se igjen på dette innlegget. Som dere leste i introen, så kan et plagg gå til flere fasonger enn en. Det handler bare om hvordan man kombinerer ting!

Jeg bruker skjørt som et eksempel denne gangen. Skjørtet vi har valgt er et smalt skjørt. Velger du et A-formet skjørt vil du naturligvis forsterke A-fasongen kroppen din har. Ved å bruke et smalt skjørt vil du tone ned denne såkalte A-fasongen kroppen din har som nettopp vil være målet for å harmonisere hoftene til resten av kroppen. Jakken har en ribbestrikket kant langs forstykkene som trekker linjen (og blikket) vertikalt fra halsen og ned. Du får da en forlengelse av kroppen. Samtidig har du knytingen som markerer midjen i siden - det er jo ofte noe man liker ved seg selv, og dermed fint å fokusere på. Jakken er litt innsvingt og kanten vipper litt opp. Det er derfor kjempe fine plagg sammen og perfekt til en pærefasong.

Antrekket:
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Softer than soft plain skirt - 1350 ,-OMVENDT TRIANGEL

Omvendt triangels hovedtrekk er:

- Underkroppen er smalere en overkroppen
- Lite definert overgang mellom midje og hofter
- Flate hofter og rumpe
- Rette og firkantede skuldre

Denne kroppsfasongen vil på mange måter være en motsetning av den forrige. Det blir dermed hoftene og lårene som vi ønsker å tilføye volum til denne gangen. Det er i dette partiet du er smalest, og målet er da å skape volum i underkroppen for en bedre balanse til skuldrene.

Bukser med vide bein eller A-formede skjørt med alt av striper og blonder i horisontal retning er superfine plagg til deg! Jeg har valgt dette fine og feminine skjørtet for å myke opp silhuetten. Til skjørtet kan du gjerne velge en overdel som definerer midjen. Jakken er innsvingt, men i tillegg får du sløyfen på siden. Det er fint med litt detaljer i dette partiet fordi det er med på å trekke oppmerksomheten ned fra skuldrene. I det nederste antrekket har vi to ulike farger på plaggene. Dette kan være fint til dere som er høye. Å velge ulike farger vil bryte opp litt, hvis man ønsker å unngå å se for lang ut. Til høyre har vi samme farge på skjørt og overdel, med en større flate av samme farge får vi en forlengelse av kroppen - og dermed er dette supert for de som er lave.

Antrekket: 
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Lace skirt - 1450 ,-

"Hei!.. Er ikke dette samme antrekk som i stad?" - er det det jeg hører? Men da kan jeg fortelle deg at nei, det blir ikke det samme. Buksen som er valgt nå er stivere i materialet, og rettere i fasongen. Den er ganske vid og vil ikke legge seg inntil kroppen på samme måte som Flerken baggy trousers vil gjøre. Derfor er denne buksen super fin til denne kroppsfasongen. Genseren har samme effekt her, som tidligere. Beltet lager en ekstra feminin fasong til en omvendt triangel, som ellers har en lite definert overgang fra midje til hofter.

Antrekket: 
Sweeper trousers - 1700 ,- 
Supersoft belted sweater - 1900 ,- 
Fall singlet - 550 ,-


DEL 2


FRODIG TIMEGLASS FIGUR & LITEN TIMEGLASS FIGUR

Frodig timeglass, hovedtrekk:

- Fyldige lår
- Runde hofter og rumpe
- Smal midje
- Stor byste

Liten timeglass, hovedtrekk:
- En definert byste
- En definert midje
- En liten rumpe
- Smale hofter

Ofte er de samme antrekkene passelige til disse to timeglassene.
Under ser du bilder av antrekk som allerede er vist. Men det er nettopp dette som er poenget – Jeg gjentar - Noen kombinasjoner av plagg kan være fine til flere fasonger enn en.

