Sommersalg

Sommersalget er i gang og vi har en mengde varer satt ned med -30% og -50%.

I tillegg har vi også SUPERSALG både på nett og i butikkene.

Vi har samlet sommersalget til deg HER :)


Vi har de siste sesongene har vi lagt større vekt på det økologiske, miljømessige og etiske aspektet ved våre kolleksjoner. Vi har synliggjort elementer som alltid har vært tilstede, og laget nye serier hvor "alt" skal være så riktig som det går.

Denne sesongen lagde vi jeans i økologisk bomull, og fortsatte vårt samarbeide med strikkerene i Sarajevo. Til vinteren vil vår strikkeserie "Classics" bli strikket av merinoull fra en økologisk driftet gård i Sør Afrika. I Sør Afrika har de ikke parasitten som gnager seg inn i kjøttet på bakdelen av sauen. Sauen går derfor fri for "mulessing" som er den barbariske metoden som brukes for å fjerne denne.I tråd med våre gode hensikter på miljøet og etikkens vegne vil vi gå over til "slow fashion" og gå bort ifra den vanligste rytmen i klesbransjen. Nyheter - salg - nyheter - salg osv. Klærne våre mister ikke sin verdi bare fordi vi treffer på et spesielt tidspunkt i året. Med årene har det å produsere klær også blitt dyrere. Spesielt fordi arbeiderenes rettigheter i lavkostland jeg produserer i har blitt bedre tatt vare på, og  lønnsnivået har fortjent økt. Allikevel holder klærne mine samme prisnivå som de gjorde for 15 år siden. Siden fortjenesten er mindre, så er det for vår del er det ikke lengere rom for et forhandlerledd. Derfor er ikke klærne mine å finne i andre butikker. Men med egne butikker og nettbutikk, så vi klarer oss fint. Motivasjonen til å levere gode og riktigere produkter er større enn å se store tall på bunnlinjen.

Derfor er det mye av sommerkolleksjonen som ikke er på salg. Klærne vi designer er laget for å tåle tidens tann. Vår mest populære kjole i vår er en modell fra sommeren 2013. Heller enn to store eventer i året med nyheter og salg, så vil dere framover få presentert mindre serier med nyheter og hyggelige salgskampanjer fordelt utover.Men så klart vil skjønner vi det er morsomt med salg! Å gjøre et skikkelig kupp er en stor glede om man er på budsjett eller ikke. Bare husk å kjøp ting dere kommer til å bruke :) Håper dere finner fine ting hos oss i sommer.  Velkommen skal dere være!

Behind the scenes


I noen runder nå, så har jeg tatt bildene av klærne mine selv. Det var et stort skritt for ærefrykten for de som virkelig kan dette er stor. Også respekten for teamet av profesjonelle man trommer sammen. Allikevel så har jeg hatt en tro på at jeg kan få til dette. Jeg vet hva jeg vil ha fram i klærne mine og det er lettere å finne dette med egne øyne gjennom kameralinsen enn å formidle det i ord til en fotograf. 

Dette er bilder fra studioet hvor vi tok bilder av første del av vårkolleksjonen. Vi brukte 5 forskjellige jenter og holdt på en god, produktiv, men og meget laaaaaaang dag.Vi starter tidlig. Stylisten organiserer og legger fram alle klærne og alt tilbehøret som skal brukes. Fotoassistenten og jeg finner bakgrunn, setter lys og klargjør fotoapparat og PC som bildene blir overført til etterhvert som de taes. Modellene sminkes og ordnes på håret. 

Tidligere i uken har alle modellene fått prøve på klærne og blitt instruert i hva slags uttrykk vi er ute etter (mood). Avslappet, tilbakelent uten å miste energien, naturlig, vitalt. Smile med øynene, ikke munnen. Vær tilstede. Og så er vi igang! Det tar litt tid før vi får varmet opp. Klikk, klikk, klikk, så begynner det å komme. Gode blikk, gode bevegelser, hår justeres, lepper får litt mer glans, klikk klikk. "Da har vi den! Bra! Neste antrekk!"Det glattes og rufses, alt skal være tilfeldig naturlig. Sømmen på vrangen skal synes, men ikke den på siden, bare den nederst. Hånda i lomma, tommelen inni? utafor? Ble det rart? Klikk, klikk. Litt mer opp,- kan noen fikse på den lissa? Altså, bare å ta bilder av et par sokker i sko krever sitt!
Mens jeg har kommet meg gjennom starten helt fint og funnet flyten, så blir det mye venting på jentene. Det kan være en prøve på tålmodigheten, og dette er vel så glamorøst det får blitt denne dagen? 
En fin gjeng på slutten av en lang dag. Jeg har fått det jeg ville. Mengden på bildene er det ikke noe å si på, så starter det spennede arbeidet med å finne blinkskuddene. 