Denne fasongen anses ofte å være den ideelle fasongen, det er fine proposjoner som burde vises fram. La oss starte med midjen. Dette er det smaleste punktet på kroppen, så å ha noe som sitter etter på akkurat dette området, eller å ha et et belte som markerer midjen, gir grønt lys. Dermed er A-formede skjørt og kjoler kjempefine til deg. Samtidig kan vi argumentere for at smale skjørt og kjoler også er perfekt til deg. Disse plaggene vil legge seg tett inntil midjen på samme måte som et A-formet skjørt eller kjole vil gjøre, så du vil likevel få fram midjen og figuren din. Her kan det være fint å tenke på om du for eksempel har liten eller stor rumpe. Et penselskjørt er da kanskje finest til en timeglassfigur med liten rumpe enn en med stor rumpe, på samme måte som at et A-formet skjørt kan være bedre til en stor rumpe. Det er altså mange varianter av figuren.
En V-hals passer bra til denne figuren. Ellers er innsvingede topper og jakker, omslagskjoler og bukser som sitter etter i midjen, også fine å ha.


Hvorfor fungerer disse antrekkene til timeglass figurene?


Vi tar for oss det øverste bildet først. Du har et skjørt som går inn i livet, og som vil legge seg veldig pent på hoftene. Snøringen er veldig praktisk fordi noen med denne figuren kan ha veldig smal midjen, mens andre bare svinger inn litt eller eventuelt har litt mage. Så snøringer i livet er helt fantastiske å ha.

Jakken svinger inn i livet og har en V-hals. Du får en slags X-fasong av denne sammensetningen av plagg, som passer perfekt til timeglassfiguren. Timeglassfiguren har naturlig en X-form, så med disse klærne markeres dette ekstra.

Jeg har tegnet en X over plagget på bildet over for at det skal være lettere å forstå hva jeg mener. Du ser også hvordan en V-hals på et plagg passer godt til en X-fasong/timeglassfigur fordi linjene ligger parallelt til.

Over til antrekket under med den mørke buksen og den gule genseren. Som dere ser, så sitter singleten etter på overkroppen. Inntilsittende plagg er veldig fine til denne fasongen, ikke et must, men det vil avsløre de fine formene. Genseren markerer midjen på grunn av det fastsydde beltet. Det vil holde det smaleste punktet (midjen) smalt, som er ønskelig i dette tilfellet. Buksen er vid, men har relativt rette bein. Fin til antrekket, men en slim jeans gjør også en god jobb for denne kroppsfasongen. Det er altså ingen spesifikk regel på at du burde bruke en vid eller smal bukse. Buksen som er brukt til antrekket, altså sweeper trousers, er stivere i stoffet enn for eksempel den gule Baggy Flerken buksen som ble brukt i eksempelet til pærefasongen. Så om du trenger stretch til kurvene dine, er materialet plagget er laget av, også noe å tenke på. Så om du for eksempel har en frodig timeglassfigur med mye hofter og rumpe, er en Beggy Flerken bukse kanskje bedre til din kropp. 

 

Omslagskjoler er fine til timeglassfiguren. Men som du ser på bildet over, så er omslagsjolen bare plassert ved siden av den smale timeglassfiguren. Dette er på grunn av fasongen til kjolen, som er en smal modell. Om du nå ser på kjolen ved siden av den frodige timeglassfiguren, så er dette en kjole med mer vidde i hofte/rumpepartiet. Vi ønsker med dette å lage eksempler på hvordan fasongen til kjolen kan ha noe å si for kroppsfasongen. En frodig timeglassfasong kan være litt rundere i kanten, så et isatt erme gir skuldrene et lite løft eller kant. Omslagskjolen har et lavtere ermfeste som lager en mykere form. Dette kan være en fordel om du har framtredende skuldre. 

Antrekkene:
Lace dress - 2700 ,-
Lace wrap dress - 2600 ,-

-

DEL 3


REKTANGEL & SMAL REKTANGELFASONG

REKTANGEL OG SMAL REKTANGEL

Rektangelfasongens hovedtrekk er:
- Rette skuldre og brystkasse
- Rette hofter og underdel
- Lite definert midje
- Noe mage

Smal rektangelens hovedtrekk er:
- Smale skuldre
- flatt bysteparti
- Smal og lite definert midje
- Smale hofter

Denne kroppsfasongen har en silhuett som er ganske rett - med skuldre, midje og hofter i ca samme bredde. Da kan det være fint å tenke på plaggets fasong og størrelsen du velger. For eksempel kan du velge å kjøpe Lace puff blouse i den «vanlige» størrelsen din, fordi toppen er vid i modellen. Velger du et plagg (for eksempel kjole) som svinger inn i midjen, kan det derimot hende at du må opp i størrelse fordi plaggets smaleste punkt ikke er ditt smaleste. Det betyr likevel ikke at du ikke kan bruke plagg som svinger inn og definerer din midje!