Å se hva jeg sitter igjen med etter å ha tatt bildene selv, forteller mer om meg som designer og hva merket mitt handler om enn jeg var klar over. Jeg er veldig jordnær og liker at klær er det de er. De skal fungere i virkeligheten og få deg til å føle deg fin og komfortabel. Det er ingen stor historie eller drøm som skal formidles. Det er et ekte bilde av et ekte menneske.

Alle "behind the scenes" bildene er tatt av Neshat Golparvar

Takk :)
 

Fashion talk

Maria, 26. 

Forretningsutvikler for Mette Møller.

1. Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg trives best i komfortable basisplagg som lett kan tilpasses humør og anledning. 

2. Dine garderobefavoritter
Mine MM jerseykjoler er nok favorittene. Jenna sport dress, Pipp dress og Pipp slim dress er stadig sikre vinnere. Enkle nok til å kombineres med mye, men også spennende nok til å bæres alene. 

3. Kuleste tilbehør akkurat nå?
Jeg er nok ingen «akkurat nå»-person. Mine aller fineste sko er min farmors støvblå sko fra 40-tallet. 

4. Hva er ditt favorittplagg fra årets kolleksjon?
Magnolia sweater. Det er alltid så vanskelig å finne ut av hva man skal ha over kjoler for en frysepinn som meg. Magnolia føles helt uten kompromiss. 

5. Hva er det beste ved å jobbe for Mette Møller?
Folka! Martine, 27. 

Markedsansvarlig for Mette Møller. 


1. Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg trives best i antrekk som er en miks mellom det feminine og maskuline. En søt kjole kombinert med herreinspirerte sko eller en skinnjakke trives jeg godt i. Ellers er jeg veldig glad i vintage og har en merkelig forkjærlighet for 80´talls gensere med paljetter. 


2. Dine garderobefavoritter
Akkurat nå er favorittplagget mitt 013 big viscose shirt fra årets MM kolleksjon. Dette er en stor hvit skjorte som kan brukes til alt! Ellers har jeg en sort bukse med høyt liv og vide ben som jeg bruker hele tiden. 

3. Kuleste tilbehør akkurat nå?
Rød leppestift. Alltid. 

4. Hva er ditt favorittplagg fra årets kolleksjon?
Oriental trousers og tee er veldig meg, men Oriental flower dress er den fineste kjolen jeg noen gang har sett så jeg må velge den. 

5. Hva er det beste ved å jobbe for Mette Møller? 

At jeg får jobbe med det jeg alltid har ønsket å jobbe med. Og at jeg har så fine kollegaer.:)  

Birgitte, 23. 

Butikkmedarbeider for Mette Møller.

1. Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg har en ganske varierende stil som kan bestemmes like mye av humør som årstid eller anledning. Den er som regel avslappet, men kan være alt fra bohemsk og edgy til minimalistisk og klassisk. Det viktigste for meg er at jeg føler meg vel i det jeg går i!

2. Dine garderobefavoritter
Øverst på lista over garderobefavoritter er en enkel, sort ullgenser som er en sikker vinner året rundt og like fin å slenge over en kjole som til et par jeans eller løse bukser. Denne sesongen har også 012 Slim jeans blitt en favoritt. En klassisk, smal og behagelig dongeribukse som fungerer til alle anledninger.

3. Kuleste tilbehør akkurat nå?
Når det kommer til tilbehør er jeg glad i minimalistiske smykker og ringer da jeg liker å la klærne være i fokus. Det enkle er ofte det beste!

4. Hva er ditt favorittplagg fra årets kolleksjon?
Favoritten fra årets vår- og sommerkolleksjon er helt klart 90 56 Oriental flower dress i fargen "blue flower". En drøm av en silkekjole og helt klart årets sommerkjole!
5. Hva er det beste ved å jobbe for Mette Møller?
Jeg setter pris på å jobbe for et merke som er bevisst sitt ansvar når det kommer til både miljø og arbeidsforhold i alle ledd av produksjonen. Jeg synes det står stor respekt av Mette som designer å legge ned den tiden og innsatsen det krever å kunne selge et produkt som følger etiske retningslinjer. Det må og nevnes at det å få jobbe så tett på designeren er en stor fordel for oss som skal selge plaggene hennes. Ikke bare gir det en sterkere tilhørighet til merket, men man får en god forståelse av tanken og arbeidet som ligger bak hvert enkelt plagg.