Du kler denne omslagskjolen (også omslagstopper er fine til deg), fordi at du for det første får en dyp utringing. En rund- eller V-hals er kledelig til deg, av samme grunn som er nevnt tidligere i bloggen - Alt dette med linjer som trekker i riktig retning. Detaljer eller smykker i dette partiet vil trekke oppmerksomheten den veien. Vi ønsker lettere sagt fokus til byste- eller hoftepartiet når vi skal finne antrekk til en rektangelfasong. Dette kan vi skape med mønstrete klær og detaljer som rysjer, folder og blonder. Kjolen som er vist på bildet over (Lace wrap dress) har både blonder og en omslag, og i tillegg et bånd som du kan markere midjen med. Dette kan gi litt form eller en illusjon av en midje til din fasong! Kjolens fasong er forholdsvis rett men lett formet, som skapt for rektangelfasongen. Beltet kan du knyte foran eller bak. Om du ikke liker eller kler å lage en tverrlinje over magepartiet, så knyt bare bak og behold en uforstyrret flate i front.

Antrekket over:
-Lace wrap dress– 2600 ,-

Antrekket under:
- Everyday tunic – 1500 ,-

Jeg vil kort nevne en annen kjole som er fin til denne kroppsfiguren, men som kanskje ikke er like lett å håndtere for en med pærefasong for eksempel. Everyday tunic er en kjole som har en H-fasong. Det jeg da mener med dette er at kjolen har en rett fasong, det er ingenting på den som markerer midjen. Dette er en fasong som korresponderer med en rektangelfasong. Den vil legge seg veldig pent på både hofter og skuldre. Men siden jeg allerede har trukket inn pærefasongen i dette avsnittet, så kan jeg vel forklare hva jeg mente med at kjolens fasong kan være vanskelig for en med pæreform. Ettersom en pærefasong har hoftene som sitt bredeste punkt, kan det være at man må velge denne H-fason kjolen i en større størrelse. Det kan være en fin løsning, men det som også kan skje er at kjolens overdel/skuldrene på kjolen da kan bli for stor. Dette avhenger av hvor store forskjeller det er i bredden på hofter og skuldre. Man er nødt til å prøve seg litt fram noen ganger! :)

Det er andre fine huskeregler som man kan forholde seg til når man skal finne klær til en rektangelfigur. Prøv å legge til litt fylde ved å lage kurver fra midjen – en liten påminnelse av det du allerede har lest – trekk oppmerksomheten til byste- og hoftepartiet. Bruk for eksempel vide bukser, A-formede skjørt, kimonotopper, og omslagstopper.

Antrekket under til venstre:
- Flerken baggy torusers – 1400 ,-
- Fall kimono top – 1100 ,-

Antrekket under til høyre:
- Softer than soft wrap jacket  - 1750 ,-
- Lace skirt – 1450 ,-

DEL 4


EPLEFASONGEN

Eplefasongens hovedtrekk er:
- Runde skuldre
- Medium til stor byste
- Fyldig mageparti
- Slanke ben

En person med eplefasong kan gå etter mange av de samme huskereglene som ble gitt til de med omvendt triangelfasong. Å definere ditt smaleste punkt av stammen av kroppen, og å trekke oppmerksomheten ned mot hoftene er altså fine tips til deg. Du burde også tenke volum til hoftene, klær som gjør overkroppen smalere, og klær med litt struktur i seg (som for eksempel topper eller kjoler med plisse). 

På bildet over, ser vi at Softer than soft wide sweat er kombinert med en bukse. Denne toppen er ledig med plisséer, og virker kamuflerende av denne grunnen. Den er veldig grei å bruke om man vil skjule magepartiet litt. Plisséen gjør toppen veldig feminin og festlig.

Buksen vi har brukt til antrekket er Flerken baggy trousers. Du med denne kroppsfasongen har ofte fine slanke bein, hvis du da bruker noe smalt på underkroppen med en slik vid topp som plissetoppen, så kan man få en fremhevende effekt på overkroppen. Du kan da risikere å se tungere ut på overkroppen enn det du egentlig er. En bukse med litt vide buksebein, eller som har bootcut eller sleng, vil fremheve beina/ leggene og samtidig trekke fokuset ned fra overkroppen. Buksen er tøyelig og behagelig, i tillegg har du snøringen i livet som er veldig grei å ha. Om du så har smale eller brede hofter, så kan denne buksen justeres fint til.

Antrekket:
Softer than soft wide sweat - 1800,-
Flerken baggy trousers - 1400,-

På bildet over har vi den samme omslagstoppen og skjørtet som vi har brukt som eksempel tidligere. Du trenger ikke å bare gå med ledige plagg. Er du for eksempel lav med en eplefasong så kan det forrige antrekket med plissetoppen plutselig kunne bli litt unett. Det er jo flere varianter av en fasong. Men nettopp derfor vil vi vise deg dette antrekket også!

Omslagstoppen har en v-hals, som er fint å bruke fordi den skaper illusjonen av en lengre overkropp. Samtidig bidrar det til at midjen virker smalere fordi overkroppen blir mindre kompakt. Som dere ser, har overdelen et belte som definerer midjen. Båndet er kun knyttet på siden, som er veldig fint for du slipper at båndet går tvers over magen. Sløyfen på siden leder bort blikket fra magen, men den bidrar også til at toppen svinger lett inn på sidene og legger seg pent bak på ryggen.
Om du har lest hele blogginnlegget, så har du sikkert lært at dette med illusjon, og spesielt proporsjoner, er hovedpoenget med sammensettingen av et antrekk. For å sette mitt neste poeng på spissen, så har du en «tung» overkropp og «lett» underkropp med slanke ben. Derfor velger vi et skjørt som er A-formet, det tilfører volum til hoftene.

Antrekket over:
Softer than soft wrap jacket - 1750 ,-
Lace skirt - 1450 ,-

Supersoft turtle sweat vs. Supersoft belted sweater!

Med medium til stor byste og fyldig mageparti kan supersoft belted sweater føles litt voldsom på. Det kan være ulike ting som spiller inn. Enten om det er at den loddrette strukturen i stoffet legger seg på en slik måte at bystene nesten ser forstørret ut fordi at beltet du knyter i midjen strekker materialet litt ekstra. Eller om det er at man føler magen kommer tydeligere frem. Kanskje det ikke er noen av delene, og det bare føles feil. Men vi har hatt noen kunder innom som har en eplefasong, og som likevel har kledd denne genseren kjempegodt! Som allerede nevnt, så er et motetips for en med eplefigur å bruke et belte i livet. Så denne genseren er absolutt ikke feil. Det kommer bare an på hva du kombinerer genseren med, og hvilken variant av en eplefasong du har!

Men for å gjøre valget litt enklere, har jeg lyst til å trekke inn Supersoft turtle sweat. Denne har en litt baggy fasong, som passer veldig godt til en eplefigur, du får plass til byste og mage. Her skal ikke midjen markeres med noe slik som det fastsydde beltet på supersoft belted sweater, genseren får lov til å bare være seg selv - ledig og på en måte litt oversized. Ledigheten kamuflerer!

Supersoft belted sweater - 1900,-
Supersoft turtle sweater - 1900,-

Bruk en kjole med epireliv, altså der midjen på kjolen går rett under bystene. Denne modellen skaper en fin balase og figur. Kjolen som er vist på bildet over, er en kimonokjole hvor livet sitter ganske høyt. Du vil føle deg helt majestetisk med denne på! Du kan knyte båndet foran eller bak. Med en sløyfe foran så kan denne distrahere blikket ifra magen. Noen kan derimot føle at det bare gir mer oppmerksomhet til magepartiet. Da kan du knyte båndet bak! 😊

Softer than soft kimono dress - 2700,-


Takk for at du leste! 

Vi håper at dette var lærerikt og gøy å lese om, og at dere kan ta med dere det dere har lært videre på fremtidige shoppingturer hos oss, og andre butikker! :)

Nå er også Marianne Mac sin blogg ute! Dette bidraget er veldig interessant fordi du kan lese om shopping fra stylistfilosofens perspektiv. 
Bloggen heter:
Hva er målet med shopping?


Ferietips og din garderobe i en koffert

Det er mange som tar seg en velfortjent ferie nå og skal nyte dager eller uker med gode folk rundt seg, god mat og fine lokasjoner. Men først skal man gjennom hele prosessen med planlegging og pakking. Vi har lyst å hjelpe deg med å pakke. Les videre og få pakketips, og tips til fine sommerantrekk. PAKKELISTE

Lag en pakkeliste på forhånd for å få mer oversikt over hva du trenger å ha med. Noter underveis hvis du kommer på noe du hadde glemt å ta med da du skrev listen din. Det dukker stadig opp noe man plutselig husker hadde vært praktisk å ha med. I mitt tilfelle så glemmer jeg alltid myggspray. Hvis du skriver pakkelisten din på et notat på mobilen så kan du også bruke lista til hjemreisen for å sjekke om du har fått med deg alt hjem.

Er det lenge siden du har vært på tur, og du bare klarer ikke å komme på hva du burde ha med - Så finnes det alltid pakkelister på nettet. Bare søk på fjelltur pakkeliste, storbyferie pakkeliste eller lignende. Bruk pinterest.com eller google.


ANTREKK

Planlegg antrekk på forhånd og pakk det som kan kombineres sammen på flere måter. Dersom du skal på fjelltur så gjelder kanskje ikke disse tipsene like mye, men det er et godt tips ellers! Uansett om du skal til Syden eller på storbyferie. Med dette tipset pakker du sannsynligvis litt lettere enn du ellers ville gjort. 

Et bonustips, som jeg lærte av ei en venninne bare for et par år siden, er å ta bilder av antrekkene du har planlagt før du pakker de ned i kofferten eller baggen. Legg til bildene av antrekkene i en egen mappe på telefonen så har du tilgang til antrekkene dine hele tiden mens du er på ferie. Det kan jo bli overveldende når du står og ser nedi kofferten og kanskje ikke har så god tid før du må ut døra. Du sparer tid ved å ha bildene klare, og slipper å lure på hvordan det egentlig var du ville kombinere plaggene. 


Bildet over viser hvordan du kan bruke din Dragonfly skjorte til to ulike aktiviteter. Bruk den på stranda med din favoritt shorts og bikini, eller til den fine buksen din når du skal ut på middag utover kvelden. :)

Det er en perfekt dag til kveld skjorte! 

Pris:

Dragonfly Shirt: 980 kr (Førpris: 1400 kr)

June Trousers: 980 kr (Førpris 1400 kr)

Ps.... 

Trenger du en liten hatt mens du ligger på stranda så har vi en superfin bucket hatt i økologisk denim til kun 610 kr!!

Ghibli Sweater er en kort genser fra årets vårkolleksjon. Den er helt genial å pakke med seg på ferie, og jeg skal fortelle deg hvorfor!

Den kan du bruke til kjoler, shorts, skjørt og bukser. Den tar ikke stor plass og er fin å ha om man ligger på stranda og det plutselig blir kjølig, på båttur eller når du tar deg et glass på uteserveringen. 

Ghibli sweater: 840 kr (Førpris 1200 kr)

På bildene under kan du se hvor godt Ghibli sweater passer til ulike outfits!

Når du pakker så er det veldig praktisk å ta med plagg som du kan bruke fra dag til kveld!

For eksempel er Dragonfly shirt dress (vi har to varianter, kort og lang) perfekt til dette. Du kan bruke den med sandaler, en strandveske eller sekk, og solbriller på dagen. Men når solen tar kvelden, så kan du skifte til noen finere sandaler eller høye heler, en liten veske og slenge på en genser. 

Pris:

Dragonfly shirt Dress: 1680 kr (Førpris 2400 kr)

Dragonfly Short shirt dress: 1505 kr (Førpris 2150 kr)

Evas dress: 1260 kr (Førpris 1800 kr)

Short Jeans: 1450 kr

Classic Jersey V-top: 490 kr (Førpris 700 kr)


Noen av våre gensere / jakker:

Supersoft turtle sweat:1900 kr

Ghibli cardigan: 1050 kr (Førpris 1500 kr)

Ghibli sweater: 840 kr (Førpris 1200 kr)

Ghibli Bolero: 770 kr (Førpris 1100 kr)

Ghibli jacket: 1225 kr (Førpris 1750 kr)


PAKKETIPS

Bare et lite avbrekk fra disse inspo bildene og fine antrekkene - Nå over til litt flere pakketips!

Nå har vi jo allerede nevnt at det er lurt å pakke klær som kan kombineres på ulike måter, men vi kan ikke understreke dette nok! Dette er det aller viktigste når du pakker, eller i hvert fall veldig lurt. Når du pakker tilbehør, sko og lignende, så kan du prøve å tenke på samme vis - "hvilke sko kan passe til disse tre antrekkene..?".

Et annet tips jeg har fått med meg som jeg vil dele med dere, er hvordan du kan pakke halskjedene dine uten at de krøller seg i hverandre. Dette har jeg testet ut selv, og det fungerer så bra at jeg nok kommer til å gjøre dette hver gang jeg skal reise. Det du gjør er å tre smykket gjennom et sugerør. Super enkelt og helt genialt. Se på videoen under.


Har du barn du skal reise med? Jeg har fått et ordentlig lurt pakketips av en som er mamma, enda jeg selv ikke er mor. Men hei, dette er nyttig uansett!

Hvis du skal pakke dine barns klær i samme bagasje som din egen, så kan du pakke klærne til barna dine i egne zip-poser. Marker posene med navn og du har dem lett tilgjengelig. Dine egne klær kan du la ligge fritt i baggen/kofferten. 

Dette tipset kan jo anvendes med en liten vri (om du ikke reiser med barn). Pakk dine planlagte antrekk i zip-poser for eksempel. Kreativiteten stopper ikke her..

Pakk noen av tingene dine i et fint handlenett som du kan bruke som veske mens du er i feriedestinasjonen din.

Har du kjempelyst å pakke med deg favorittkjolen din eller noe annet som du vet kommer til å krølle og rynke seg totalt i kofferten? Nå er jo ikke dette noe absolutt alle har hjemme, men hvis du har det, så kan du ta med deg håndsteameren din. Den tar ikke mye plass om du prioriterer et lite rom i bagasjen til den.

Pakk sokkene i skoene - hvorfor ikke! Dette er et annet tips jeg har fått. Ellers er det alltid lurt å sjekke hvordan været er dit du skal og pakke klær som passer været. 


INSPIRASJON


Bare litt inspirasjon..

Basics eller klassikere, som omslagskjolen, er alltid sikre vinnere og gode å ha med på ferie. Basics kan alltid kombineres med noe annet du har, enten om det er ensfargede plagg eller med mye print på. Mens omslagsjolen ofte kan fungere som kjole eller som en topp/tunika med en bukse under. Dette kommer selvfølgelig helt an på fasongen på kjolen, men bare prøv deg frem!

Slim wrap dress: 1260 kr (Førpris: 1800 kr)

Bucket hat: 610 kr

Classic J singlet: 343 kr (Førpris: 490 kr)


Summer strap dress, som du ser bilde av under dette avsnittet, er en superfin selskapskjole som har en overdel med god stretch, og et glatt og fint skjørt. Vi har hatt mange hyggelige kunder innom som har kjøpt denne med formål om å bruke den som en sommerkjole! Det er kjempe smart, for da er mulighetene åpne, og du kan bruke den til fest også. 

Summer strap dress: 1225 kr (Førpris: 2450 kr)


På bildene under har modellen på seg Dragonfly trousers i en nydelig og livlig fersken farge, sammen med en topp som har en drapering i overdelen. Denne buksen er kjempe behagelig og er veldig enkel å pynte opp eller å tone ned. 

Dragonfly trousers: 980 kr (Førpris: 1400 kr)

Classic J drape tee: 511 kr (Førpris: 730 kr)


Vi håper pakkehjelpen var nyttig, eller i det minste gøy å lese gjennom. Har du noen lure pakketriks eller generelle ferietips? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet! :)

Vi ønsker dere en riktig god sommer!!